Bu haftanın özeti: İki çocuk, tek Türkiye

Bursa'da tarlada uyurken tarla sahibinin farketmeyerek ezdiği Esmanur bir yanda, Adıyaman'dan çıkan depremzede Ahmet Yiğit'in LGS başarısının üzerine İstanbul Erkek Lisesi'nde devam eden hikâyesi diğer yanda. 10Haber'de bu hafta içimizi yakan haberler de vardı neyse ki ümit veren haberler de.

30 Temmuz 2023

Kuduzdan ölüme götüren bir ay: Mimarın acılı abisi tüm detaylarıyla anlattı 

Kuduzdan ölüme götüren bir ay: Mimarın acılı abisi tüm detaylarıyla anlattı Siverek’te kuduz hastalığından hayatını kaybeden Mimar Lütfü Seray’ın abisi Eyüp Seray, “Başkalarının da başına gelmesin” diyerek yaşananları 10Haber’e anlattı. Özgür Gökmen Çelenk’in bu haberi, geçen haftanın en kritik konularından birisini ele alıyordu. Okumadıysanız, şimdi mutlaka okuyun. Okurken hem üzülecek hem de ders çıkaracaksınız.

Bir Instagram paylaşımından 350 bin lira alan ünlü

Bir Instagram paylaşımından 350 bin lira alan ünlüMüge Dağıstanlı’nın yazıları, 10Haber’in ardından tüm internette hatta tüm magazin programlarında haber olarak karşımıza çıkıyor. Bu yazıdaki listeyi, yeni bir liste yayınlanana kadar her yerde göreceğiz sanıyorum. Liste neyle mi ilgiliydi? Dağıstanlı anlatsın: “Instagram yalnızca yabancı yıldızların değil, bizim ünlülerimiz için de büyük kazanç kapısı… Dizileriyle ekrana damga vuran 10 kadın yıldızın sosyal medya kazançları da dikkat çekiyor. Rekor Hande Erçel’de.”

Ali Cabbar bir şarkı mı, yoksa bir ‘yeni medya’ olayı mı?

Ali Cabbar bir şarkı mı, yoksa bir ‘yeni medya’ olayı mı?Nasıl olduğunu bilmediğimiz şekilde dönem dönem kendimizi bazı konuları tartışırken buluyoruz. Emir Can İğrek’in Ali Cabbar şarkısı da neden sevildiği, bu kadar dinlendiği hatta tartışıldığını bilmediğimiz şekilde son günlerde gündem maddelerimizden biri oldu. Ümit Alan, geçen hafta bu konuyu ele almıştı: “Hayatımıza birden bire giriveren Ali Cabbar adlı şarkı ve etrafındaki tartışma, bize çok yeni bir pazarlama stratejisiyle karşı karşıya olduğumuz izlenimi veriyor.”

Mevsimlik işçi bir ailenin dramı: Çocuklar okulu bıraktı, Esmanur’u tarlada kamyonet ezdi

Mevsimlik işçi bir ailenin dramı: Çocuklar okulu bıraktı, Esmanur'u tarlada kamyonet ezdiSöyleyecek söz yok maalesef. Haberin spotunu okuyun, yüreğiniz kaldırırsa habere de bakarsınız: Mevsimlik işçi olarak çalışan ailesiyle Bursa’ya giden Esmanur Solmuş, ailesi çalışırken tarlada uyudu. Arsa sahibi kullandığı arabayla işçilerini almak için geldiği sırada tarlada uyuyan Esmanur’u görmedi, ezdi. Esmanur hayatını kaybetti, tarla sahibi gözaltına alındı, ardından serbest bırakıldı.

