18 kulüp Ali Koç’a destek verdi, Kulüpler Birliği’nin başında kalacak mı?

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sona erdi. Toplantıda Galatasaray hariç diğer 18 takım başkanının Ali Koç'un başkanlık görevine geri dönmesi yönünde görüş belirtti. Ali Koç, kararını 2 Nisan'daki Fenerbahçe Olağanüstü Kongresi'nden sonra verecek.

Spor 29 Mart 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Ali Koç Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığına geri dönüyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olayların ardından Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etti. Koç istifa açıklamasını, 2 Nisan tarihli Olağanüstü Genel Kurul toplantısını duyurduğu Fenerbahçe TV yayınında açıklamıştı.

Şok istifa kararı sonrası Kulüpler Birliği Vakfı ilk kez bir araya geldi. Toplantıda pek çok kulüp Ali Koç’un görevine geri dönmesi yönünde görüş bildirdi. Koç da bu çağrıya olumlu dönüş yaptı ve öncelikle kulübüyle görüştükten sonra ardından görevine dönebileceğini başkanlara açıkladı.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kasımpaşa Kulübü Başkanı Mehmet Fatih Saraç, şunları söyledi: “Bugün bir madde ilgili toplantı yaptık. Futboldaki genel durumlarla da ilgili konuştuk ama ana maddemiz Ali Koç’un istifasıyla ilgiliydi. Toplantıya 16 kulüp katıldı. 4 kulübün mazereti vardı ve 3 kulübe ulaşamadık. 1 kulübe telefonla ulaştık. 17 kulüp ile Ali Koç’un istifasını reddettik. Kendisinin bu karardan vazgeçmesini istedik. Kendisi de bizi kırmadı. Bu konuda hepimizin bir görüş birliği vardı. Sezon bitmek üzere. Şartlar değişecek. Bu süreçte bir başkan değişikliğinin haklı sebebini görmedik. Ali Koç’un geçtiğimiz süreçte en az kendi kulübünün menfaatlerini koruduğu kadar bizim kulüplerin de menfaatlerini koruduğunu gördük. Hatta önceliği de kendi kulübünden çok bizlere verdiğine şahit olduk. Bu konuda hemfikiriz. Kendisine bu isteğimizi yerine getirdiği için çok teşekkür ederiz.”

Fatih Saraç, ayrıca yakın bir zamanda yabancı hakem, yayın ihalesi, Spor Toto ve Türkiye Kupası’yla ilgili kulüplerin yeniden toplantı yapacağını belirtti.

Kulüpler yabancı hakem istedi

Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım ise toplantıya katılan herkesin, Ali Koç’un devam etmesini istediğini belirterek  “Pendikspor’un yazılı onayı ile birlikte 17 kulüp, Ali Koç’un devam etmesini istedi. Kendisi de bu konuyu Fenerbahçe Kulübü ile konuşup, bize dönüş yapacağını söyledi. Biz de kendisine bu ligi kendisiyle sonlandıracağımızı söyledik. Ali Koç da buna sıcak baktı. Biz Kulüpler Birliği olarak her ne kadar da sıkıntı içinde olsak da birbirimize destek olmalıyız. Türk futbolu bizim geleceğimiz. Şikayetler var. Birçok kulüp, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) görevini yapamadığını düşünüyor. Değişim olmasını istiyorlar. Bu konu da gündemin bir maddesiydi. Bize sahip çıkacak, derdimizi anlayacak ve bizimle iç içe çalışacak bir federasyon istiyoruz” dedi.  Yabancı hakem konusunun da toplantıda konuşulduğunu dile getiren Yüksel Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:  “İçeride baya bir kulüp yabancı hakem istedi. Herkes hakemlerden şikayet ediyor. Ne kadar hızlı yapılabilir veya altyapısı nedir biz karar veremeyiz. TFF ve Merkez Hakem Kurulu(nun (MHK) kararı bu ama biz istiyoruz. TFF tarafından da söyleniyor. ‘Kontrol VAR’a geçti’ diyorlar. Orta hakem, komik duruma düştü. Bu şartlarda bir çözüm üretilmesi lazım. Bu çözümün de yeri Kulüpler Birliği. TFF veya MHK değil. Sorunun çözümü için TFF ve MHK’nin buraya gelmesi lazım. Yoksa değişim kaçınılmaz. Çünkü Türk futbolu artık kendini göstermeye başladı.”

Sports Digitale’in haberine göre toplantıda temsilcisi bulunmayan Trabzonspor ve Rizespor da Ali Koç’un Kulüpler Birliği başkanlığına geri dönmesine onay verdi. Bu konuyla ilgili geri dönüş yapmayan tek kulüp Galatasaray kaldı.

Ali Koç merak ediyor: Trabzon Valisi ile Emniyet Müdürü neden hala görevde?Ali Koç merak ediyor: Trabzon Valisi ile Emniyet Müdürü neden hala görevde?

‘Büyükekşi’yi kimse istemiyor’

Toplantıya katılan başkanlardan Ecmel Faik Sarıalioğlu da açıklama yaptı. İstanbulspor başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu “Kulüpler Birliği’nde hiç bir kulüp, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin görevine devam etmesini istemiyor” dedi.

Resmi açıklama geldi

Kulüpler Birliği’nden Ali Koç’un başkanlığa devam etmesiyle alakalı resmi açıklama geldi. Açıklamada “29 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda Sayın Ali Y. Koç’un Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığından istifası ile ilgili olarak toplantıya katılan 16 kulübümüzün 15’i ve telefonla ulaşılan üç kulübümüz olmak üzere toplam 18 kulübümüzün ittifakıyla Başkanımız Sayın Ali Y. Koç’un istifasının kabul edilmemesi ve başkanlık görevine devam etmesine karar verilmiştir” dendi.

Ali Koç: 2 Nisan’daki kongreye göre karar vereceğim

Fenerbahçe Divan Kurulu’nda açıklama yapan Ali Koç ise Kulüpler Birliği Başkanlığı’na dönmesinin kesin olmadığını söyledi. Koç şöyle konuştu: “Kulüpler birliği bir açıklama yapmış. Ben o toplantıda kendilerine de söyledim. 2 Nisan’da düzenlenecek genel kurulda çıkacak karara göre adım atacağım ilettim. Kulüpler birliği Başkanlığı’na geri geri döneceğim ifade etmedim. Ben toplantıdan çıktıktan sonra sağ olsunlar kulüpler kendi aralarında birleşip böyle bir açıklama yapmışlar. Tekrar ediyorum 2 Nisan’da düzenleyeceğimiz kongrede çıkacak karara göre adım atacağım. Bunun dışında aldığım bir karar yoktur kamuoyu böyle bilmelidir.”

Abdullah Kiğılı: Ligden çekilmeyi aklınızdan çıkarınAbdullah Kiğılı: Ligden çekilmeyi aklınızdan çıkarın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.