10Haber’de geçen hafta: Cumhurbaşkanlığı’nda vahim güvenlik açığı

10Haber’de sizlere her gün onlarca haber iletiyoruz. Yoğun trafik içinde her şeyi okuma fırsatınız doğal olarak olmayabilir. Bu nedenle, geride kalan haftanın gözden kaçmasını istemediğimiz haberlerini burada tekrar dikkatinize sunuyoruz. Bu aynı zamanda 22-28 Ekim haftasının bir özeti.

29 Ekim 2023

Vahim güvenlik açığı: Cumhurbaşkanının koruma duvarını aşmaya bir ‘çakar’ yetti!

Siyah renkli aracının önüne ‘Protokol’ yazısı koyan, tepesine sahte çakar taktıran bir kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının dibine kadar geldi, orada 1 saat kaldı. Peki bu dev güvenlik açığı nasıl ortaya çıktı? 10Haber bütün ayrıntılara ulaştı.

Aydın’da öğrenci yurdunda asansör faciası, bir kişi öldü… Yurt ayağa kalktı, kıl payı kurtulanlar anlattı

Aydın'da öğrenci yurdunda asansör faciası, bir kişi öldü... Yurt ayağa kalktı, kıl payı kurtulanlar anlattıAydın’daki KYK yurdunda asansör düştü ve Vali Canbolat’ın açıklamasına göre bir öğrenci öldü. Ölen gencin 22 yaşındaki Zeren Ertaş olduğunu öğrendik ve olayın detayları için haberler yaptık. Buse Çelebi, düşen asansöre 10 dakika önce binen öğrenciyle konuştu. Hazar Dost ve Buse Çelebi hafta boyu konuyla ilgili haberlerini sürdürdü.

Ak Parti MKYK üyesi Miroğlu: HEDEP değişirse neden görüşmeyelim

Ak Parti MKYK üyesi Miroğlu: HEDEP değişirse neden görüşmeyelimHEDEP-Ak Parti görüşmesi iddiası HEDEP tarafından yalanlanırken Ak Parti’den konuyla alakalı ilk açıklamayı MKYK üyesi Orhan Miroğlu 10Haber’e yaptı. HEDEP’te ‘bir değişim olmadığını’ söyleyen Miroğlu görüşme için ‘HEDEP’nin PKK’yla olan sorunlu ilişkisini değiştirdiğine inandırması gerekiyor’ dedi.

100. yıl kutlamalarının başlama vuruşunu İlhan Mansız yapsın!

100. yıl kutlamalarının başlama vuruşunu İlhan Mansız yapsın!Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlamalarının sönük geçiyor olması geçen haftanın en önemli gündem maddesiydi. Yazarımız Ümit Alan toplum olarak en son 2002 yılında İlhan Mansız dünya Kupası’nda o Altın Gol’ü attığında hep birlikte sevindiğimizi belirtti ve durumu anlattı. Alan diyor ki, “Ondan sonra sevinçlerimiz ayrılmaya başladı. Bu yıl Kadın Voleybol Milli Takımı’nın başarılarında bile bölünmeyi başardık.”

1998’de 75 gence sorulan üç soru

1998’de 75 gence sorulan üç soruZeynep Güven, bundan 25 yıl önce Hürriyet Pazar’ın 75 gence Cumhuriyet’in 100’üncü yılında kendilerini ve ülkeyi nerede gördüklerini sorduğunu hatırlatıyor. Yanıtları şimdi okumanın daha da çarpıcı olduğunu belirtiyor.

Meditasyon: Rahatlamak mı, farkında olmak mı?

Meditasyon: Rahatlamak mı, farkında olmak mı?Mustafa İspir’in meditasyon yazılarını okumak yeni kapılar aralıyor. İspir, ‘Yemek yapmak benim meditasyonum. Yemek yaparken çok rahatlıyorum’ diyenleri sıkça duyduğunu söylüyor. Devam ediyor: ‘Benim meditasyonum koşmak. Bir koşuyorum kafam tertemiz oluyor’ diyenler de var. Ne mutlu onlara ama meditasyon böyle bir şey değil. Neden mi?

FDA’nın danışma kurulu kabul etti: Ağızdan alınan burun tıkanıklığı ilaçları işe yaramıyor

FDA'nın danışma kurulu kabul etti: Ağızdan alınan burun tıkanıklığı ilaçları işe yaramıyorFenilefrin, reçetesiz satılan birçok alerji ve soğuk algınlığı ilacının popüler bileşeni. Burun tıkanıklığını açmak için kullanılıyor. Ancak FDA’nın danışma kurulu ‘Ağızdan alınanı etkisiz’ dedi. ABD’nin en büyük eczane zinciri bazı ilaçları raflardan çekiyor. Konuyu Prof. Dr. Ali Yağız Üresin’e sorduk.

20 soruda uyuz hastalığı: Nasıl bulaşır? Ne yapmalı?

20 soruda uyuz hastalığı: Nasıl bulaşır? Ne yapmalı?Uyuz hastalığı tüm Türkiye’de artışta. Prof. Dr. Burhan Engin’e göre uyuz 20-30 yıllık periyotlarla patlama yapıyor ve muhtemelen o periyotlardan birindeyiz. Peki ilk belirtiler neler? Hangi ortamlarda daha kolay bulaşıyor? Neden tüm aileye tedavi şart? Prof. Dr. Burhan Engin’den dinliyoruz.

Kafede hayat var!

Kafede hayat var!İstanbul Tiyatro Festivali başladı. 10Haber, festival rehberiniz olarak her şeyi sizin için izliyor. Sayfamızı buradan takip edebilirsiniz. Pina Bausch’un başyapıtı kabul edilen ‘Cafe Müller’ üç ayrı gösterimle İstanbul Tiyatro Festivali’ni açtı bu hafta. Bausch’un topluluğundan altı dansçının duygusal aksiyonlarının izinde, sanatçının çocukluğunda önemli bir yer edinen o meşhur kafeye gittik ve sizin için yazdık…

Yeni gündem: Kriminal magazin

Yeni gündem: Kriminal magazinMüge Dağıstanlı, yeni gündemimizi anlatıyor. Bunu kısaca ‘Kriminal magazin’ olarak niteliyor. Anlatıyor: ‘Aşklar, yeni şarkılar, tanıtımlar, askıya alındı. Magazin gündeminde Dilan-Engin Polat, Beril-Kıvanç Talu, Metin Akpınar ve kızları, incelemeye alınan diğer fenomenler var. Sakin ve klasik gündemli ünlülerimizin işi bu aralar zor. Çünkü seyirci artık ‘şaşırtan ve sarsan’ olaylar istiyor.’

Bu haftadan itibaren, sabahları 10Haber üyelerine, bir mektup iletiyorum. Okumadıysanız, bugünkü mektubumu buradan okuyabilirsiniz. Öneri ve eleştirilerinizi beklerim: [email protected]

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.