Ünlü erkeklerde yeni moda: Sahte karın kasları yani ‘baklavalar’

Ortalığı sahte baklavalı ünlü erkekler sardı. Bugüne kadar estetikle baklava yaptırıp da bunu açıkça söyleyen tek bir ünlü var; o da bir kadın. Bu hafta Türk dizilerinin senaristlerini de mercek altına alıyoruz. Kimler popüler, nasıl çalışıyor ne kadar kazanıyorlar?

12 Ağustos 2023
Baklavaların alınteri değil estetik olduğunu itiraf eden tek isim Yonca Evcimik'ti. Mustafa Sandal'ın (solda) yalnızca karnında değil yüzünde de dolgu olduğu söyleniyor. Murat Boz (sağda) da göğüs estetiğini deneyenlerden

Mustafa Sandal, gündeme gelmesinden rahatsız

Mustafa Sandal’ın karın kasları bir haftadır ‘gerçek mi, sahte mi’ diye tartışılıyor. Pop yıldızına yakın bir kaynak “Düzenli spor yapıyor, ama kaslar tartışmalı. Yani alın teri değil, yaptırdı. Gündeme gelmesinden de çok rahatsız” dedi. Sahte baklava bu aralar popçular ve oyuncular arasında pek moda. Adına ‘Six Pack’ deniliyor. Yağ dokusu liposuction yöntemiyle birkaç saatte, narkozla karın bölgesine yerleştiriliyor. Nişantaşı’ndaki ünlü estetikçilere yaptırmanın bedeli; 150-200 bin lira

Berkay, Deha ve Murat Boz da yaptırdı

Aynı yöntemle Berkay karın-göğüs, Deha karın, Murat Boz göğüs bölgesine kas yaptırmış. Bir ayağı yurt dışında olan ünlü kadın şarkıcımız da, bu estetiği duyulmasın diye operasyon için Dubai’yi tercih etti. Doktora sahte isim kullanarak kayıt yaptırdı.  270 bin lira para ödedi. Ekibinden ayrılan bir kişi estetiğini her yerde anlatıyor.

Berkay (solda) ve Deha baklavalı ünlü isimlerden ikisi

 

Karın baklavasında Can Yaman gibi ol!

Can Yaman fotoğrafıyla giden ünlü!

Ah bir de son anda korkup kaçanlar var! Ünlü erkek bir şarkıcı yaz başında, Nişantaşı’ndaki doktoruna Can Yaman fotoğrafıyla gitmiş! “Göğüs ve karın bölgemin böyle olmasını istiyorum” demiş. Doktor “Aynısını yapamayız, ama yakınlaşırız” cevabını vermiş. Şarkıcı, operasyon günü işlemden son anda korkup vazgeçmiş. Şimdi plajda kendisini ti’ye alan arkadaşlarına “Acıya, strese girdiğime değmez. Karnıma fotoşopla kas yaparım, param cebimde kaldı” diyor. Karın kasını ilk deneyen ünlüler Çağatay Ulusoy ve Engin Öztürk’dü. Ancak sorulunca bozuldular, hep gizlediler. Şu işi yaptırıp da itiraf eden tek ünlü Yonca Evcimik oldu. “Evet yaptırdım, çok da memnunum. Bu görüntü bana 10 yıl kazandırdı” dedi.

Televizyon dünyasında senarist savaşları

İşte son ücretler ve transferler

‘Atatürk’ dizisinin yapımcısı Saner Ayar ile ‘Yasak Elma’nın patronu Fatih Aksoy, Akatlar’da lüks bir restoranda karşılaşıp birbirine girdi. Kavga sebebinin; Saner Ayar’ın, Fatih Aksoy’la çalışan ünlü senaristler Melis Civelek ve Zeynep Gür’ü transfer etmesi olduğu iddia edildi. Taraflar konun abartıldığını, tartışmanın senaristler nedeniyle çıkmadığını söylüyor. Ama bu durum dizi senaristlerinin sektör ve yapımcılar için ne kadar önemli olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Peki senaristler ne kazanıyor, nasıl transfer ediliyor ve dizileri hangi şartlarda yazıyorlar?

📌 Bölüm başına ne kazanıyorlar?

İmza attığı senaryo reyting alan bir senarist, bölüm başına 100 ile 300 bin TL arası kazanıyor. Eğer iş; dijitaldeyse rakam 500-700 bin TL’ye kadar çıkıyor. Aynı anda birkaç senaryoya imza atan isimler var.

📌 Transfer oluyorlar mı?

Sektördeki 3 büyük yapımcı şirket bazı ünlü senaristleri kadrolarına dahil ediyor. Aylık 250 bin TL ödeyip sadece kendi yapımlarında yer almalarını şart koşuyorlar. Transfer olarak 1 milyon TL kazanan da var. İşte bu geçişler ve kadrolaşma sırasında bazen kavga-gürültü çıkıyor.

📌 Tekrar yayınlardan, yurt dışı gösterimlerden para alıyorlar mı?

Sözleşmeye göre yurt dışı yayınlardan yüzde 5-10 arası pay alıyorlar. Kanallardaki tekrarlardan alacakları telif sorunu çözülmüş değil.

📌 Çalışma süreleri ne kadar?

Haftalık bir senaryo; 180 sayfaya kadar çıkıyor. Günlük mesaileri 12 saati geçebiliyor. Bir senaristin ekibinde 4-5 kişi yer alıyor. Onların da ücreti bölüm başı 15-20 bin lira arası. Dizi polisiye ya da psikolojik dramaysa ekibe danışmanlar da katılıyor.

📌 Sektörde yıldız dizi senaristleri kimler?

Yapımcı ve yönetmenlerin gözdesi isimler; Necati Şahin, Melis Civelek, Sema Ergenekon, Ece Yörenç, Nuran Evren Şit, Hakan Bonomo, Ayfer Tunç, Gökhan Horzum, Hande Altaylı.

📌 Hikaye yazarı ya da eser sahibi de iyi kazanıyor mu?

Hikaye yazarı her bölüme dahil oluyorsa kazancı haftalık; 100 bin TL. Çok satan bir romanın yazarının, eserini 1 milyon TL’ye sattığı olmuş.

📌 Bir senaristi zorlayan konular neler?

Reyting, RTÜK, kanal, yapımcı, yönetmen, uyarlama söz konusu ise eserin sahibi arasında bir denge kurmak zorunda kalmaları… Bazen de başrol oyuncusunun “Yapmam, oynamam” istekleri devreye girebiliyor.

📌 Senaristler, oyuncu kadrosu üzerinde söz sahibi mi?

Bu noktada kanal ve yapımcı daha etkili. Ama reytingi yüksek işlere imza atan senaristler de kadroda söz sahibi olabiliyor. En çok karşı çıktıkları konu ise; Instagram takipçileri yüksek, ama yetenekleri tartışılan isimlerin kadroya seçilmesi. Bu konuda kavgalar çıkabiliyor.

Yonca Evcimik “Evet karın kası yaptırdım” diye itiraf eden tek ünlü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.