Onu unutmak mümkün mü: Bihter ‘ölümünün’ 13’üncü yılında neden hala bu kadar popüler?

Burcu Esmersoy'un 46 yaş sırrı ne? Aralarında 22 yaş olan Daren Gerede Erkaya ve Bilge Öztürk evlenmeyi mi düşünüyor? Hadise'nin herkesten sakladığı bir oyuncu sevgilisi olabilir mi? Ve nihayet, nedir bu Bihter'in 'ölümünden' 13 yıl sonra hala unutulmamasının nedeni?

25 Haziran 2023
Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat dizinin tekrarlarını izlemiyor. Nebahat Çehre arada bakıyor. Selçuk Yöntem (Adnan Bey) ise şöyle söylüyor: "Yurt dışına gidince Aşk-ı Memnu'nun kaymağını yiyorum."

79 bölüm yayınlandıktan sonra 2010’da final yapan ‘Aşk-ı Memnu’ hala zirvede. Öyle ki Bihter, dün de 13’üncü ölüm yıldönümünde anıldı. Finalde kaçan sevgilisi Behlül’ün (Kıvanç Tatlıtuğ) gözü yaşlı hali, onu mutsuzluğa sürükleyen annesi Firdevs’in (Nebahat Çehre), “Seni çok özlüyoruz” mesajları TT oldu. Bunlara Bihter’in helvası, ölüm ilanı, mezar taşı da gerçekmiş gibi eşlik etti. Tekrarları hala reyting rekoru kıran dizi, nasıl oluyor da güncelliğini koruyor? İşte sebepleri…

📌 Her bölümde sonraki yıllara damga vuracak ikonik sahneler, kıyafetler, mücevherler vardı. Diyaloglar da caps’lere konu oldu. Sonraki yıllarda analizi yapılan dizide, bazı aksesuarların seyirciyi etkilediği ortaya çıktı. Bihter: Kırmızı ruj-pembe koltuk. Firdevs: Mücevher-iskambil kartı. Matmazel: Piyano-eyeliner.

📌 Halit Ziya Uşaklıgil’in eserinden 79 bölüm çıkaran senaristler Ece Yörenç ile Melek Gençoğlu ve yönetmen Hilal Saral’ın uyumu tüm sete yansıdı. Yapım öncesi hazırlık bir buçuk yıl sürdü. İş o kadar ilgi gördü ki, diziye ayrılan bütçe ekstra artırıldı. Dönemin en pahalı yapımı oldu.

📌 Oyuncu seçiminde yalnızca kanal ve yapımcı değil, herkes söz sahibi oldu. Senaristler 10’uncu bölümü yazarken 15’inci bölümdeki heyecanı da hazırladıklarını söylüyordu. Kritik sahnelerde devreye giriyor, oyuncularla bizzat çalışıyorlardı.

📌 Ne kadar uyumlu görünseler de, oyuncular zaman zaman birbirleri ya da yapım ekibiyle geriliyordu. Örneğin, Beren Saat ile Kıvanç Tatlıtuğ, RTÜK’den ceza alan 5.5 dakikalık sevişme sahnesini küskün oynadı. Nebahat Çehre senaryo gereği genç bir adama aşık olacağını öğrenince “Bana yakışmaz” deyip kıyameti koparttı. Seti terk etmeye kalktı. Gitmesin diye senaryo değiştirildi. Bazı yapımların aksine gerginlik ekrana hiç yansımadı.

📌 Seyirci üzerindeki etkilerden biri de unutulmaz repliklerdi: “Bihter neyi itiraf edecek Firdevs Hanım?”, “Oğlum o senin yengen”, “Ölüyorum anlasana. Gözlerimin önünde birbirlerini seviyorlar”, “Aptallık etme, sen Bihter Ziyagilsin”, “Beni beni Bihter’ini”, “Behlül kaçar”…

📌 Toygar Işıklı’nın unutulmaz müziğine, zaman zaman Ajda Pekkan ve Sertab Erener’in ‘en damar’ şarkıları eşlik etti.

📌 Finale doğru giderken ekibe “İsterseniz uzatalım” deyip iki üç katı paralar teklif edildi. Ancak hepsi yakalanan başarıyı düşürmemek adına bunu kabul etmedi. Diziyi efsane kılan nedenlerden biri de; her şeyin tadında kalması oldu.

