10Haber’i okuyun, paranızı kimseye kaptırmayın

SADAT-Wagner kıyaslamasıyla başlayan hafta, kararsız kişileri doğru yöne yönlendirme çabalarımızla geçti. Televizyoncu Seda Akgül'ün başına gelen dolandırıcılık girişimiyle insanları gözlerini açmaya sevk ederken, Festival Rehberi'yle doğru konser, antik kent rehberiyle doğru gezi önerileri yaptık.

2 Temmuz 2023

Kılıçdaroğlu mu haklı SADAT Başkanı mı? İşte SADAT-Wagner kıyaslaması

Kılıçdaroğlu mu haklı SADAT Başkanı mı? İşte SADAT-Wagner kıyaslamasıRusya’daki Wagner isyanı sonrası çok kişinin aklına gelen şeyi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dile getirmişti: “Rusya’nın Wagner’i, Türkiye’nin SADAT’ıdır.” SADAT Başkanı bunu paranoyaklık ifadesiyle karşıladı. Peki ortada bir ‘paranoya’ mı vardı yoksa korkutucu bir benzerlik mi? SADAT uzmanımız Caner Taşpınar iki oluşumu da inceledi.

10Haber’den İstanbul Caz Festivali rehberi

10Haber'den İstanbul Caz Festivali rehberiİstanbul Caz Festivali, 30’uncu yaşını kutluyor bu sene. 7-19 Temmuz arasında iki kıtada ve denizde gerçekleşecek olan festival, dünya çapında isimleri ağırlayacak. İhsan Dindar, kafası karışık müzikseverler için festivalin öne çıkan etkinliklerini derledi. 10Haber’in Festival Rehberini kaçırmayın.

IŞİD’in tarihi eser kaçakçılığı ağı: ‘Palmira biliyor musunuz? Hepsini Türkiye’de sattılar!’

IŞİD'in tarihi eser kaçakçılığı ağı: 'Palmira biliyor musunuz? Hepsini Türkiye'de sattılar!'Suriye’de 2011’de başlayan savaş, milyonlarca insanın ölümünün yanında, bir tarihin de yok olmasına neden olmuştu bildiğiniz gibi. Birçok tarihi eserin akıbetiyse hâlâ bilinmiyor. İstanbul’daki terör saldırısı nedeniyle yargılanan isim bu eserler hakkında ipucu verdi. Hazar Dost’tan öğrendiğimize göre bu isim diyor ki: “Palmira biliyor musunuz? Türkiye’de sattılar.”

Uzmanı anlattı: Yeni teknolojilerin korkutan yönüne karşı tek çare ‘ebeveyn kontrolü’

Uzmanı anlattı: Yeni teknolojilerin korkutan yönüne karşı tek çare ‘ebeveyn kontrolü’Bu ay çıkan iki haber ebeveynleri korkuttu. İlkinde 5,5 yaşındaki çocuk Örümcek Adam kurtaracak diye 5’inci kattan atladı, ikincisinde uykusunda ağlayan bir çocuk tablet kullanır gibi hareketler yaptı. Caner Polat uzmanlara danışarak bize bir rehber hazırladı. Kilit nokta, ebeveyn kontrolüymüş.

Depremzede Ahmet Yiğit, iki il gezdi, çadırda ve konteynerde kaldı ama yılmadı, LGS’de tam puan aldı

Depremzede Ahmet Yiğit, iki il gezdi, çadırda ve konteynerde kaldı ama yılmadı, LGS'de tam puan aldıCaner Polat’tan bu kez bir de insan hikâyesi. 10Haber, size her gün insan hikâyeleri sunarak, bu kıymetli insanları tanımanızı sağlıyor. Bu kez Adıyaman’da yaşayan depremzede Ahmet Yiğit Polat’a bakıyoruz. Kendisi LGS’de tüm soruları doğru yanıtladı. Depremden sonra iki il gezen Ahmet, çadırkentte ve konteynirde kalmış ama çalışmayı bırakmamış. Ahmet o günler için ‘Evsiz insanların acısı içimi darlıyordu’ diyor. Ahmet, bundan sonra hep başarılarla örülü, mutlu bir yaşam geçirir umarız.

