Sen en güzel duyguların katilisin!

Galatasaray- Fenerbahçe maçları futbol bayramıydı. Mehmet Büyükekşi sayesinde bu zevkten mahrum kaldı. Maç yarım kaldığı anda TFF Başkanı gülüyordu. En güzel zevkimizi öldürdüğü için herhalde...

8 Nisan 2024
TFF Başkanı'nın maç ertelendiği an kameralara yansıyan görüntüsü...

Türkiye’de futbolseverlerin en çok beklediği maçlar Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmalardır. En çok taraftara sahip olan iki kulübün karşılaşması futbol bayramıdır. Bravo TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi… Bu bayramı zehir etmeyi başardınız.

Tarih 15 Ağustos 1924… Galatasaray-Fenerbahçe maçının bitmesine yarım dakika kala sahada olay çıkıyor. Sarı lacivertlilerin kalecisi Şekip kırmızı kart görüyor. O olaylardan sonra maç erteleniyor. 19 Ağustos’ta maçın son dakikasının oynanmasına karar veriliyor. Protesto amacıyla maça yedi kişilik takımla çıkan Fenerbahçe, Şekip’in ihraç edildiği pozisyonda Galatasaray’ın kazandığı penaltı vuruşunda da kalesini boş bırakıyor. Golle birlikte maç 3-2 sona eriyor.

Bu olayın üzerinden 100 yıl geçiyor. Tarih 7 Nisan 2024… Süper Kupa finali Şanlıurfa’da yapılıyor. Fenerbahçe, Türk futbolunda yaşananlardan sonra protesto için U19 takımıyla çıkma kararı alıyor. Birinci dakikada Mauro Icardi golü atıyor. Fenerbahçe sahadan çekiliyor. Bir asır sonra Süper Kupa denilen finalde ‘süper rezillik’ yaşanıyor. Kameralar o an tribünlere dönüyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi gülüyor.

'Süper' fiyasko! Fenerbahçe sahadan çekildi, top TFF'de‘Süper’ fiyasko! Fenerbahçe sahadan çekildi, top TFF’de

* Ankaragücü – Beşiktaş maçında bir taraftar sahaya atlayarak futbolculara saldırdı.

* UEFA U19 Avrupa Şampiyonası 2. Tur müsabakalarında Türkiye Kadın Milli Takımı, 4-0 yendiği Andorra karşısında cezalı oyuncu oynattı ve hükmen mağlup sayıldı.

* Yan hakem Kemal Yılmaz, görevinden ‘doğru karar’ vermesine rağmen ceza alması üzerine istifa etti. Yılmaz, verilen mesajla hakemlerin etki altında kalacağını ve tarafsızlığını yitireceğini söyledi.

* Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hakemler arasında İzmirliler denen grubun maçları manipüle ettiğini söyledi. Koç’un iddiasına göre VAR’da bulunan bazı hakemler görüntüleri, sevmedikleri hakemleri zorda bırakacak açıda servis ediyordu.

* Hakan Ceylan’ın boşanma aşamasındaki eşi Leyla Ceylan kocası dahil birkaç hakemin hastaneden sahte rapor aldığını, medyadaki arkadaşlarıyla kamuoyunu yönlendirdiğini belirtti.

* Gazeteci Murat Ağırel Tuzlaspor ilgili yasadışı bahis haberleri yaptı. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın Tuzlasporlu bir yöneticiden kendisine ‘Bize para verin sizi Süper Lig’e çıkaralım’ dediğini yazdı. Ayrıca Eyüpspor Başkanı Murat Kaya’ya Gürcistan’dan gelen mesajda şike teklifi yapıldığı ortaya çıktı. Mesajın iki Altınordu futbolcusundan geldiği iddia edildi. Murat Ağırel dönemin Gençlerbirliği kalecisi Nurullah Aslan’ın Eyüpspor Başkanı’na şike teklifinde bulunduğunu da dile getirdi.

* Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı TFF 1. Lig ekibi Tuzlaspor hakkında soruşturma başlattı.

* Erden Timur eski MHK Başkanı Lale Orta’nın Fenerbahçe Başkanı’na görüntü gönderdiğini iddia etti. Hakem Ali Şansalan’ın Beşiktaşlı bir yöneticinin aracıyla maçlara gittiğini söyledi.

