Bir ‘hayırlı evlat’ haberi: Babası yoğun bakımda yatarken hesabından 10 milyon lirayı almış

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, 9 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra evine dönen bir müteahhit "hayırsız evlat" dolandırıcılığıyla yeniden hastaneye kaldırıldı. Oğlu ve yeğeninin telefonuna girip 10 milyon TL parasını çaldığını söyledi. Olay savcılığa taşındı.

Gündem 4 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde müteahhitlik yapan M.B. (62), 15 gün önce rahatsızlanıp, yoğun bakıma kaldırıldı.

Müteahhit M.B. hastanede 9 gün tedavi gördü.

Taburcu edilen M.B., banka hesaplarındaki tüm paranın boşaltıldığını fark etti.

DHA’da yer alan habere göre M.B., 10 milyon TL’sinin oğlu G.B. tarafından yeğeni F.A.’nın hesabına gönderildiğini tespit edince arayıp, parasını istedi.

Oğlundan olumsuz cevap aldığını iddia eden M.B., savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

M.B., hastanede kaldığı dönemde cep telefonu dahil bütün eşyalarının eşine teslim edildiğini belirtti. Oğlunun telefonu annesinden alıp hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini söyleyen M.B., yaşananlar nedeniyle tekrar yatağa düştüğünü söyledi.

Boğaz'da evlilik teklifi dolandırıcılıkla bittiBoğaz’da evlilik teklifi dolandırıcılıkla bitti

Mobil bankacılıktan ‘şifremi unuttum’ deyip yeni şifre almışlar

M.B. yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bütün hesaplarım telefon üzerinde, mobil bankada açık. Oğlum G.B., yeğenim F.A. ile eşimden telefonumu almışlar. Bütün hesaplarıma girerek tüm parayı parçalayıp, kendi hesaplarına geçirmişler. Bunu yoğun bakımdan çıkınca öğrendim. Öğrenince dünyam yıkıldı, tekrar yatağa düştüm. Şu an halen hastanede yatıyorum. Taburcu olacaktım, üzüntüden yine hastanedeyim.

Şu an, o parayı bana geri iade etmiyorlar. O para, emanet para. İnsanlardan inşaata karşılık topladığım para. O para ile insanlara ev yapıp vereceğim. İnşaat henüz yarım vaziyette. Gidip savcılığa şikayetçi oldum, fakat henüz bir işlem yapılmadı. Şimdi o insanların hiçbiri evini alamayacak. Hepsi perişan olacaklar. İnşaat daha yarım halde. Evleri o günlerde 500-600 bin TL’ye satmıştık.

Herkesle sözleşmemiz var. Şimdi bu halde nasıl bitirip, teslim edeceğimi bilmiyorum. Türk yargısından yardım istiyorum. Bir an önce buna el atsınlar, parayı geri versinler. Ben de sattığım evleri yapıp, bitirip, teslim edeyim. O insanları da mağdur etmeyelim” dedi.

Mobil bankacılık şifresini değiştirerek parayı aldıklarını söyleyen M.B., “Bu para ile bildiğim kadarıyla 1 tane lüks otomobil almışlar. Oğlum G.B., parayı benim hesabımdan yeğenim F.A.’nın hesabına atmış. Biz de o şekilde dava açtık. Bunların makbuzlarını çıkarıp, savcı beye verdik. Bunu babasına yapan, amcasına yapan bir insan başkasını affeder mi? Telefonumdaki mobil bankacılıktan ‘şifremi unuttum’ seçeneğine girerek, yeni şifre almışlar.

Oğlum olduğu için bütün soruları da cevaplamış. Şifreyi değiştirip, paraları almışlar. Paranın hepsi zaten 3 aylık vadedeydi. Kimini 1 gün kala, kimini 3 gün kala vadesini bozup da almışlar.”

Emlak dolandırıcılarının yeni yöntemi: Tapuda mesai bittiEmlak dolandırıcılarının yeni yöntemi: Tapuda mesai bitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.