Lider Türk Telekom, Galatasaray’a karşı hata yapmadı

EuroCup’ta finale kadar yükselen bu nedenle Galatasaray maçı hafta içine ertelenen Süper Lig lideri Türk Telekom, Ankara’da ağırladığı rakibini 106-91 mağlup etti.

Spor 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Türk Telekom Süper Lig'e galibiyetle döndü.

Basketbol Süper Ligi’nde 27. haftanın erteleme maçı Ankara’da oynandı. Ülkemizi EuroCup’ta finale kadar giderek gurur verici şekilde temsil eden Türk Telekom, koç Andreas Pistiolis’le bundan iki gün önce yollarını ayıran Galatasaray’ı ağırladı.

Maça iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. İlk çeyrek konuk takımın 32-25 üstünlüğüyle tamamlandı. Ancak ikinci çeyrekte tecrübeli gard Tony Taylor oyuna ağırlığını koydu. Türk Telekom, Taylor’ın olağanüstü performansıyla 29-15’lik bir ikinci çeyrekle devreyi 54-47 önde kapadı. Taylor ilk yarıda 20 sayı üretti.

Galatasaray’da Andreas Pistiolis dönemi sona erdiGalatasaray’da Andreas Pistiolis dönemi sona erdi

Üçüncü çeyrek Axel Bouteille’den de katkı almaya başlayan ev sahibi ekip farkı çift hanelere kadar çıkardı. Rakibinin hücumlarını durdurmakta zorlanan Galatasaray farkı kapayamadı. Üçüncü çeyrek 79-69 bitti.

Son çeyrekte hücum performansını sürdüren Telekom, Galatasaray’ın dönüş çabalarına engel olmayı başardı ve farkı daha da açarak sahadan 106-91 galip ayrıldı. Taylor maçı 28 sayı ve 6 asistle bitirdi. Axel Bouteille 20 sayıyla galibiyette rol oynadı. Galatasaray’da Dylan Ennis 25, Tyrus Mcgee 19 sayıyla mücadele etti ancak bu performanslar galibiyete yetmedi. Telekom, 28. maçında 24. kez kazandı. Galatasaray ise 28. maçında 16. kez yenildi.

Barcelona’da Cory Higgins sezonu kapadıBarcelona’da Cory Higgins sezonu kapadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.