LGS’de tam puan alan depremzede Ahmet, İstanbul Erkek’li oldu

LGS’de tam puan alan depremzede Ahmet, İstanbul Erkek’li olduBu ülkede çocuklar erkenden yetişkin oluyor. Küçücük yaşta geçtikleri sınavların ağırlığı bir yana eğitim alabilmek için de ter döktükleri sınavlar öbür yana. Halil Cibran’ın “Büyük insanların iki kalbi vardır biri acı çeker, diğeri ümit eder” sözünü Ahmet Yiğit’te görüyoruz. Adıyaman’da depremzede bir okulun depremzede öğrencisi olan Ahmet Yiğit, iki il gezip, konteyner ve çadırda kalmış LGS sınavında da tam puan almıştı. Ne mutlu bir haber ki İstanbul Erkek Lisesi’ne yerleşti. Çocukluğu boyunca geçtiği zorlu sınavlarla başka çocuklar karşı karşıya kalmasın diye bu kez yetişkin Ahmet olarak çalışmak için ilk adımını attı yani. 10Haber’de, Ahmet’in hislerini okuyoruz.

Kadının yeni statü sembolü: Yalnızlık

Kadının yeni statü sembolü: YalnızlıkNihayet, tek başına yaşamak kadınlar için bir ‘lanet’ değil, pekala memnuniyetle tercih edilen bir yaşam biçimi alternatifi. Müzisyen Nazan Öncel, kendisine evlenme teklif edenlere sosyal medyadan verdiği yanıtla ‘yalnız kadının manifestosu’nu yazdı. Bunu da 10Haber’de Zeynep Güven’den okuyacaksınız.

Kur korumalı mevduat nasıl tasfiye edilebilir?

Kur korumalı mevduat nasıl tasfiye edilebilir?Prof. Dr. Şenol Babuşçu’nın yazıları hem önemli konuları ele alıyor hem de hepimizin alnayabileceği dilde okuyucuya aktarıyor. Bu hafta, kurların yükseleceği beklentisinin olduğu ve diğer yatırım araçlarının yeterince getiri sağlamadığı bir dönemde tasfiye yapılmaya kalkışılırsa KKM’den çıkan paranın ne olacağını anlatıyor: Çok büyük bir bölümü dövize yönelecek ve piyasalar daha da istikrarsız hale gelecekmiş. Babuşçu açıklıyor: Peki ne yapılmalı?

Bu da ekonomide Feyza Erbaş grafiği: Fiyatlar kat kat arttı, çocuklar evde kaldı

Bu da ekonomide Feyza Erbaş grafiği: Fiyatlar kat kat arttı, çocuklar evde kaldıDiyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kızı Feyza Erbaş’ın sosyal medya paylaşımı geçen haftanın en çok tartışılan konularından birisiydi. Leyla İlhan bu tabloyu inceledi. Ekonomik göstergelere baktı: 2010 yılı ile 2023 verileri arasında dolar kuru 14 kat artarken, asgari ücret dolar bazında yüzde 20 erimiş. Ne yaşıyoruz, görmek için mutlaka bir göz atın.

TRT ‘itibar suikastına’ devam ediyor: Metamorfoz’un yeni bölümleri yayınlandı

TRT 'itibar suikastına' devam ediyor: Metamorfoz'un yeni bölümleri yayınlandıOsman Kavala’nın hayatını çarpıtarak anlatan ‘Metamorfoz’un yeni bölümleri TRT’de yayınlandı. Kavala diziyi itibar suikastı olarak nitelendirmişti. TRT ve dizinin yapımcıları bu suçlamalara sessiz kalmıştı. Lakin dizinin yeni bölümleri sessiz sedasız yayına girdi. Ve itibar suikastı da kesintisiz olarak devam ediyor.

Kılıçdaroğlu Akbelen’de protesto edildi

Kılıçdaroğlu Akbelen’de protesto edildiAkbelen’deki ağaç kesimine karşı başlayan direnişi 10Haber olarak yerinde takip ediyoruz. Hazar Dost’un yerinden izlenimleri bize durumu çok net anlatıyor. Bu hafta Akbelen’de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ormanındaki ağaç kesimine karşı eylem yapan köylüleri ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu, kesimin yapıldığı alana girmeyince protesto edildi. Öte yandan Mahmut Tanal’ın bir çevreciye söylediği sözler de tepki çekti. Hazar Dost, oradaydı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.