Depremde ailesini kaybetti: Tek umudu kaybolan kızında

Maraş depremlerinin 10 il enkaz altında kalırken çevre iller de büyük hasara uğradı. Deprem bölgesinde çok sayıda insana deprem gecesinden beri ulaşılamazken, yakınları ise bir iz bulmak için günlerdir çabalıyor. Bu ailelerden biri olan Fatih Karaca da 13 yaşındaki kızının peşinde.

Gündem 30 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Depremin en fazla yıktığı illerden olan Gaziantep’te Fatih Karaca, eşini, 3 çocuğunu, annesini ve kayınvalidesini kaybetti. Deprem olduğunda kendi binasının önüne 40 dakikada geldiğini söyleyen Karaca, burada enkazla karşılaştı. 6. günün sonunda cenazelere ulaştığını belirten Karaca, 13 yaşındaki kızı İrem’i ise bulamadı.

Küçük kızını arayan depremzede baba, iş yerindeki arkadaşlarının da yardımıyla afişler astı sokaklara ve İslahiye’de, Beyler Mahallesi stat içinde kızının okul arkadaşıyla voleybol oynadığı bilgisine ulaştı. Aynı anlarda Ankara’dan gelen gönüllü iki kişi de İrem’i gördüğünü söyledi. Ancak bu bilgileri veren kişiler Fatih Karaca’ya kızının akli dengesinin yerinde olmadığını anlattı. Deprem gününe kadar kızının bir rahatsızlığı olmadığını belirten baba, gönüllülerin doktor olduğunu da sözlerine ekledi ve yetkililerin araştırdığını söyledi.

Kızını görenlerin kendisine haber vermesi yönünde çağrılarını sürdüren baba, DNA testi de verdi. Ancak defnedilen ya da kaybolan vatandaşların herhangi biriyle DNA eşleşmesi sağlanamadı. Çocuğunun yeniden kendisini hayata bağlayacağını söyleyen Karaca “Devlet büyüklerimiz bize yardımcı olur da daha bir titizlikle çalışma yaparlarsa bu şekilde bulunur bu çocuk. Ben nereye gidebilirim ki? Kimseye gidip bir şey yapamayız ama devletin gücü var buna” dedi.

Şu ana kadar çocuğuna dair herhangi bir iz bulamayan Karaca, kızının ölü ya da diri bulunmasını istiyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.