Sevgili İrem, kayınvalidemler geliyor, seks yapmadan 10 gün nasıl geçecek?

Kimi seks isteğinin azalmasından şikayet ederken bir okurumuz  bayramda yatılı misafirliğe gelen kayınvalideler yüzünden seks yapamayacak olmaktan şikayetçi. Yatak odasında sorunlar bitmez ama çözümler de bitmez.

6 Nisan 2024
Fotoğraf: Shutterstock

İrem Hanım merhaba. Önümüzdeki Bayram tatilinde her zamanki gibi kayınvalidemler bize kalmaya geliyor. Evimiz zaten küçük ve duvarlarımız ince. Biz eşimle 10 gün seks yapmadan mı geçireceğiz? Zaten normalde iş güçten fırsat bulamıyoruz. Bu konuda yardımcı olabilecek taktik verebilir misiniz?

Değerli Okurum,
Aklıma ilk gelen erken yatmak için bir bahane bul, sonra da yatakta kimin daha sessiz olabileceğini görmek için bir yarışma yap:) Şaka yapmıyorum, nefesine odaklanmak veya işler yoğunlaştığında yüzüne bir yastık bastırmak işe yarayabilir. Tabii ki yan odada kayınvalidenin yatması libidoyu öldüren bir şey, kabul ediyorum. O nedenle bence bir iki gün bari siz olmadan yapabileceği bir aktivite düzenle (en azından gündüzleri çarşı pazar dolaşsın) Ya da yatak odası dışında bir lokasyon dene, hem belki daha da heyecanlı olabilir. Bir de bir kaç gün mola vermek sonrasında seksi daha heyecanlı hale getirir. Tatil boyunca kimse görmeden minik dokunuşlarla heyecan yaratıp istim üzerinde kalmak, sonrasında çok ateşli bir seksi garantiler.

İrem Hanım, ben 44 yaşında boşanmış bir kadınım. Uzun süredir ilk defa altı aydır bir erkek arkadaşım var. Seks bizim için her zaman iyi oldu. Ancak geçen hafta yurtdışına gidip geldik ve bir hafta boyunca hiç seks yapmadık. Onun dışında çok iyi vakit geçirdik, güldük eğlendik. Ama bu durum ilişkimiz alarm veriyor anlamına mı gelir?

Değerli Okurum,
Belli ki odada “mor bir fil” var. Yani konuşmanız gereken, ama kaçındığınız bir gerginlik. Yoksa insan sevgilisi ile 1 hafta seyahate gidip neden seks yapmadan dönsün? Jet-lag olmak, sarhoş olmak ya da bir şeye sinirlenmek, tatilde seks yapmamak için makul mazeretler, ancak her ikinizin de ateşi yeniden yakmak için ortak bir çaba göstermesi gerekir. Ateşi ihmal edersen alev söner. Aslına bakarsan konu çoğu zaman konu seksle ilgili bile olmuyor. Bunu konuşmadıkça bu tuhaflığın üstesinden gelemezsin. Neden esprili bir şekilde konuya girmiyorsun? Emin ol, konuşmadınız diye sorun kendiliğinden hallolmaz. Seks aralıklarınız gittikçe uzar, sonu da pek güneşli olmaz.

İrem Hanım ben 38 yaşındayım , üç yaşında bir kızım ve yedi yaşında bir oğlum var. Sorunum eşimle iş dönüşü artık sadece çocuklarla ilgili bir şeyler konuşuyoruz, sonra herkes telefonuna gömülüyor ve uyuyoruz. Ten uyumunu geçtim, romantizmi nasıl geri getirebiliriz?

Değerli Okurum,
2014 yılında UCLA Ailelerin Gündelik Yaşamları Merkezi tarafından yapılan bir araştırma, dört gün boyunca evlerinde küçük çocuklu 30 çifti gözlemledi ve bu süre zarfında eşlerin çoğunun birbirleriyle toplam sadece 35 dakika konuşarak geçirdiğini ortaya çıkardı. Bu konuşmanın çoğu ev işleri , çocuk ve iş hakkındaydı. Yani anlayacağın herkes ilişkisine öncelik vermekte zorlanıyor. Yakınlık olmayınca cinsel heyecan da kalmıyor. Şimdi bir taktik önereyim: Altı saniye boyunca öpüşmek, TikTok’ta da viral olan basit ama önemli bir teknik. Öpüşürken resmen içinden 1 den 6 ya kadar sayıyorsun. Altı saniyede niyetini gösteriyorsun, duygusal ve fiziksel bağlantıyı kuruyorsun. Her gün işe gitmeden bunu dene, bak akşam nasıl farklı geçecek:)

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.