Cem Yılmaz’ın balonları

Serenay Sarıkaya'nın derin göğüs dekoltesine bir sosyal medya paylaşımıyla gönderme yapan Cem Yılmaz hala ayrılık acısı çekiyor olabilir mi? Gelin olaya biraz yakından bakalım.

17 Nisan 2024
İbo'nun 'İnanma' ve 'Gurur' adlı albüm kapakları

Serenay Sarıkaya GQ Global Creativity Awards gecesinde giydiği derin göğüs dekolteli elbisesi ve epey ayrık duran silikon etkisindeki göğüsleriyle gündeme oturdu.

Bildiğiniz üzere Cem Yılmaz ve Serenay Sarıkaya eski sevgili. Gündem ayrık göğüs olayı ile çalkanırken Cem Yılmaz’dan eski sevgilisinin göğüslerini ti’ye alan bir post geldi: Bir gözü bir tarafa bir gözü diğer tarafa bakmasıyla ünlü İngiliz komedyen Marty Feldman’ın fotoğrafı.

Tabii bu kez sosyal medyada fotoğraf adeta patladı. Cem Yılmaz sosyal medyada paylaştığı gönderisini yorum yapmaya kısıtladı. Ciddi köşe yazarlarından X’daşlara kadar eskiden sevgilisi olmuş bir kadına yaptığı bu düzeysiz göndermenin rezilliği konuşuldu.

İddia Cem Yılmaz’ın eski sevgilisi Serenay Sarıkaya’yı hala unutmadığı şeklindeydi. Eski haberler ortaya saçıldı: Serenay Sarıkaya ve Mert Demir’in ilişkileri duyulmaya başlayınca Yılmaz’ın elinde çiçeklerle Sarıkaya’nın evine gittiği iddiası edilmişti. Bu iddianın hemen ardından Yılmaz yeni ilişkisini sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Sarıkaya’nın ismi ise Mert Demir ile hala anılmaya devam ediyor.

Gelin olaya biraz yakından bakalım, Cem Yılmaz hala ayrılık acısı çekiyor mu, birlikte karar verelim. Ayrılık sonrası sevgiliyi, eşi kötülemek sık rastlanan bir durum. Bradley Pitt Jennifer Aniston’dan ayrıldığında (üstelik Angelina Jolie ile aldatan kendisi olmasına rağmen) Parade magazine verdiği  röportajda evliliğinin sıkıcılığını ve içler acısı halini ballandıra ballandıra anlatmıştı. Oysa eski eşi tüm dünyanın bayıldığı Friends dizisinin başrolünde hem güzelliği hem komikliğiyle ünlü bir kadındı.

Bir erkeğin eski sevgilisi ya da eşi ile sosyal medyada veya bir röportajda dalga geçmesi için çeşitli nedenler olabiliyor. Bu davranışın altında yatan sebepler genellikle karmaşık ve çok boyutlu. İlişkinin bitmesinden sonra kalan işlenmemiş duygular, özellikle öfke, hayal kırıklığı veya reddedilme hissi, bir kişinin eski sevgilisiyle alay etmesine sebep olabiliyor. Bu tür davranışlar, kendi duygularını ifade etme veya başa çıkma yöntemi olarak ortaya çıkabiliyor. İlişki kötü bir şekilde bittiğinde kişi kendini incitilmiş veya haksızlığa uğramış hissedebiliyor. Bu durumda, eski sevgiliyle sosyal medyada dalga geçmek, bir tür intikam alma veya karşı tarafı incitme arzusundan kaynaklanabiliyor. Bazı durumlarda, eski sevgiliyle alay etmek, takipçiler nezdinde dikkat çekme veya “üstün” görünme çabası olabiliyor. Bu, ayrılığın ardından kendi benlik saygısını yükseltme veya “kazanan” olarak görünme isteğinden kaynaklanabiliyor.

Erkekler açısından kendi kırılganlıklarını ve zayıflıklarını örtbas etmek için eski sevgiliyle dalga geçmek bir savunma mekanizması olabiliyor. Bu, kişinin kendi acısını gizlemeye çalıştığının veya hâlâ eski ilişkiyle ilgili duygusal olarak bağlı olduğunun bir işareti olabiliyor. Dikkat edin, özellikle eski sevgili ya da eş yeni bir ilişkiye başladıysa veya sosyal medyada mutlu ve başarılı görünüyorsa, bu durum kıskançlık yaratabiliyor. Bu kıskançlık, dalga geçme veya alay etme şeklinde dışa vurulabiliyor.

Bu davranışlar genellikle kişinin kendi içsel mücadelelerinin, duygusal olgunluğunun veya ilişkiyle ilgili çözülmemiş sorunlarının bir yansıması. Ayrılıklarla başa çıkmak her zaman zor, en güçlü olanlar için bile. Türkiye’nin en çok konuşulan magazin figürlerinden biri de olsanız, dünyanın sayılı aktörlerinden biri de olsanız kendinizi sorgulamaktan, suçlamaktan kaçınamıyorsunuz. Demek öfke, hayal kırıklığı, korku ve kafa karışıklığıyla dolu duyguların ifadesi erkekler için hiçbir zaman kolay olmuyor. Erkekler gerçek duygularını maskeleme konusunda oldukça becerikli, bu nedenle eğer bir ayrılıktan sonra incinirlerse bunu göstermiyorlar çünkü toplum onlara zorluklara karşı güçlü olmayı öğretiyor. Hele de başarılı, paralı ve komedyenliği ile tanınıyorsa ayrılıktan sonra umursamıyormuş gibi davransa bile egosu zedeleniyor, canı yanabiliyor. Eğer etrafta koşuşturup eski sevgiliyi kötülüyorsa, ya da sosyal medyasının geniş erişim alanında aklınca dalga geçiyorsa, o zaman eskiyi unutamadı ve hala fazlasıyla umursuyor demektir.

Bu durumda kötülenen, dalga geçilen eski sevgili için tek seçenek var, söyleneni gözardı etmek. Tabii ki eski sevgilinin (bir zamanlar sevdiğiniz ve güvendiğiniz birinin) kişiliğinize saldırması kötü bir deneyim. Ancak burada “ben buradayım, hatırlatırım “ alt metnini görmek ve onun için üzülmek ve ses çıkarmamak en büyük cevap. Ama Serenay Sarıkaya eğer cevap vermek isterse ona karşı cevap olarak bir taktik önerebilirim. Yıllar önce Benim Balonların Vardı şarkısıyla ünlenmiş şarkıcı İbo’nun iki plak kapağından birini cevap olarak post etmek. Artık millet ne anlarsa:)

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.