Yapay zekâ dolandırıcılığında eli en yüksekten açtı

Yapay zekâ destekli dolandırıcılıkları ülkemizde de görmeyi bekliyorduk ama başlangıcın bu olması biraz şaşırttı doğrusu. Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Metin Hülagü'nün oğlu Fatih Emre Hülagü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini kullanarak dolandırıcılığa soyundu ve yakalandı. Haftanın olayı buydu.

20 Ağustos 2023

İzlemesi en güzel aşk toksik olan mıdır?

İzlemesi en güzel aşk toksik olan mıdır?Ilgaz Gökırmaklı, “Bugünden, ilişkilere ve insan psikolojisine dair öğrendiğimiz şeylerden bakınca izlediğimiz birçok film, okuduğumuz pek çok kitap psikolojik şiddete varan, tarafların birbirini kırdığı, manipüle ettiği davranışlarla dolu. Peki ama öyle olmasalardı bu filmleri yine de izler miydik?” diyerek kritik bir soruyu kucağımıza bırakıyor. Sonrasında da bu alanın çarpıcı filmlerini sıralıyor. Bir yerde ‘izlerken tansiyonunuzu zıplatacak filmler’ de diyebiliriz. Bir göz atmanızda yarar var.

Suruç ve Ankara saldırılarının talimatını veren IŞİD’liye para gönderen şirket kamudan hibe almış

Suruç ve Ankara saldırılarının talimatını veren IŞİD’liye para gönderen şirket kamudan hibe almışMASAK, IŞİD’in Ankara ve Suruç’ta düzenlediği saldırıların faillerinden olan Durmaz kardeşlere şirketlerin fon sağladığını tespit etti. Soruşturma sürerken, şirketin ortakları, kamudan yüzbinlerce liralık hibe aldı, karlarıyla birlikte 2017’de şirketten ayrıldılar… Tüm bu detayları ve fazlasını Hazar Dost’un haberinden öğreniyoruz.

Süper Lig Ali Cabbar sezonu!

Süper Lig Ali Cabbar sezonu!Türkiye en hareketli transfer dönemlerinden birini yaşıyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray birbirinin ilgilendiği futbolcuları kapıyor. Bu dönemin yıldızı ise yapılan duyurularda kullanılan Ali Cabbar şarkısı… Cüneyt Muharremoğlu, olaya bir de bu pencereden bakıyor.

‘Tutunamayanlar’ı çevirmek isteyen Max Lawton, 10Haber’e konuştu: ABD’de önemli bir yayınevi çeviri yapılırsa romanı yayımlayacak

'Tutunamayanlar'ı çevirmek isteyen Max Lawton, 10Haber'e konuştu: ABD'de önemli bir yayınevi çeviri yapılırsa romanı yayımlayacakOğuz Atay’ın ‘Tutunamayanlar’ romanını İngilizce yayımlanmasıyla ilgili son haftalarda sosyal medya üzerinden başlayan tartışma büyük ilgi gördü. Olkan Özyurt’un konu hakkındaki yazısına kitabı İngilizceye çevirmek isteyen çevirmenlerden Max Lawton cevap verdi ve Özyurt’un sorularını yanıtladı. Sosyal medyada tartışılan meseleyi kendi perspektifinden anlatan Lawton “Atay’ın stilini koruyarak romanı İngilizcede hak ettiği yere getirmek istiyoruz” diyor.

Enflasyonda yeni zirvelere doğru

Enflasyonda yeni zirvelere doğruProf. Dr. Şenol Babuşçu, enflasyon konusunda canımızı sıkan tabloyu önümüze koyuyor: “Ekonomi bakanının söylemine göre en az bir yıl daha enflasyon yükselmeye ve yüksek kalmaya devam edecek. Aslında bu söylemin bir önceki bakanın söylemlerinden bir farkı yok. Gerçekte ekonomi yönetiminin şu anda enflasyonu düşürmek gibi bir amaç taşıdığı da söylenemez.”

