Bir Instagram paylaşımından 350 bin lira alan ünlü

Instagram yalnızca yabancı yıldızların değil, bizim ünlülerimiz için de büyük kazanç kapısı... Dizileriyle ekrana damga vuran 10 kadın yıldızın sosyal medya kazançları da dikkat çekiyor. Rekor Hande Erçel'de.

23 Temmuz 2023
(Soldan sağa) Hande Erçel, Beren Saat, Afra Saraçoğlu

Siz Instagram’dan yediğiniz yemeği, arkadaşınızı, gittiğiniz yeri veya kendinizi paylaşıyorsunuz, belki eş dost size ‘like’ veriyor ama kimse para vermiyor.

Bu arada siz pek çok ünlüyü de, onların hayatını merak ettiğiniz için izliyorsunuz ve zaman zaman da onlardan ‘like’ları hiç esirgemiyorsunuz.

Bazen o ünlüler üstlerinde yeni bir bikiniyle veya son kullandıkları kozmetik ürünüyle veya gittikleri bir mekandan paylaşım yapıyorlar. Sanıyorsunuz ki onların hayatı da sizin gibi, kendine yeni bir mayo almış onu gösteriyor veya falanca krem cildine iyi gelmiş, herkese bunu duyuruyor.

Hayır, hiç öyle değil. Bütün bu markalı markasız paylaşımlar aslında reklam ve para karşılığı yapılıyor. Sizin beğendiğiniz o ünlüler, pek çok paylaşımları için para alıyorlar, hatta para basıyorlar.

Bakın ünlüler dünyasında kim kaç paraya paylaşım yapıyor?

Hande Erçel: 350 BİN TL (30 milyon 900 bin takipçi)

Beren Saat: 300 BİN TL (5 milyon 400 bin takipçi)

Serenay Sarıkaya: 275 BİN TL (10 milyon takipçi)

Afra Saraçoğlu: 250 BİN TL (8 milyon 200 bin takipçi)

Fahriye Evcen: 250 BİN TL (13 milyon 600 bin takipçi)

Eda Ece: 200 BİN TL (7 milyon 800 bin takipçi)

Demet Özdemir: 200 BİN TL (16 milyon takipçi)

Neslihan Atagül: 200 BİN TL (14 milyon 100 bin takipçi)

Hazar Ergüçlü: 150 BİN TL (3 milyon takipçi)

Pınar Deniz: 150 BİN TL (2 milyon 800 bin takipçi)

Nasıl takipçi artırıyorlar?

Bu para basan düzenin devamı için çok takipçi lazım. Peki takipçi sayısı nasıl arttırılıyor dersiniz? Bakın başlıca taktikler şunlar:

Sevgiliyle paylaşım, ‘habersizmiş gibi’ yapılan, aslında bir tanıdığa uzaktan çektirilen aşk-meşk pozları, bikini-mayolu kareler, polemik yaratacak fotoğraf ya da söz, ünlü bir sanatçının hastalığı ya da ölümünü açıklama vazifesini üstlenmek, TT olan konuların peşine takılmak, kendisiyle ilgili kritik bir konuda takipçilere soru sormak, canlı yayın açıp itiraflarda bulunmak, etkileşimi yüksek sosyal medya fenomenleriyle takılmak, sağa sola ayar vermek…

Takipçi satın alan var mı?

Milyonlarca takipçisi olan ünlüler sırf ünlü oldukları için bu kadar insan tarafından takip edilmiyorlar. Çoğunun sosyal medyası profesyoneller tarafından yönetiliyor ve elbette onlar da parayı bastırıp takipçi satın alıyorlar. Öyle ya kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Bakın taktikler ve fiyatlara…

Evet, var! Fiyat, starın büyüklüğüne göre değişiyor. Son rakamlar şöyle; bir milyon sahte takipçi için 20 ile 50 bin lira ödeniyor. Ama star, bu takipçilerin beğeni yapıp yorum da yazmasını yani aktif olmalarını istiyorsa fiyat 200 bin liraya kadar çıkıyor. Örneğin geçen kış önemli bir anlaşmaya imza atan kadın oyuncumuz, bu işleri yapan birine “Acil 10 bin takipçiye ihtiyacım var” diyerek 100 bin liraya yakın para ödedi. Takipçi sayısı bir gecede yükselir de oyunları anlaşılır diye şöyle bir taktik uyguladılar. Takipçiler günden güne yavaşça artırıldı…

Bu aralar kim gözde?

