Okan Buruk isyan etmişti: İşte Avrupa maçlarından sonra en fazla dinlenen takım…

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Hatayspor mücadelesi ardından Avrupa maçlarından üç gün sonra lig maçlarına çıktıklarını belirterek tepki gösterdi. Buruk, diğer takımların 4 gün dinlendiğini söyleyip fikstür ayarlamasında sorun olduğunu belirtti. Ancak veriler tersini söylüyor…

Spor 12 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Okan Buruk fikstüre isyan etti ama...

Geçtiğimiz çarşamba akşamı Bayern Münih’e konuk olan Galatasaray, dün zorlu Hatayspor deplasmanına çıktı. Sarı-kırmızılılar sahadan 2-1 yenik ayrılırken fiziki anlamda yorgunluk emareleri gösterdi. Okan Buruk maçın ardından 3 gün arayla maça çıkmalarına tepki göstererek “Şampiyonlar Ligi maçı daha ağır, daha yorucu oluyor. Tempo olarak yüksek oluyor. Deplasmanda olsak da 3 gün sonraya koyuldu. Pazar gününe de konulabilirdi bu maç. Avrupa’ya giden takımların bazıları 3, bazıları 4 gün dinleniyor. Biz hep 3 gün sonra oynuyoruz” dedi.

Bu açıklamaların ardından Avrupa maçları sonrası hangi takımın ne kadar dinlendiği araştırıldı. Birçok sosyal medya hesabı ve spor sayfasının yaptığı paylaşımlarla birlikte en çok dinlenen takımın Galatasaray olduğu ortaya çıktı. Zira sarı-kırmızılılar 20 Eylül’de oynadıkları Kopenhag maçından 3 gün sonra Başakşehir maçına çıkmış, daha sonraki Manchester United ve Bayern Münih maçlarından sonra 4 gün dinlenerek lig maçına çıkmıştı. Galatasaray son olarak dün 3 günlük aranın ardından Mersin’de sahne aldı.

Volkan Demirel Galatasaray'ın apoletini söktüVolkan Demirel Galatasaray’ın apoletini söktü

Konferans Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe, 4 karşılaşmanın ardından da 3 gün dinlenerek maçlarına çıktı. Beşiktaş ise yalnızca bir kez o da 2 hafta önce Bodo/Glimt deplasmanı sonrası oynanan Gaziantep FK maçıyla 4 gün dinlendi. Dolayısıyla Galatasaray’ın en fazla dinlenen takım olarak sahaya çıktığı anlaşıldı.

Galatasaray kaybetmedi Hatayspor kazandıGalatasaray kaybetmedi Hatayspor kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.