İşte ünlülerin yılbaşı tarifesi: Ajda’yı dinlemek 100 bin lira

Yeni yıla 1.5 ay kala sahne yıldızlarının rakamları belli oldu. Rekor, yarı yaşındaki şarkıcıları geride bırakan Ajda Pekkan'da. Süperstarı, Kenan Doğulu, Sertab Erener, Edis ve Gülşen takip ediyor. Starları sahneden izlemek de cep yakacak.

Müge Dağıstanlı 5 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fiyatından tek kuruş indirim yapmayan Ajda Pekkan sahnede üç saate yakın kalıyor. Orkestrası da dahil 45 kişilik bir ekiple çalışıyor. Üç kostüm değiştiriyor. Sahne fiyatı 2.5 milyon TL olan Kenan Doğulu, yılbaşı gecesi yapacağı üç saatlik program için 5 milyon TL istedi

Hangi yıldız kaç lira istedi?

AJDA PEKKAN:6 milyon TL
KENAN DOĞULU:5 MİLYON TL
EBRU GÜNDEŞ: 4.5 milyon TL
SİBEL CAN: 4 milyon TL
SILA: 4 milyon TL
SERTAB ERENER: 4 milyon TL
EDİS: 4 milyon TL
HADİSE: 4 milyon TL
GÜLŞEN: 3.5 milyon TL
YILDIZ TİLBE: 3.5 milyon TL
MURAT BOZ: 3.5 milyon TL
ŞEVVAL SAM: 2.5 milyon TL
MELİKE ŞAHİN: 2.5 milyon TL
SERDAR ORTAÇ: 2.5 milyon TL
ZEYNEP BASTIK: 2.5 milyon TL
TEOMAN: 2.2 milyon TL

Masrafları bile uçuyor

Yeni yılı Gülşen 3.5 milyon TL, Sertab Erener 4 milyon TL ile karşılayacak. Mabel Matiz ise teklifleri kabul etmemiş

Yıldızlar bu rakamları KDV-stopaj, ulaşım, konaklama, ekstra çıkabilecek harcamalar dışında istiyor. Ücretin yarısı önce diğer yarısı performanstan sonra ödeniyor. Vergi dışında bir starın masrafı yaklaşık 200-300 bin TL arasında.

En pahalısı kostümler

Sanatçıların ekipleri de yılbaşı gecesi çifte mesai yapıyor. Menajer, danışman, kuaför, makyöz, modacı, fotoğrafçılardan oluşan ekipler 15-20 kişilik. Yani masrafa onların harcaması da ekleniyor. En pahalı kalem ise kostümleri…

Cimri Serdar, bonkör Gülşen

Kostüme en çok harcayan yıldızlar Ajda Pekkan, Gülşen ve Bülent Ersoy. Ebru Gündeş ve Sibel Can daha ekonomik takılıyor. Serdar Ortaç bu konuda en cimri.

Masalar alev alev

Starı, yılbaşı gecesi ön masadan dinlemenin bedeli; kişi başı 50-85 bin TL arasında değişecek. Bir organizatör “Ajda’yı dinlemek cep yakar. Ön masada bir kişi içkiyle birlikte 100 bin TL’ye yakın para öder. Masalar alev alev yanar” diyor.

Ekipler çifter yövmiye

Sadece starlar mı? O gece 15-20 kişilik orkestra elemanları da çifte maaş alacak. Örneğin, Murat Boz’un orkestrasında 25 bin TL alan bir müzisyenin o geceki yövmiyesi 50 bin TL’ye çıkacak. Bu arada orkestrasına karşı en bonkör olan Murat Boz ve Ajda Pekkan’mış. Dansçılar da bu ücretlerin yarısını alıyor.

Kimler canlı söyleyecek?

Sanatçıların bu rakamlara canlı söyleyeceğini düşünenler yanıldı! Evet, orkestra var, ama ses banttan. Sanatçı sadece aralarda bandın üzerine okuyor. Yıldızların yüzde 90’ı playback takılacak. Playback kabul etmeyen isimler ise şöyle; Bülent Ersoy, Özcan Deniz, Işın Karaca, Muazzez Ersoy, Serkan Kaya.

Pazarlık payı bile yok

“Bu rakamlarda hiç mi pazarlık payı yok?” Söz konusu Ajda Pekkan ve Gülşen ise ‘hiç yokmuş’. İkisi de “İstediğimiz rakam olmazsa evde otururuz” demişler…

Mabel Matiz reddetti

Yılbaşı gecelerini ailesiyle geçirmek istediğini, bu sebeple iş almadığını söyleyen isimlerden biri de Aleyna’ydı. Bu yıl kaşesini 2 milyon olarak açıklamış. Defne Samyeli 1.2 milyon TL ile rakamını hızla yükselten isimlerden. Halil Sezai 450 bin TL, Coşkun Sabah 300 bin TL yeni yılı en düşük ücretle karşılayacak ünlüler. Mabel Matiz yüksek rakamlara rağmen teklifleri reddediyormuş.

Rakiplere karşı fiyat oyunu

Fiyatların bir anda bu kadar yükselmesinin nedeni tabii ki; enflasyon. Ünlü bir organizatör durumu şöyle özetliyor: “Bazı yıldızlara ‘Kulüp bu rakamı veremiyor, biraz indirim yapalım’ dediğimde ‘Evde otururum daha iyi’ diyor. Örneğin Ajda, bir kuruş inmez. Gülşen, Hadise ve Yıldız Tilbe’ye bunu teklif edemezsin. Bazıları da fiyatını özellikle yüksekten ilan ediyor, ama sahneye yarı fiyatına çıkıyor. Çünkü rakiplerinden ucuza çıktığı bilinsin istemiyor. Kulüpçülerin işi çok zor.”

Bunlar da klasik bahaneler

İstedikleri rakamı alamayan yıldızların da klasik bahaneleri şöyle: ‘Ailemle vakit geçireceğim’, ‘Ses tellerimde rahatsızlık var, doktorum sahneye çıkmamı yasakladı’, ‘Gece kulüpleri eskisi kadar kaliteli değil, sahnemi azaltıyorum’, ‘Önemli bir projeye imza attım, kendimi geri çekmem gerekiyor.’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.