Ünlüler dünyasının kira krizleri: Ev sahibine bedava konser veren de var mahkemelik olan da

Ev sahibi-kiracı davaları ünlüler dünyasının gündeminden düşmüyor. İş insanı Fırat Yiğit'in kiracısına yaptığı teklif, Kaan Urgancıoğlu'nun ev sahibine yaşattığı şok, ünlü bir şarkıcının kira yerine sunduğu teklif dillerde.

10 Eylül 2023
Hadise en şanssız kiracılardan biri

Kiracı da, ev sahibi de yaşadı

Göztepe Spor Kulübü’nün eski başkanı, iş insanı Fırat Yiğit aylık 60 bin lira ödeyen kiracısını çıkarmak için bir teklifte bulundu: “2 milyon lira peşin vereyim, evi boşalt.” Kiracı teklifi havada kaptı. İş insanı Yiğit, 7 milyon dolarlık yalı dairesini yeni kiracısına aylık 400 bin liraya verdi. Yıllık 4 milyon 800 bin liralık kiranın bir bölümünü de peşin almış.

El altından kiraya verdi

Kaan Urgancıoğlu kirada oturduğu evini başka bir arkadaşına kiraladı

Kaan Urgancıoğlu, evlendikten sonra Cihangir’de kirada oturduğu bekar evini kapatmadı. İddiaya göre; evini, ev sahibinden habersiz başka bir arkadaşına daha yüksek bir fiyattan kiraya verdi. Dizide bir savcıyı oynayan Urgancıoğlu, dava açan ev sahibine karşı kendisini şöyle savundu: “Kirasını düzenli olarak ödediğim sürece evimi istediğim gibi kullanırım.”

Rögar yüzünden tehdit 

Özcan Deniz ile eşi Samar Dadgar’ın başı ev sahipleriyle dertte

Sarıyer’de bir villada oturan Özcan Deniz, ev sahibiyle davalık oldu. İddiaya göre; ev sahibi, şarkıcının bahçesinde rögar çukuru açmak istedi. “Aracınızı bahçeden çekin” dedi. Deniz “İzin almanız gerekirdi” deyince kavga çıktı. Ev sahibinin Özcan Deniz’i silahla tehdit ettiği söylendi.

Önce sosyal medya sonra dava

Pınar Eliçe, Şişli’deki dairesinden kiracısını çıkartamadı. 10 bin TL’lik kirasını aylardır alamadığını da söyledi. Derdini önce sosyal medyada dile getirdi. Ardından da dava açtı.

Eski eşin kirasını ödemedi

Kutsi, Maltepe’de oturan eski eşinin 10 bin TL’lik kirasını ödemediği için ev sahibiyle mahkemelik oldu. Ev sahibinin avukatı “Kirayı ödememeyi alışkanlık haline getirdi” dedi.

Döviz-lira krizi evden çıkarttı

Defne Samyeli, Kemerburgaz’daki villasının kirasını 1.5 yıldır ödemediği gerekçesiyle davalık oldu. Ev sahibi basına açıklama yapınca kızdı. “Kiranın döviz mi, lira mı olması gerektiği ve evdeki çözülmeyen sorunlarla ilgili aramızda ihtilaf var” dedi. Davalar açıldı. Sonunda Samyeli villadan çıktı.

Hasar krizi çıktı

Naz Elmas’a, Erenköy’deki ev sahibi “Çık” dedi. Davanın seyrinden çok, oyuncunun bu süreçte yaptığı konuşuldu. İddiaya göre; evden çıkarken 5 bin liralık hasar meydana getirdi.

‘Kötü niyetli’ suçlaması

Beşiktaş’ta oturan Burcu Güneş’e, ev sahibi “Oğlumu evlendireceğim, çıkın” dedi. Güneş, sözleşmesinin bitimine sekiz ay kala evi boşalttı. Ev sahibi bu kez Güneş’e “Kontrat süresinden önce çıktı. Evdeki yıpranmayı da karşılamadı” diye dava açtı. Güneş ‘kötü niyetli’ dediği ev sahibinden şikayetçi oldu.

“Kirayı artırın” deyince…

Tamer Karadağlı’na, ev sahibi aylık 10 bin 500 liralık kiranın az olduğunu, rayicin ise 55 bin lira olması gerektiğini iletti. Taraflar davalık oldu. Karadağlı evi boşaltmaya karar verdi.

Sorunlar ev sahibi yaptı 

Hadise art arda yaşadığı krizler sonrası Boğaz’da bir yalı dairesi aldı

En şansız kiracılardan biri de Hadise… Bir dönem Cem Yılmaz’ın kiracısı olan pop yıldızı, artan dolar kuru nedeniyle Yılmaz’ın evinden taşınmak zorunda kalmıştı. Sonra bulduğu evi, sapkın hayranı nedeniyle bıraktı. Beykoz’da hayallerini süsleyen villayı boşandığı için terk etti. Sorunlar, Hadise’yi sonunda ev sahibi yaptı. Ve 40 milyona Boğaz’da yalı daire aldı.

Rekor Icardi’de: 30 bin Euro 

İcardi’nin lüks villasına ödenen para emlak sektöründe hala konuşuluyor

Şu an en yüksek kirayı veren ünlü Galatasaray’ın yıldız oyuncusu İcardi. Ailesiyle Bebek’te bahçeli-havuzlu bir villada oturan İcardi’nin, 30 bin euro aylık kirasını kulübü ödüyor.

Kira yerine bedava sahneye çıkıyor

Ünlüler dünyasındaki kiracı-ev sahibi sorunlarını, herkesin konuştuğu ama ismini dillendirmek istemediği bir olayla bitirelim: Şöhretli şarkıcımız, cemiyet hayatında tanınan-sevilen ev sahibine kirasını ödeyemez olmuş. Ve ona şöyle bir teklifte bulunmuş: “Kira yerine sizin davet-organizasyon-açılışlarınızda bedava sahneye çıkarım.”  Şimdilik anlaşmışlar, ama şarkıcımız sürekli artan kiralar nedeniyle yine de korku içindeymiş. Çünkü bahçesinde, havuzunda pozlar verdiği eviyle pek hava atıyor.

Ünlülerin estetik işleri... Kim çok kızıyor, kim hiç umursamıyor?Ünlülerin estetik işleri… Kim çok kızıyor, kim hiç umursamıyor?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.