10Haber’de geçen hafta: Gündemimiz yine adaletti

Geçen haftanın en çarpıcı olayı Hrant Dink’in katili Ogun Samast’ın Bolu F Tipi Cezaevi’nden tahliye olmasıydı. Haklı tepkiler yükseldi, adalete inancımız daha yüksek sesle sorgulandı. 12-18 Kasım arası 10Haber’de bu haberlerimiz öne çıkmıştı.

19 Kasım 2023

Fenomenlerde MASAK etkisi: Pazara gidip yer sofrası kurmaya başladılar

Fenomenlerde MASAK etkisi: Pazara gidip yer sofrası kurmaya başladılarYazarımız Müge Dağıstanlı, Dilan-Engin Polat çiftinin görkemli hayatlarını şu anda cezaevinde sürdürüyor oluşunun diğer sosyal medya fenomenlerini telaşa sürüklediğini yazıyor. Artık parıltılı hayatlarını gözümüze sokmak yerine maneviyata yönelip, ibadet ederken ve yardım yaparkenki hallerini paylaşıyorlarmış. 

Buyrun kişilik testine: Kontrolcü müsünüz ‘koyverdim gitti’ci mi?

Buyrun kişilik testine: Kontrolcü müsünüz 'koyverdim gitti'ci mi?Nilgün Gedikoğlu’nun hazırladığı kişilik testleri diğerlerine hiç benzemiyor. Mutlaka denemenizi öneriyorum. Bu hafta şunu sordu: Kontrolcü müsünüz, ‘koyverdim gitti’ci mi? 

Avrupa ile köprüler atılırsa Körfez sermayesi de gelmez

Avrupa ile köprüler atılırsa Körfez sermayesi de gelmezYargı krizinin ekonomik sonuçlarına yönelik yazarımız Erdal Sağlam’ın yazısı önemli. Sağlam, yargı krizine ve Erdoğan’ın tavrına değinip “AB ile ilişkilerimizi iyice zora sokarken Batı ile yakınlığımızı kaybettiğimiz takdirde Körfez sermayesinin de ülkeye yatırım için gelmeyeceği gerçeği unutuluyor” diyor.

1990’lara hoşgeldiniz!

1990’lara hoşgeldiniz!Yazarımız Barış Soydan’dan kritik bir değerlendirme. Soydan diyor ki, “90’lar ekonomide bir debelenme dönemiydi. Enflasyon yüzde 60-70 bandında katılaşmıştı. Halk görünürde enflasyonla yaşamaya alışmış gibiydi. Ama aslında enflasyon refah artışının, orta sınıfın oluşumunun önündeki en büyük engeldi. Yolsuzluk her yere bulaşmıştı. Çeteler çok güçlüydü.”

10Haber tanık oldu: Çiçek ile Özgenç aralarındaki gerilimi böyle tatlıya bağladı

10Haber tanık oldu: Çiçek ile Özgenç aralarındaki gerilimi böyle tatlıya bağladıCumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Prof. Dr. İzzet Özgenç arasında yargı krizi nedeniyle bir ‘tuzluk’ gerilimi yaşandı. Öncesinde Özgenç, Çiçek’e bu krizi çözme konusunda inisiyatif almaya davet etmişti. Çiçek ve Özgenç dün bir araya gelerek aralarındaki anlaşmazlığı çözdüler. Tanık olarak da Caner Taşpınar’ı belirlediler.

İSKİ Genel Müdürü 10Haber’e konuştu: Su sorunu olmayacak

İSKİ Genel Müdürü 10Haber’e konuştu: Su sorunu olmayacakİstanbul’un tükenen suyu hepimizi endişelendirirken son günlerde şiddetini artıran yağmur “Acaba barajlar doluyor mu” sorularını beraberinde getirdi. Buse Çelebi İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’yla konuştu. Başa, İstanbul’un su sorunu olmayacağını belirterek planlarını buna göre yaptıklarını söylüyor. Barajların dolması konusundaysa asıl kaynağın kar ve ilkbahar yağışları olduğunun altını çiziyor. 

A’dan Z’ye Dina soruşturması: Takip edenler bulunamadı, elde var Dursun

A'dan Z'ye Dina soruşturması: Takip edenler bulunamadı, elde var DursunKarabük’te yaşamını yitiren 17 yaşındaki Gabonlu Dina’yla ilgili soruşturmayı 10Haber olarak yakın takipteydik. Şimdi soruşturma tamamlandı ve bu olayı yakından izleyen Ersin Eroğlu bize iddianameyi aktardı. Buna göre dosyada tek şüpheli Dursun Acar’a 15 yıla kadar hapis isteniyor. Fakat Dina’yı apartmanda taciz edenler ve kapıyı yumruklayanlar bulunamamış. 

Teşekkürler Burak Yılmaz!

Teşekkürler Burak Yılmaz!Beşiktaş Teknik Direktörlüğü görevinden istifa ettikten tartışmaların odağında olmayı sürdüren Burak Yılmaz hakkında yazarımız Bağış Erten’in bu hafta yazdığı önemli yazısını kaçırmayın. Erten ‘Teşekkürler Burak Yılmaz’ başlıklı yazısında diyor ki, “‘Sahada hırçın, kenarda beyefendi’lerden ‘saha dışında melek’lerden gına gelmişti. Nihayet içi dışı bir olan birini bulduk. Oynarken de aynı, saha kenarında da. Kafamız karışmıyor sayesinde. Teşekkürler Burak Yılmaz!”

Ogün Samast’ın 16 yılda çözülemeyen sırları

Bu tarihte hapisten çıkacağı belli olsa bile olayın yaşanmasına kadar insan gerçekleşeceğine inanmıyor. Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın Bolu F Tipi Cezaevi’nden tahliye edilmesine gelen tepkileri görüyoruz. Caner Taşpınar, davaya odaklanarak Ogün Samast’ın 16 yılda çözülemeyen sırlarını aktardı. Üzerine gidilmeyen itirafları ve sırlarını buradan okuyabilirsiniz. Samast’ı erken kurtaran iki sebebi de Ersin Eroğlu yazdı. Hazar Dost da Samast ailesinin bireylerine ulaştı. Aldığı cevaplar burada.

Konutta ‘kritik bölgeye’ girildi, kredili satışlar çöktü

Konutta ‘kritik bölgeye' girildi, kredili satışlar çöktüLeyla İlhan, TÜİK verilerini inceleyerek ülkemizdeki konut satışlarının durumunu anlatıyor. Ekim ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,7 azalma var. İlk 10 ay göz önüne alınınca da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,3’lük azalma var. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.