‘Böyle bir ülkede nasıl sağlıklı kalınır’ sorusuyla geçen bir hafta

Şampiyonlar Ligi finali ve onun yarattığı hem kültürel hem ekonomik hareketlilik, çok geçmeden yerini ailesinin zorla gönderdiği medresenin ahırında intihar eden Abdülbaki'nin yaşadıklarıyla öfke ve endişeye bıraktı.

18 Haziran 2023

Hangi yaşta hangi sağlık kontrolünden geçmeliyiz?

Hangi yaşta hangi sağlık kontrolünden geçmeliyiz?Türkiye’de yaşayan insanlarız. Sadece fiziksel değil ruhsal açıdan da sorun yaşamamız normal. Özgür Gökmen Çelenk’in rehberliğinde hayatımızı düzene sokmamız hepimizin hayrına olacak. Geçen hafta sağlık kontrollerine ne zaman başlamanız gerektiği konusunda bir rehber hazırlamıştı. 20’ler, 30’lar, 40’lar, 50’ler ve sonrasında ihmal etmemeniz gereken tetkikleri sıralamıştı. Başucumuza asmakta fayda var.

Arapların eğlence mekanlarında bir gece: Özel müşteri kaçakçılar

Arapların eğlence mekanlarında bir gece: Özel müşteri kaçakçılarMuhabirimiz Hazar Dost bu hafta Arapların İstanbul’daki kültürel dünyasının kapısını araladı ve kapıdan içeriye bir bakış attık. Bugüne kadar internetteki birkaç video hariç ülkenin çok büyük bir kısmının içeride ne olduğunu bilmediği Türkiye’deki Araplara özel gece kulüplerinde bir gece geçirdi. Hazar, “Girmek de zor, anlayıp alışmak da. Melez bir eğlence tarzı, kendine has ekonomi ve biraz illegalite” diyor. Haberden bir anekdot: Mekânlara giriş için ekstra güvenlik önlemi var, bunun sebebini “Ümit Özdağ bizi linç ettiriyor” şeklinde açıklıyorlar.

İstanbul’da eski günlerden kalma bir haftasonu: Oteller, eğlence mekanları para bastı

İstanbul'da eski günlerden kalma bir haftasonu: Oteller, eğlence mekanları para bastıŞampiyonlar Ligi finalinde Manchester City, Inter’i 1-0 mağlup edip mutlu sona ulaşırken, İstanbul da özlenen geçmiş günlerden birini yaşadı. Şampiyonlar Ligi Finali’nin yanı sıra iki uluslararası sanat etkinliği başta lüksler olmak üzere tüm otel, lokanta ve barları sevindirdi. Doluluk ve fiyatlar tavan yaptı. Toplam gelirin 150 milyon euroyu aşması bekleniyor. Ruhi Sanyer, mekânlardan da aldığı bilgilerle şehirde geçen haftasonu ne yaşanmış, detaylı şekilde anlatıyor.

Cumhuriyet’in harika çocuğu Suna Kan hayatını kaybetti

Cumhuriyet’in harika çocuğu Suna Kan hayatını kaybettiCumhuriyetin harika çocuğu Suna Kan hayatını kaybetti. 86 yaşında vefat eden dünyaca ünlü keman virtüözü geride sayısız başarı bıraktı. 1948 yılında çıkarılmasına vesile olduğu ‘Harika Çocuk Yasası’ ile yurtdışında eğitim alan Kan, Türkiye’nin dünya çapında virtüözlerinden biri oldu. Yazarımız Ertuğrul Özkök, basına, Suna Kan’a hak ettiği değeri vermedikleri için sitem etmişti. 10Haber olarak İhsan Dindar’ın detaylı portresiyle veda ettik Suna Kan’a.

Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 hamleleri: Ezanın kısılan sesi, futbolun şaşalı transferleri, ilk kadın astronotun uzay seferi

Suudi Arabistan'ın Vizyon 2030 hamleleri: Ezanın kısılan sesi, futbolun şaşalı transferleri, ilk kadın astronotun uzay seferiBir çölken gökdelenlerle bezeli eğlence vahasına dönüşen Suudi Arabistan’ın dönüşümü sadece ‘mekânsal’ değil. Kadın haklarında atılan küçük adımlar, sporda yapılan büyük transferler, ezanın sesini kısacak kadar halkın rahatını düşünen hamleler Suudilerin Vizyon 2030 projesinin parçaları. Beyza Topçu, her gün başka bir yenilikle Batı’ya yönelen Suudi Arabistan’ın dönüşümünü inceledi, kaçırmamalısınız.

Kuran kursuna giden 12 yaşında bir çocuk ölü bulundu, kurs Menzil tarikatı bağlantılı bir vakfa ait çıktı

Kuran kursuna giden 12 yaşında bir çocuk ölü bulundu, kurs Menzil tarikatı bağlantılı bir vakfa ait çıktıEyyübiye’de resmi izni bulunmadığı öne sürülen Kuran kursunda eğitim gören 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak, kursun yanındaki ahırda ölü bulundu. İntihar ettiği belirtilen Dakak’ın yaşadıklarını öğrenmek için 10Haber olarak yoğun çaba harcadık. Ersin Eroğlu’nun ulaştığı dönemin Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kurs inşaatına belediyenin destek olduğunu belirterek ‘Semerkand Vakfı tarafından açılmıştı’ dedi. Bu ortaya çıkardığımız ilk detaydı.

Kaçak tarikat yurdunda ölü bulunan çocuğun babasına ulaştık: Şikayetçi olunacak bir şey yok

Kaçak tarikat yurdunda ölü bulunan çocuğun babasına ulaştık: Şikayetçi olunacak bir şey yokDaha sonra Şanlıurfa Eyyübiye’de Menzil tarikatına ait medresede ölü bulunan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak’ın babası Hazar Dost’a konuştu. Tüm Türkiye’de geniş yankı uyandıran ifadesiyle Baba Dakak, “Konuşulacak bir durum yok” dedi ve şikayetçi olmayacaklarını belirtti. 10 Haber olarak olayın takipçisi olmayı sürdürüyoruz.

Mehmet Şimşek, TÜSİAD ve bankacılardan sabır istedi: ‘Keşke yerel seçimler yarın olup bitseydi’

Mehmet Şimşek, TÜSİAD ve bankacılardan sabır istedi: ‘Keşke yerel seçimler yarın olup bitseydi’Yazarımız Erdal Sağlam, önemli kulis bilgileriyle bizden gizlenenleri aktarıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in TÜSİAD ve Bankalar Birliği ile yaptığı görüşmelerin ayrıntılarına ulaşan Sağlam, Şimşek’in bu kez de sabır istediği ve seçim takviminden yakındığını bildirdi.

O krizden sonra bir şeyler değişti… Menajerlerden ‘Eda Ece kuralı’

O krizden sonra bir şeyler değişti... Menajerlerden 'Eda Ece kuralı'Müge Dağıstanlı’nın yazısı, Eda Ece’yi eleştiri oklarının hedefi haline getiren ödül konuşmasının menajerlerde nasıl bir etki yarattığını anlatıyor. Artık menajerlerin temsil ettikleri şarkıcı ve oyunculara yeni kurallar getirdiğini söylüyor Dağıstanlı. Kimin konuşacağı, kimin konuşmayacağı hatta kimin törene bile gitmeyeceği artık planlanacakmış.

Güneşle yıkanan şehir: Marsilya

Güneşle yıkanan şehir: MarsilyaGezi yazılarıyla 10Haber’de okuduğumuz Gülru Demiröz, Akdeniz kıyısına götürdü bu kez bizi. Marsilya’ya dair detaylı şehir rehberini mutlaka bir yere not edin. Schengen vizeniz varsa, tatil planı yapıp bir gün gidebilirsiniz. Vizesi olmayanlar da -ben dahil- üzülmesin Demiröz’ün rehberliğinde gitmiş kadar oluyoruz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.