Erdoğan’ın sesini yapay zeka ile taklit ederek dolandırıcılık yapan kişi eski Türk Tarih Kurumu Başkanı’nın oğlu çıktı

Erdoğan'ın sesini yapay zeka ile taklit ederek dolandırıcılık yapan kişi eski Türk Tarih Kurumu Başkanı'nın oğlu çıktıYapay zekâ destekli dolandırıcılıklar konusunda çıtayı çok yükseğe koyan kişi bu hafta yakalandı. Biz başlangıç daha düşük seviye dolandırıcılıklarla olur diye beklerken o Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesini kullanarak iş insanlarını dolandırmış. Bu kişi bir de eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Metin Hülagü’nün oğlu Fatih Emre Hülagü çıktı. İsveç’te olsaydık “Son yılların en acayip olayı” derdik. Ama Türkiye’deyiz.

Hatay’ın ‘Rönesans’ı bu olmamalıydı: 193 gündür ‘bir mezarları olsun’ diye bekliyorlar ama tek iz yok

Hatay'ın 'Rönesans'ı bu olmamalıydı: 193 gündür 'bir mezarları olsun' diye bekliyorlar ama tek iz yokCan yakıcı bir haber. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde çok sayıda insana mezar olan Hatay’daki Rönesans Rezidans’ta 55 kişiye hâlâ ulaşılamadı. Aileler, kaybettiği yakınlarının birer mezarı olması için bekleyişte. Bu kederli bekleyişe gömülenlerden biri olan ve kızı ile iki torununu kaybeden Suna Öztürk’ün hikâyesini Hazar Dost yazdı…

Adaletin bu mu dünya: ABD’de kişi başına servet 561 bin, Afrika’da 8 bin 400 dolar

Adaletin bu mu dünya: ABD'de kişi başına servet 561 bin, Afrika'da 8 bin 400 dolarCredit Suisse, dünyadaki servet dağılımındaki gelişmeleri içeren ‘Global Wealth Report 2023’ü yayımlandı. Eski yatırım bankacısı ve Finansal Okur Yazarlık Derneği FODER yöneticisi Attila Köksal, bu raporu okudu, analiz etti ve servet dağılımındaki bozulmayı çarpıcı yorumlarıyla 10Haber için yazdı.

Hastalık nadir, teşhisi bol ve bu kasıtlı! ‘Yalancı Lyme’ skandalı

Hastalık nadir, teşhisi bol ve bu kasıtlı! 'Yalancı Lyme' skandalıÖzgür Gökmen Çelenk’in haberi sağlık konusunda karşı karşıya kaldığımız büyük bir skandalı anlatıyor: “Kenelerden geçen Lyme hastalığınız olduğu mu söylendi? Aylardır çeşitli ilaçlar mı kullanıyorsunuz? Kötü haberi verelim: Muhtemelen Lyme hastalığınız yok. Dr. Serap Yavuz Şimşek: ‘Ülkemizde yalancı Lyme hastası sayısı çok fazla. MS ve otizm hastalarını bile Lyme olduklarına inandırıyorlar.'”

Muhteşem mühendisimizi herkes tanımalı: İrfan Balıoğlu

Muhteşem mühendisimizi herkes tanımalı: İrfan Balıoğluİnşaat mühendisi İrfan Balıoğlu, 14 yaşından beri nadir görülen kas hastalığı FSHD hastası, on yıllardır da başkalarının yardımıyla hareket edebiliyor. Son yıllarda solunum cihazlarıyla nefes alabiliyor. 77 yaşındaki Balıoğlu, bu hastalıkla yaşarken statik alanında dünya çapında bir mühendis oldu. Gördüğümüz dev yapıların ayakta kalması onun hesapları sayesinde oldu. Şimdi yaşam öyküsünü anlatıyor. Onun hikâyesini hepimiz okumalıyız.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.