Okan Buruk Süper Kupa’da topu neden dışarı atmadıklarını açıkladı: Yazı turayı almak istedik çünkü…

Şanlıurfa'da oynanan Süper Kupa maçında Fenerbahçe Mauro Icardi'nin golün sonra sahadan çekildi. Okan Buruk 19 yaş altı takımına karşı topu dışarı atmama sebeplerini "Bir gol atıp sahadan çekilmek istemediklerini nereden bileceğiz?" diye açıkladı.

Spor 9 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Okan Buruk, Fenerbahçe maçında topu neden dışarı atmadıklarını açıkladı.

Uzun süredir Türk futbol gündemini meşgul eden Süper Kupa geride kaldı. Şanlıurfa’da oynanan maça Fenerbahçe 19 yaş altı takımıyla çıktı. Sahaya tam kadro çıkan Galatasaray 54. saniyede Mauro Icardi’yle golü buldu. Bu gol derbi tarihinin en erken golü oldu.

Golün ardından sarı-lacivertliler santra yapılmadan sahadan çekildi. Maçın ardından atılan golle alakalı polemikler basına ve sosyal medyaya yansıdı. Söylentiye göre Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu ve Fenerbahçeli Emirhan Arkutcu maçtan önce Galatasaray’ın santrasından sonra topun taca atılması konusunu konuştular ve anlaştılar. Ancak Galatasaray santradan sonra oyuna devam etti ve atak geliştirip gol attı.

‘Topu dışarı göndersek protestoya destek vermiş olurduk’

Konu hakkında açıklama birinci ağızdan geldi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk Milliyet’e konuşarak gol atma gerekçelerini “Evet gençler ile çıkacaklardı ama nasıl bir protesto gerçekleştireceklerine dair fikrimiz yoktu. Duracaklar mıydı, yoksa bir gol atıp öyle mi çekileceklerdi? Bunun için ne yapacaklarını görmek için yazı tura atışıyla ilk topu almak istedik. Önce hareketli savunma, daha sonra da pres yapmaya başladılar. Bir gol atıp sahadan çekilmek istemediklerini nereden bileceğiz? Fenerbahçeli futbolcular hiç hareket etmeyip beklese, oyuncularımızın gidip gol atmak gibi bir niyeti olmaz. Topu bizim neden dışarı atmadığımıza gelince; protestoyu ben mi yapıyorum? Maçı oynamak isteyen taraf biziz ve eğer topu dışarı göndersek o zaman Fenerbahçe’nin protestosuna destek vermiş olurduk” diye belirtti.

Yarıda kalan Süper Kupa maçı tarihe geçtiYarıda kalan Süper Kupa maçı tarihe geçti

‘Bizi kandırdılar’

Fenerbahçe’den Emirhan ise yaptığı açıklamada “Kerem ağabey bana topu taca atacaklarını söyledi, ancak bunu yapmadılar. Gol attıktan sonra sevinç de yaşadılar. Bizi kandırdılar” diye konuştu.

U19 takımı ikinci maçına çıkmıştı

Fenerbahçe 19 yaş altı takımı öğle saatlerinde Giresunspor’la Elit Lig maçına çıkmış ve sahadan 4-1 galip ayrılmıştı. Bu maçın ardından 16.30 sularında İstanbul’dan hareket eden uçakla Urfa’ya geçen sarı-lacivertliler burada Galatasaray’a karşı sahaya çıkmışlardı.

Fenerbahçe yönetiminden prim jesti

Sözcü’de yer alan habere göre Fenerbahçe yönetimi genç oyuncularına Süper Kupa’yı kazanmışlar gibi sezon öncesi belirlenen ödül yönetmeliği çerçevesinde prim yatıracak.

Avrupa basını Fenerbahçe'yi konuştu: 'Süper Kupa tam bir komediye dönüştü'Avrupa basını Fenerbahçe’yi konuştu: ‘Süper Kupa tam bir komediye dönüştü’

Süper Kupa süper fiyaskoyla bitti... Şimdi ne olacak?Süper Kupa süper fiyaskoyla bitti… Şimdi ne olacak?

UEFA'dan Fenerbahçe'ye ceza indirimiUEFA’dan Fenerbahçe’ye ceza indirimi

Türkiye'den ümidi kesen Fenerbahçe'den dış basına açıklama: 20 yıldır adaletsiz futbol düzenine karşı mücadele veriyoruzTürkiye’den ümidi kesen Fenerbahçe’den dış basına açıklama: 20 yıldır adaletsiz futbol düzenine karşı mücadele veriyoruz

Önceden ilan edilen oldu; Fenerbahçe sahadan çekildi... 'Süper' fiyasko!Önceden ilan edilen oldu; Fenerbahçe sahadan çekildi… ‘Süper’ fiyasko!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.