The Guardian 21. yüzyılın en iyi 100 kitabı: 82’si Türkçede, açıklamalı tam liste

19 Eylül 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

The Guardian gazetesi 2019'da yaptığı büyük soruşturmada 2000 sonrası yayımlanan en iyi 100 kitabı seçmişti. Listeyi inceledik; Türkçeye çevrilen 82 kitabı belirleyip konularıyla birlikte sıraladık. Listede YKY'den dokuz, Everest'ten altı kitap var.

Ejderha Dövmeli Kız –
Millennium Serisi 1
Stieg Larsson
Çeviren: Ali Arda
Pegasus Yayınları, 2009
polisiye, 648 sayfa.
41 ülkede rekor satış yapan kitaplarının başarısını göremeden 50 yaşında hayata veda eden İsveçli gazeteci Stieg Larsson’un zihne kazınacak sahneler, çarpıcı ve canlı karakterler, okurları adeta yerlerine çivileyecek sürükleyici bir kurgu ile her sayfasını ağır ağır ve dokuyarak yazdığı ‘Millennium’ serisinin ilk kitabı ‘Ejderha Dövmeli Kız’ı okuduktan sonra, Gefle Dagblad gibi “Bundan daha iyisi yapılamaz” diyebilirsiniz.
“Olağanüstü… Okuyucular kitabı okurken yerlerinden bile kıpırdayamayacak.” Sunday Times

Yaşlanıyor Muyum Ne?
Nora Ephron
Çeviren: Serhat Ataman
Mikado Yayınları, 2007
137 sayfa.
Boyundaki kırışıklıkların fark edilmesiyle başlayan yaşlanma sürecini kendi şaşırtıcı espri anlayışı ve samimi üslubuyla ele alan Nora Ephron, gelgitlerini, ironik izlenimlerini ve başından geçen hikayeleri bizlerle paylaşıyor.” Nora Ephron en orijinal senaryo dalında Oscar ödülü alan VVfıen Harry Met Sally…, SHkwood ve kendi yönettiği Sleepless in Seott/e, Vou’ve Got Mailfilmlerinin senaryo yazandır. Ayrıca, Deli Salata, Yürek Acısı, Hayali Arkadaşlar ve Çizmek Çizmek kitaplarının da yazarıdır.Nora Ephron’un mizah yeteneği yazdığı 12 senaryonun 3’ünün Oscar alması ile kanıtlanmıştır.Bir solukta okuyacağınız kitap Ephron’un muhteşem ve komik kişiliğini yansıtan en son eseri.”The Washington Post
Liste Fiyatı:

Yayın Tarihi: 15.12.2007
ISBN: 9789944133081
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 137
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 21 cm

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.