Sevgili İrem, kocam eski eşinin cenazesine gitmek istiyor

Zaman zaman ilişkilere üçüncü kişilerin gölgesi düşer. Böyle durumlarda kırmızı çizgi nerede ve nasıl çekilmelidir? İrem Hattat cevaplıyor.

20 Nisan 2024
Eski eşlerin hangi çerçevede görüşmesi makul sayılır. Mesela birinin vefatı durumunda diğerinin cenazeye katılması yeni eş için sorun yaratmalı mıdır?

İrem hanım merhaba,
Bir ikilemde kaldım Size sormak istiyorum. Erkek arkadaşım eşinden boşanma aşamasında. Benim evime yeni taşındı. Bayramda bir iş gezisindeydi. Bavulunu boşaltırken çok seksi mavi bir baby doll çıktı. Sorduğumda eski karısının olduğunu, muhtemelen bavulda önceden kalmış olduğunu söyledi. Şimdi ben buna inanayım mı?

Değerli okurum,
Yani ne düşünsen haklısın. Ortada inanılması zor bir siyah kuğu durumu var. Ama ben yine de senin yerinde olsam bir açık kapı bırakırım. Sonuçta seni sevmese istemese karısını evini bırakıp sana taşınır mı? Bence gereksiz kıskançlıkla üstüne gitme ama bir dahaki iş gezisine sen de git. Zaten ne o öyle uzun bayram tatilinde iş gezisine gitmek falan, niye seni yalnız bırakıp da böyle bir seyahate çıkıyor ki? Bu arada aklıma gelmişken de şu iki şeyi söylemeden duramayacağım. Bir, doğru söyle baby doll’u denedin di mi? İki, bu durumu eşi duysa var ya, ne sevinir bir bilsen..

İrem hanım,
eşim benden önceki eski eşinin cenazesine gitmek istiyor. Aramızda bayağı bir tartışma çıktı. Ben gerek olmadığı kanaatindeyim. Tartışmamızdan beri cinsellikten kaçıyorum, canım istemiyor. Haksız mıyım?

Değerli okurum,
Sağlığında değerini bilmemiş, ölüsünden ne fayda bekler ki diye düşündün değil mi? Valla böyle bir soru ilk kez geldi ben de öyle düşündüm.. Ama ilişkinde duygusal problemlerle beraber canının cinsel yakınlık istememesi çok normal. Kadınlar için cinsellik denildiğinde psikoloji ve duygular çok ön planda. Tartışma sonrası bu yakınlığı hissedemezsin. Çünkü hala eski eşle ilgili bir şeyler mi hissediyor diye kafan karıştı. Yalnız şunu söylemek isterim, eşinin eski eşinden çocuğu varsa, sonuçta çocuğunun hatırına gitmek istemesi çok normal karşılanabilir. Ancak çocuk yoksa bence de bi garip, ne alaka.

İrem hanım,
eşimde bir süredir sertleşme sorunu var. Ben 42 yaşındayım, eşim 58. Acaba son zamanlarda beni beğenmemeye mi başladı diye düşünüyorum. Onunla bu konuyu konuşamıyorum. Zaten problem yaşadığı anda hiç bir şey konuşmadan kalkıp salona geçiyor. Ne önerirsiniz?

Değerli okurum,
Yalnız değilsin. Eşinde sertleşme problemi olan kadınlar bu konuyu eşiyle konuşmuyor, hatta eşinin başka bir kadınla bu sorunu yaşamayacağını düşünüyor. Çiftler arasındaki iletişim eksikliği cinsel sorunların giderek büyümesine ve cinsellik kalitesinin zamanla daha da azalmasına neden oluyor. Bence eşin sertleşme sorunu yaşadığında o kadar utanç, endişe, performans endişesi, korku duyuyor ki, senden hemen uzaklaşıyor. Kendini onun yerine koy. Resmen erkekliğini kaybetmiş gibi hissediyordur. Senin cazibeni sorgulamana gerek yok. Bu sorunun damarsal, hormonsal, nörolojik pek çok sebebi olabiliyor. Belki işinde stresi de çok, sana söylemiyor olabilir. Hatta yaşı andropozu da çağrıştırıyor. Bence sakin bir şekilde konuş, senin sertleşmen onu sertleştirmez aksine daha yumuşatır unutma. Beraber bir uzmana gidin. İletişiminiz ne kadar samimi ve açık olursa bu sorunların tedavi edilme oranı o kadar yükseliyor.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.