Fenerbahçe finalin ucundan döndü

Fenerbahçe 3-0 kaybettiği maçın rövanşında Vero Volley Milano'yu 3-1 yendi. Finali altın sette kaybetti.

Spor 20 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Vero Volley Milano, Fenerbahçe'yi altın sette geçti.

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı 12 senedir hasret kaldığı CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu için iddialıydı. Geçen sene yarı finalde VakıfBank’a elenen ekip bu sene o aşamayı geçerek yarı finale kadar geldi. Yarı finalde Paola Egonu’nun formasını giydiği Vero Volley Milano ile eşleşen Fenerbahçe ilk maçı 3-0 kaybetti. Eda Erdem’in seriden önceki THY maçında bileğini burkması kuşkusuz takımı etkiledi.

Ancak İstanbul’daki ikinci maçta Burhan Felek tribünleri tıklım tıklım doluydu. Taraftar desteğini arkasına alan Kanarya ilk seti 25-15 gibi net bir skorla kazandı. İkinci sete de iyi giren Sarı Melekler Melissa Vargas’ın etkili oyunuyla farkı açtı, son bölüme 23-17 önde girdi. Ancak bu andan sonra Milano kontrolü ele aldı. Seri yakalayan İtalyan temsilcisi 28-26 ile setleri eşitledi. Maçı altın sete taşımak için kalan iki seti de kazanmak zorunda olan Fenerbahçe üçüncü setin son bölümüne 20-19 geride girdi. Bu noktada Vargas ve Arina Fedorovtseva devreye girdi, set 25-22 sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle bitti.

Fenerbahçe bakana tepki gösterdi, Tunç yanıt verdiFenerbahçe bakana tepki gösterdi, Tunç yanıt verdi

Maçın dördüncü setinde de büyük çekişme hakim oldu. İki maçta da blok kısmında etkili olamayan Fenerbahçe bu bölümde blokları devreye soktu, Milano da hatalar yapınca 25-23’lük set skoru ortaya çıktı. Fenerbahçe maçı kazandı ve seriyi altın sete taşımayı başardı. Ancak altın sette istenen sonuç çıkmadı. Bu kısma 4-1 önde başlayan Milano bu andan sonra kontrolü hiç kaybetmedi ve Helena Cazaute’nin yıldızlaştığı altın seti 15-11 önde bitirerek adını finale yazdıran taraf oldu.

Fenerbahçe üst üste üçüncü sezonda Şampiyonlar Ligi yarı finaline altın sette veda etti. Maçın en değerli oyuncusu ürettiği 35 sayıyla Paola Egonu oldu. Fenerbahçe’de Vargas 29, Fedorovtseva 25 sayıyla oynadı. Raphaela Folie, Fenerbahçe serisinde toplam 14 blok yaptı. Fenerbahçe bu seride takım halinde 7 sette sadece 9 blok ile çıktı.

Sporda salı gününün özeti... NBA, motor sporları ve dünyadan gelişmelerSporda salı gününün özeti… NBA, motor sporları ve dünyadan gelişmeler

Egonu maç sonunda “Takımımla gurur duyuyorum, bizi çok zorladılar harika bir maç çıkardılar ama mental anlamda bu kadar sağlam kaldığımız için çok mutluyum. Aman Tanrım…. gerçekten Tanrı’ya minnetarım” dedi. Milano çalıştırıcısı Marco Gaspari ise “Fenerbahçe belki de dünyanın en iyi takımı, özellikle serviste. Bazen inanılmazlar, üç tane harika manşetçim var ama bazen tebrik edip diğer servisi beklememiz gerekiyor. Çok iyi oynamadık ama pasörümüzün büyük bir problemi vardı. Bugün tüm sağlık ekibine teşekkür etmek istiyorum. Harika bir maç oynadık ama hedefimize ulaştık çok mutluyum” diye konuştu. Sakatlığı nedeniyle son dakikaya kadar tedavisi devam eden İtalyan pasör Alessia Orro maç sonu gözyaşlarına hakim olamazken İtalyan sporcu Myriam Sylla rahatsızlık geçirdi.

Milano ekibi, Eczacıbaşı-Imoco Conegliano eşleşmesinin galibiyle finalde karşı karşıya gelecek. Bu eşleşmede ilk maçı Imoco 2-0 geriden gelerek 3-2 kazanmıştı. Karşılaşma 19.00’da Burhan Felek’te.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.