‘3 Cisim Problemi’ dizisinde Türkiye’nin güvenliğine saldırı

28 Mart 2024

Amerika’nın Pentagon/CIA tarafından hazırlanmış Suriye sınırımızda kurulmak istenen PKK örgütüyle Talabani ve Barzanili Kürt devleti haritasını Pentagon’da gösterilirken gördüğümden bu yana Kürt birimlerinin iç politikamız dahil attığı her adımı bu Amerikan uzun vadeli plana uygunluğu açısından takip edip değerlendirdiğimi daha önce bu köşede yazmıştım.

***

Daha o gün bu tehlikeli işin takibinin pek kolay olmayacağını biliyordum. çünkü  Türkiye’ye bu saldırının sadece global siyasetle sınırlı olmayacağı, bunun kültürel sosyolojik ideolojik boyutları da içeren topyekûn bir saldırı olacağı belliydi.

***

İç dış ve siyasette gelişmeler olurken bir yandan da sınırımızda bir YPG devleti için ideolojik saldırı hem kültür, hem de sanatta tüm gücüyle sürüyordu. Bu çok planlanmış, global bağlantıları olan güçlü bir ideolojik mücadeleydi.

***

bu konuda yaklaşık 30 küsur yıldır alarmda olduğumdan herkesi bazen bir filmde, bir dizide, bir kitapta gördüğüm bir gelişmeyi Kürt global stratejisinin yeni oyunu olarak hep haberdar etmeye çalıştım.

***

bunlardan en net olanı ülkemizde de ilgiyle izlenmekte olan ‘3 Body Problem’ dizisinde ortaya çıktı.

bütün gelişmeleri anlatmayacağım size, ama dizinin önemli bir bölümünde şu oldu aynen:

***

Dünya uzaydan yaklaşmakta olan ve yüksek teknoloji ve düşünceye sahip olduğu düşünülen yabancı bir medeniyetin işgal tehdidi altındadır. Dünya bu tehdide karşı ne yapılacağını düşünecek ve adına Wallfacer dediği üç kişilik bir takım oluşturacaktır. Büyük bir yetki ve güçle çalışacak bu insanları dünyaya tanıtan BM genel sekreterinin anons ettiği isimler arasında ‘özgürlük savaşçısı’ diye tanımlanan Kürt kadın Leyla Ariç de vardır.

***

Dizideki kadın, PKK veya YPG’li olduğu söylenmese de Batı’nın söylemiyle ’ özgürlük savaşçısı, tavrıyla, kıyafetiyle tam bir YPG militanıdır.

***

kimse bunu basit bir bilim kurgu sahnesi diye kabul edip geçmesin lütfen. Bizim PKK/YPG ile mücadelemizin en önemli boyutu algı operasyonlarıdır.

bu dizide de özgürlük savaşçısı bir Kürt kadın militanın dünyanın geleceğini kurtaracak insanlardan olması ciddiye alınması gereken bir büyük algı operasyonudur.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.