10Haber’de geçen hafta: CHP’de değişim, Atatürk anması ve Dilan-Engin Polat dosyası

Geçen hafta gündemimizde, CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu devrinin kapanmasıyla başlayan değişim ile yeni Genel Başkan Özgür Özel, Ulu Önderimizi andığımız yazılarımız ve Dilan-Engin Polat çiftine dair haberlerimiz vardı. 4-11 Kasım arasında yayımladığımız bu haberleri kaçırdıysanız okumanızı öneririm.

12 Kasım 2023

Özgür Özel’in Manisa Barış Eczanesi’nden CHP’nin 12’nci katına yolculuğu

Özgür Özel'in Manisa Barış Eczanesi’nden CHP’nin 12’nci katına yolculuğuCumhuriyet Halk Partisi’nin yeni genel başkanı, siyasi yolculuğuna Manisa’da genç bir eczacı olarak başlamıştı. Barış Eczanesi’nden CHP’nin belediye başkan adaylığına geldi. O seçimi kaybetti ama yılmadı, parlamentoya milletvekili olarak geldi. Hazar Dost’un Özgür Özel portresinin yanı sıra bir de seçim sırasında yaşanan bir krize dair haberi vardı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumalarının “Vekil falan tanımam” diyerek CHP’li vekilleri darp etmesini aktarıyordu. 

Kılıçdaroğlu’na ‘izin vermiyoruz’ diye bağıran İmambakır Üküş: O istemese orada olmazdım

Kılıçdaroğlu'na 'izin vermiyoruz' diye bağıran İmambakır Üküş: O istemese orada olmazdımCHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nda gündemin orta yerine İmambakır Üküş adı yerleşti. Kurultay esnasında ikinci tur öncesi Kılıçdaroğlu’na ‘çekilmeyin’ baskısını yapan gazeteci Üküş, 10Haber’in sorularını yanıtladı.

‘Durmayalım, düşeriz!’ ikinci yüzyılın mottosu olabilir

‘Durmayalım, düşeriz!’ ikinci yüzyılın mottosu olabilirÜmit Alan, CHP kurultayına dair bir yazı kaleme aldı ve Kırkayak Paradoksu’ndan hareketle muhalefete yol haritası önerisinde bulundu. Okumadan geçmemeniz gereken bir yazı.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85’inci yıl dönümünde andığımız bu hafta Mehmet Ali Bayar’dan 10Haber için okumadan geçmemeniz gereken bir yazı geldi. Bayar, ‘Neden Atatürk ve daima Atatürk?’ diye soruyor ve cevaplıyor.

Cumhuriyet’in sanat birikimiyle oluşan bir koleksiyon ve 100. yıldan bize kalan bir müze

Cumhuriyet'in sanat birikimiyle oluşan bir koleksiyon ve 100. yıldan bize kalan bir müzeCumhuriyet’in 100’üncü yılına armağan olan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi 29 Ekim’de açılmıştı. 100’üncü yıl kutlamalarının şimdilik eldeki tek kalıcı çalışması olan bu müzeyi 10Haber Kültür Sanat ekibi gezdi ve farklı koleksiyonların hikâyesini yazdı. Ilgaz Gökırmaklı, Hikâyeler kumbarası, İhsan Dindar ‘o eski İstanbul’un izlerini anlatıyor.

Dilan Polat soruşturmasını raftan indiren ihbar

Dilan Polat soruşturmasını raftan indiren ihbarLüks yaşamlarıyla gündeme gelen ve sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan Dilan Polat ile eşi Engin Polat’ın servetinin kaynağına yönelik soruşturmada 10Haber ayrıntıyı yakaladı. Soruşturmayı raftan indiren ihbar, ‘Sisi’ lakaplı Seyhan Soylu’nun çıktı. Caner Taşpınar’ın haberi.

Evrenin muhteşemliğine tanıklık etmek: Astro-turizm rotaları

Evrenin muhteşemliğine tanıklık etmek: Astro-turizm rotalarıKuyruklu yıldızları mı izlemek istersiniz, Samanyolu’nu mu; meteor yağmurunu mu yoksa Kuzey ışıklarını mı? Astronomi meraklıları gezginler parmak kaldırsın! Gülru İnci Demiröz rehberliğinde yolculuğa çıkıyoruz.

Çürümüş bir şeyler var Türk futbolunda…

Çürümüş bir şeyler var Türk futbolunda...Ülkede bir şeyler değişse bile değişmeyen tek şey Türk futbolu ve etrafındaki tartışmalar. Cüneyt Muharremoğlu, hepsini inceliyor ve durumu bize aktarıyor: “Başta Fenerbahçe Başkanı Ali Koç olmak üzere Galatasaray Başkanvekili Erden Timur’a kadar çok sayıda kulüp ve gazeteci iddialarda bulunuyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi hiçbir şey yapmadan o koltukta oturamaz.”

“Grip oldum, bir türlü geçmiyor” diyorsanız belki de zatürre oldunuz!

“Grip oldum, bir türlü geçmiyor” diyorsanız belki de zatürre oldunuz!Zatürre her yaştan insanı etkileyen tehlikeli bir hastalık. Ateş, öksürük, halsizlik gibi ortak belirtileri yüzünden bazen hastanın “Grip oldum” diye düşünmesine yol açıyor. Sonuç mu? Tedavide hayati gecikmeler. Peki iki hastalığı nasıl ayırt edebiliriz? Özgür Gökmen Çelenk, Dr. Berna Kömürcüoğlu’yla konuştu.

Sadece Z kuşağı değil albay emeklisi de artık ev alamıyor

Sadece Z kuşağı değil albay emeklisi de artık ev alamıyorBarış Soydan’dan kritik bir ekonomi yazısı. Soydan’dan dinleyelim: “İktidar partisinin bagajındaki en büyük sorun barınma krizi. Emlak fiyatlarında 2020 sonrasında yaşanan patlama sonrasında çalışarak ev alma umudu kalmayan Z kuşağından bir genç, iktidar partisinin büyükşehir belediye başkanı adayına neden oy versin?”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.