Yalnızlık onun kalemiyle edebiyattaki yerini buldu: Yusuf Atılgan

Yalnızlık onun kalemiyle edebiyattaki yerini buldu: Yusuf AtılganÇiftçi, yazar, Memeşenko’nun babası, Zebercet ve C’nin yaratıcısı ve belki de en önemlisi Türk edebiyatın yalnızlığı en incelikli şekilde anlatan yazarı… Bu hafta Yusuf Atılgan’ın doğum gününü eda ettik. Ilgaz Gökırmaklı’dan Atılgan’ı okuyoruz ve diyoruz ki: İyi ki doğdun Yusuf Atılgan!

10Haber antik kentleri geziyor: Likya’nin kalbi Patara

10Haber antik kentleri geziyor: Likya'nin kalbi Patara9 güne yayılan bayram tatilinin, kültür peşindeki kişiler için en güzel faydası antik kentleri gezecek fırsat yaratması. İhsan Dindar, tatil boyunca Türkiye’nin antik kentlerini sundu. Ben Patara yazısını paylaşayım, siz hepsini okuyun ama. Dindar Patara için ‘Kum tepelerinin ardına gizlenmiş bir hazine’ diyor. Dört bin yıllık tarihiyle bu antik kent, insanlığın demokrasi yolculuğunda da büyük bir ilham kaynağıydı. Likya bölgesinden geçenlerin mutlaka görmesi gereken antik şehir ayağınıza geliyor.

İsmail Kartal, Ali Koç’u kurtarabilir mi?

İsmail Kartal, Ali Koç'u kurtarabilir mi?Türkiye’nin gündemi ne olursa olsun, Fenerbahçe o gündemde mutlaka masanın baş köşesine oturur. Bu kez de Sarı-Lacivertliler, Kurban Bayramı’nda, yeni teknik direktörünü açıkladı. Fenerbahçe’de 3. İsmail Kartal dönemi resmen başladı. Kartal’ın daha önceki dönemlerinde ikinci olan Sarı-Lacivertliler bu kez hedefe ulaşabilecek mi? Cüneyt Muharremoğlu, bu sorunun peşinden gidiyor: Özetle, sorunun cevabı Ali Koç ve taraftarlara bağlı…

Kadrolu hikayeler… Sahadaki gelin, İngiltere Kraliçesi’ne giden çiçekler, Cruyff’un Atatürk sevgisi

Kadrolu hikayeler... Sahadaki gelin, İngiltere Kraliçesi'ne giden çiçekler, Cruyff'un Atatürk sevgisiFutbol takımlarının çektirdikleri klasik maç fotoğrafının içinde birçok hikaye bulunuyor. İzmir’de sahadaki gelinin başlama vuruşu yapması… Eskişehirsporlu oyuncuların İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’e çiçek göndermesi… Cruyff’un Türkiye’ye gelip Atatürk övgüsünde bulunması… Maddeleri okuyunca ‘Ne alaka’ diyeceğiniz bu hikâyeler Mithat Koray’ın şahane yazısından başlıklar. Mutlaka okumalısınız.

‘Tom Jones’ aşkı Seda Akgül’de buldu! 14 bin dolar yolla, hemen geleyim

‘Tom Jones’ aşkı Seda Akgül’de buldu! 14 bin dolar yolla, hemen geleyimBu haftanın en ilginç haberlerinden biri Zeynep Güven’in imzasını taşıyordu. Son dönemin popüler dolandırıcılık teması olan ünlü isimleri kullanarak para çarpma furyasında az kalsın televizyoncu Seda Akgül de kurban gidiyormuş. Tüm dünya gibi Tom Jones’a hayran olan Akgün, 19 Haziran’da Instagram’dan, Jones’un resmi hesabına bir mesaj atmış. Sonrası film gibi: Aradan geçen 10 günde hayatına yalnızca ‘Tom Jones’ değil bir ‘FBI görevlisi’ ve ‘Orlando’dan özel bir jet şirketi’ de girmiş. Akgül’ün aşk sosuna bulanmış dolandırıcılık girişimini kaçırmayın.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.