Burcu’nun 46 yaş sırrı

Burcu Esmersoy “Yarım simit yesem, Belgrad ormanında koşuya çıkıyorum” demişti.

Burcu Esmersoy’un her bikinili karesine 46 yaşında olduğu da eşlik ediyor. Yaşa vurgu nedeni; bir kadının kendine bakarsa bu yaşlarda da, genç kız gibi durabileceği gerçeği. Peki Esmersoy ne yiyor, içiyor?

Sabah: Aç karnına bir bardak elma sirkeli su. Alternatif 2 kahvaltısı var: * Tereyağda 2 yumurta * Granolalı, meyveli, süzme yoğurt. Öğle: Enginar ve mevsim salatası. Ara: Hurma, kuruyemiş veya çilekli kefir. Akşam: Buğday ya da mercimek salata, süzme yoğurt. Bu arada un-şeker-tuz yok. Sabah 06.00’da uyanıyor, haftada beş gün spor yapıyor.

Hadise’nin hayatında biri mi var?

Hadise’nin aralarında Serkan Altunorak, Serkan Çayoğlu, Doğukan Güngör’ün de bulunduğu oyuncular grubuyla Bodrum’da tatil olması akıllara şu soruyu getirdi: “Acaba Hadise’nin gizlediği oyuncu bir sevgilisi mi var?” Hadise’nin şimdilik bir sevgilisi yokmuş. Tatile ailesiyle çıkmış. Oyuncu grubuyla da tatilde karşılaşıp kaynaşmış.

Hadise’nin, oyuncularla yaptığı tatil dedikodulara neden oldu

İstanbul’da kaçıp Miami’de yakalanmak

Afra Saraçoğlu ile Mert Ramazan Demir’in ardından yaz aşkları art arda ortaya çıkıyor: Alp Navruz, Sıla Türkoğlu ile görüntülendi. Oyuncu Devrim Özkan ile Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira’nın inkar ettikleri aşkları da Miami’de ortaya çıktı. Torreira, Devrim Özkan’a evlilik teklif etmişti. Ancak şartı; sevgilisinin oyunculuğu bırakmasıydı. Devrim Özkan “Asla” deyince ayrıldılar. Yeniden bir araya geldiklerine göre; Torreira bu şartından vazgeçmiş olmalı!

Oyuncu Devrim Özkan ile Galatasaraylı futbolcu Torreira, Miami’de ortaya çıktı

Kostüm için zayıfladı

Haftaya sahne kostümleriyle damga vuran iki ünlü oldu: Hande Yener ve Sefo… Hakan Akkaya imzalı transparan bir kostüm giyen Yener öncesinde kampa girip iki kilo zayıflamış. Bu arada tüm aksesuarlarını ikinci el mağazalarından topluyor. Sefo’nun ne giyeceğine de kendisi ve stil danışmanı karar veriyor. Bu konuda da ciddi para harcıyor. Erkek giyiminde kuralları yıkacağını söyleyen rap yıldızı şöyle diyor; “Erkek pembe giyince tartışılıyor. O zaman çilek de yemesinler.”

Hande Yener, Bülent Ersoy’un abartılı tarzından etkilenmiş

Sefo’nun kıyafeti için “Folyoya sarılıp çıkmış” yorumları yapıldı

22 yaş fark evliliğe engel mi?

Bilge Öztürk (45) ile kendisinden 22 yaş küçük sevgilisi Daren Gerede Erkaya’nın (23) aşk pozları Instagram’ın hep en çok dikkat çeken işleri arasında. Bilge Öztürk genç sevgiliyle birlikte ‘lolita tarz’ takılıyor, Daren de olgun bir hale büründü. Aradaki farkı kapatma çabası paylaşımlarından belli oluyor. Peki evlenirler mi? Daren’in annesi Bennu Gerede “Böyle bir karar alırlarsa çok sevinirim” dedi. Bilge Öztürk “O kadar mutluyuz ki, yaş farkını hiç konuşmuyoruz. Bu bize bir engel değil. Evlilik olsun ya da olmasın, çok uzun yıllar devam etsin” açıklamasını yaptı. Genç Daren ise annesine evlenmeyi istediğini söylüyormuş.

Bilge Öztürk ile Daren Gerede Erkaya’nın iki yıllık aşkı sörf yaptıkları sırada başlamıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.