Sevgili İrem, evlenmeden önce nişanlımla birlikte oldum, kızlık zarımı diktirsem mi?

Seks sırasında eşini susturan koca, karşılıklı mastürbasyondan utanan bir başka koca, nişanlısıyla birlikte olduğu için pişmanlık duyan, düğünden önce kızlık zarını diktirmeyi düşünen kadın... Cinsel sorunlara çözüm önerileri İrem Hattat'ta.

30 Mart 2024
Fotoğraf: Shutterstock

Merhaba İrem Hanım,
Bu sorunumu paylaşırken dahi utanıyorum. 26 yaşında nişanlı bir genç kızım. Mutaassıp bir çevremiz var. Bizim çevrede evlenmeden önce bırakın cinsellik yaşamak, öpüşmek bile mümkün değil. Fakat maalesef ben nişanlımla beraberlik yaşadım. Çok pişmanım. Hayatım boyunca bunun utancını yaşayacağımı düşünüyorum. Acaba düğün öncesinde kızlık zarımı diktirsem mi? Sizce bu yaşadıklarımızı unutturur mu?

Değerli Okurum,
Bu işlemi çok yaptıran olduğunu biliyoruz. Evlilik gibi uzun bir yola çıkarken bu şekilde saklılık, gizlilik içinde olmak ne kadar kötü. Üstelik birliktelik yaşadığın kişi nişanlının ta kendisi. Şimdi böyle bir işlem yaptırıp kendini tekrar el değmemiş biri gibi mi hissetmek istiyorsun, tabii aynı şekilde o da seni tekrar eli eline değmemiş olarak mı hissedecek. Senin bu evliliğe tertemiz hislerinle, sevginle başlamak için buna gerek var mı? Bir tarafım diyor ki birbirinizi seviyorsanız, eminseniz bu olmuş olanı kabul edin geçin. Büyütmeye gerek yok. Diğer tarafım da diyor ki yaptır geç, sorun kalmasın. Ben de tarafımı seçemedim doğrusu.

İrem Hanım,
Benim sorunum, kocamla cinsellik sırasında ne zaman konuşmaya çalışsam beni susturuyor, konsantre olamıyorum diyor. Ben de beni sarıp sarmalasın gözlerimin içine baksın istiyorum. Oysa cinsellik hemencecik başlıyor ve bitiveriyor. Birliktelik bu mu demek?

Değerli Okurum,
Tabi çok haklısın. İlişkinin fiziksel yönü kadar duygusal olarak verdiği tatmin de göz ardı edilemez. Cinsel haz almak, özensiz, acele ve sırf tatmin olmak için yapılan cinsel birleşmeden daha mühim. Bir çiftin konuşabilmesi her zaman önemli olduğu gibi cinsellikte de çok ama çok önemli. Konuşmayan ve duygularını bu nedenle paylaşamayan çiftlerin cinsel sorunlar yaşaması kaçınılmaz. Ancak konsantrasyon meselesine takıldım. Acaba eşin sertleşme veya ilişkiyi sürdürmede sorun yaşıyor olabilir mi? Bir de sertleştiğinde hemen cinsel ilişkiye girilmesi, sertleşmenin kaybolup bir görevin yerine getirilmemesi endişesini körükler. Belki bu sorunu sana çaktırmamak için istemeden kalbini kırıyordur. Adamı da hemen harcamayalım. Bunu da bir göz önünde bulundur derim. Bir uzman terapistle görüşüp iletişimi düzeltmeniz iyi bir fikir olabilir.

Merhaba İrem Hanım,
Benim sorum eşimle ilgili. İlişki sırasında karşılıklı mastürbasyon yapmak istediğimde istemiyor. Utandığını, sevişme kurallarına uymadığını söylüyor. Gerçekten bir çift ilişki sırasında mastürbasyon yapamaz mı?

Değerli Okurum,
Niye olmasın. Cinsel ilişki sırasında da karşılıklı mastürbasyon uyarıcı bir eylemdir. Hatta cinsel birleşme ile orgazm olamama sorunu olanlarda karşılıklı mastürbasyon cinsel terapide önerilen bir yöntemdir. Bence eşler arasında utanma, sıkılma olmaz. Hatta gerginliği üzerinizden atar, daha bir heyecanla ana odaklanırsınız. Sevişmek sadece cinsel birleşme değil ki. Haz almak ve duyguları paylaşarak rahatlamak için de bir yol. Bu cevabı eşine de okutmanı tavsiye ederim.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.