Futbol 22 kişinin oynadığı ve Türkiye’de sürekli kaosa neden olan bir oyundur…Futbol 22 kişinin oynadığı ve Türkiye’de sürekli kaosa neden olan bir oyundur…

* Rizespor – Galatasaray maçından sonra hakemliği bitirilen Serkan Çınar VAR’da bulunan Alper Ulusoy ve Ali Palabıyık’ın kendisine gösterdiği görüntü ve onlara güvenerek verdiği penaltının ardından büyük tepki aldığını ve düdük asmak zorunda kaldığını söyledi. Ali Koç’un İzmirli oluşum iddiasını doğruladı.

* Bu sezon başında hakemliği bırakan Ali Palabıyık yönettiği Rizespor- Galatasaray maçından sonra TFF’nin mobingine uğradığını söyledi. Palabıyık’ın iddiasına göre Mehmet Büyükekşi yönetimi onu VAR’da görevlendireceğini söylemesine rağmen gelen tepkiler üzerine çark etti.

* Trabzonspor bir açıklama yaparak 3-2 kazandıkları Fenerbahçe maçında VAR’da bulunan Mete Kalkavan’a Bandırmaspor – Kocaelispor maçında görev verilmesini eleştirdi. Mete Kalkavan devre arasında hakemliği bıraktı. Hakem Akademisi’nde VAR’dan sorumlu eğitmen oldu.

* Mehmet Büyükekşi, Konferans Ligi’ndeki Beşiktaş-Lugano maçında taraftarların protestoları üzerine stadı terk etmişti. Giderken o dönem siyah beyazlıların başında bulunan Ahmet Nur Çebi’ye parmak salladı. Daha sonra yaptığı açıklamada ‘Beşiktaş Başkanı’na karşı böyle bir hareket yapılabilir mi?’ dedi.

* Ankaragücü’nün başkanı Faruk Koca, 1-1 berabere biten Rizespor karşılaşmasından sonra hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Koca başkanlıktan istifa etti, ömür boyu yöneticilik yapması yasaklandı.

* İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Trabzonspor maçında hakemin yanlı tutumunu protesto etmek için takımını sahadan çekti.

* 29 Aralık’ta Galatasaray – Fenerbahçe arasında yapılması gereken Süper Kupa finali TFF’nin Atatürk’ü unutması nedeniyle ortak kararla ertelendi. Cumhuriyet ve TFF’nin kuruluşunun 100. yılında böylece hiç bir etkinlik gerçekleştirelemedi.

* Kayıtları TFF’de bulunan hakem toplantısı sosyal medyaya sızdı. Kimi hakemlerin beklentiye göre, kimi hakemlerin hissiyatıyla karar verdiği ortaya çıktı. Toplantıya katılmadığını söyleyen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yalan söylediği belgelendi. Resmi olarak görevi bıraktığı söylenen VAR’dan sorumlu Tolga Özkalfa’nın görevine son verildiği öğrenildi.

Protesto haktır sonrasını sonra konuşuruzProtesto haktır sonrasını sonra konuşuruz

* Fenerbahçe futbol takımı, Trabzonspor deplasmanında saha ortasında holiganların saldırısına uğradı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, üç gün boyunca konu hakkında tek söz söylemedi. Cezaların açıklanması 15 gün bekletildi. Yerel Seçimler bittikten sonra duyruldu.

* Adana Demirspor’un eski başkanı Murat Sancak, kendi sosyal medya hesabından hakemler arasında ‘çete’nin olduğunu iddia etti. Cüneyt Çakır ve Abdülkadir Bitigen’i isim vererek suçladı.

* Galatasaray – Fenerbahçe Süper Kupa finali 1. dakikada sarı lacivertlilerin sahadan çekilmesiyle yarım kaldı.

Hani iki takım taraftarları birbirinin maçından sonra ‘kara gece’ hastag’i açarlar ya… Türk futbolunda kapkara geceler yaşanıyor. Ben bu satırları yazarken dünya basınında haberler yine ‘flaş’ olarak geçiyordu. Üzücü olansa yapılan yorumlarda Türkiye’de sıradan bir futbol günü demeleriydi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 18 Temmuz’da seçim yapacağını açıkladı. Planı Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olup göreve devam etmek gibi gözüküyor. En güzel zevklerimizin katili… Ne diyelim gülmek sana yakışıyor… Zaten dünya da artık Türk futbolunda yaşananlara kahkaha atarak bakıyor.

Dünya basını Süper Kupa'yı böyle gördü: Türkiye'de kaosDünya basını Süper Kupa’yı böyle gördü: Türkiye’de kaos

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.