Serdar Ortaç’ın hayattan bıkmış açıklamaları, Merve Boluğur’un deli-dolu pozları, Hande Erçel-Hakan Sabancı çiftinin her adımı, Afra Saraçoğlu’nun sevgilisi Mert Ramazan Demir’le olan paylaşımları revaçta. Süreyya Yalçın’ın aşırı zayıflığı ile Dilan Çiçek Deniz’in estetikle değişen yüzü de bu aralar gündemini koruyor.

Dolarla geçmişini sildirdi

Ünlülerin bir kabusu da; internet sitelerinde yer alan istemedikleri görüntü ve haberler… En sinir oldukları iki şey; kötü çıktıkları bir kare, eski sevgili ya da eşle fotoğraflar. Bunu sildirmenin bütçesi hayli zamlanmış. Geçenlerde bir dizi yıldızı dört ayrı siteden istemediği karelerini sildirmiş. Bu işi yapana 15 bin dolar ödemiş.

İskele fotoğrafından sonra eve kapanıp ağlayan oyuncu, Ajda Pekkan’ın fotoşop itirafı… İşte Bodrum’dan haberler

Nesrin Cavadzade

📌 Bodrum tatilinde bikini üstünü çıkartıp iskelede şekerleme yapan oyuncu Nesrin Cavadzade fotoğraflarını ertesi günü her yerde görünce krize girmiş. Dört gün boyunca eve kapanıp ağlamış.

📌 Yunan DJ Sergio ile aşk yaşayan Demet Özdemir yaz başından bu yana Atina ve Mikonos arasında mekik dokuyor. Sevgililer yakında İbiza ve Tulum’a tatile gidecek. Çünkü Sergio orada en ünlü kulüplerde çalıyor.

📌 Bodrum’da evi olan bir oyuncumuz geçen hafta plajda şöyle dert yanmış: “Yiyecek-içeceğimi evden taşıyorum. Halk plajında denize giriyorum. Bu yaz kimseyi evde misafir edemem, her şey ateş pahası!”

Ajda Pekkan (solda) ve Nebahat Çehre

📌 Ajda Pekkan’ın (77) mayolu fotoğrafının hemen ardından Nebahat Çehre de (79) bikiniyle objektiflere takıldı. İki fotoğraf arasındaki fark şu; Ajda bu kareyi çektirip kendisi paylaştı. Çehre magazin muhabirlerine yakalandı. Ajda diyormuş ki; “Fotoşop yok, zaten böyleyim.” Nebahat Çehre ise ters ışığa yakalandığı için mutsuzmuş.

(Soldan sağa) Kenan Doğulu, Sefo, Edis

📌 Kenan Doğulu’nun parlak pullu, Sefo’nun renkli ve simli, Edis’in trasparan kıyafetleri gösterdi ki; erkek yıldızların sahne tarzı değişiyor. Doğulu’ya eşi Beren Saat yön veriyor. Sefo “Stil danışmanım var, ama son sözü babam söyler” diyor. Edis ise tarzını kendisi belirliyor. Hatta yakında adını taşıyan bir koleksiyon çıkartacak.

📌 Bazı sosyetik isimler Bodrum’daki lüks villalarını kiraya verip Yunan adalarından ev tutmuş. Zengin Türklerin gözdesi ise Mikonos’daki Nammos Beach Club. Hacı ve Hakan Sabancı kardeşlerin burada büyük havası var.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.