Venedik Film Festivali oyuncular arasında rekabet yarattı

Venedik Film Festivali Türk oyuncular arasında yarışa neden oldu. Festivale kimi yan etkinliklerde ödül almaya, kimi marka elçisi sıfatıyla, kimi de cebinden ödediği parayla gidiyor.

2 Eylül 2023
Bu sene Venedik Film Festivali'ne yedi kişilik ekiple katılırken Can Yaman gitmiyor

Bu yıl 80’incisi düzenen ‘Venedik Film Festivali’ Türk oyuncular arasında yarışa neden oldu. Kimi tarihi festivalin bir yan etkinliği olan ‘Premio Kineo’ adlı organizasyondan ödül alacak. Kimi ünlü markaların elçisi sıfatıyla orada. Bazıları da var ki sırf kırmızı halıda poz verip ‘Ben de buradayım, davet edildim’ demek için üzerine para ödeyip gitti

Videoyla katılacak

Kıvanç Tatlıtuğ ile Farah Zeynep Abdullah, dokuz yıl önce oynadıkları ‘Kurt Seyit ve Şura’yla ödül aldı

Kıvanç Tatlıtuğ, Farah Zeynep Abdullah ve Demet Özdemir, TV dizilerindeki performanslarıyla ödül alacaklar. Kıvanç Tatlıtuğ festivale gitmeyecek, bir videoyla teşekkürlerini iletecek. Farah Zeynep Abdullah’ın son dakikaya kadar düşüneceği, ama gitmek konusunda pek istekli olmadığı söyleniyor.

Demet Özdemir yedi kişilik ekip götürmek isteyince bütçeyi cebinden ödedi

Cepten 500 bin lira harcayacak

Festivalin yan etkinliği ‘Premio Kineo’dan ‘En İyi Uluslararası Oyuncu’ ödülü alan Özdemir üç günlük yolculuk için 500 bin lira harcamış. “Hem ödül alıyor hem de cepten mi harcıyor” diyebilirsiniz… Organizasyon, oyuncuya sadece iki kişilik bütçe sunmuş. Demet Özdemir yedi kişilik ekibiyle gitmek isteyince masrafı üstlenmiş. Bu arada Özdemir’in, yaz başından bu yana aşk yaşadığı Yunan DJ Sergio’dan da ayrıldığı konuşuluyor.

Can Yaman neden yok?

Son iki yıl festivale katılan Can Yaman’ın bu yıl da davet edildiği halde neden gitmediği merak konusu. Sebep ‘eski sevgili Demet Özdemir’ diyorlar. İkili, birlikte rol aldıkları ‘Erkenci Kuş’un setinde tanışıp aşk yaşamaya başlamıştı. Bu dizi sayesinde de yurt dışında tanınıyor ve ödülleri topluyorlar. Ancak bir araya gelmeyi hiç istemiyorlar.

Can Yaman, İtalya’da üç markayla yaptığı anlaşmayla rekor kırdı. Yaman Venedik Film Festivaline geçen sene katılmıştı

İtalya’daki yeni rekoru

Can Yaman demişken… Oyuncu, festival devam ederken kozmetik, otomotiv ve gıda dalında dünyaca ünlü üç markayla anlaşmasını yenileyecek. Ve sıkı durun, toplam kazancı 1 milyon euroya yaklaşacak. Yaman’ın, İtalya’daki dizilerden bölüm başına 150-200 bin uuro kazandığını da hatırlatalım.

Onlar da marka elçisi 

Mücevher ve kozmetik markalarının kırmızı halı güzelleri (soldan sağa) Hafsanur Sancaktutan, Dilan Çiçek Deniz, Özge Özacar, Özge Gürel

Festivale çeşitli markaların elçisi olarak giden Hafsanur Sancaktutan, Dilan Çiçek Deniz, Özge Özacar ve Özge Gürel sadece kırmızı halıda poz verecek. Herhangi bir ücret almayacaklar. Bu isimleri duyup da “Ben de orada olmalıyım, onlardan neyim eksik” diyerek yarışa giren yeni yıldızlar var…

Özel davetli kontenjanı!

Genç, güzel, çok da hırslı bir oyuncumuz ise davet edilmediği halde ‘fırsat bu fırsat’ deyip Venedik’e gitmiş. Soranlara “Festivalin özel davetlisiyim” diyormuş. Bir markayla işbirliği olmayan ya da organizasyon tarafından davet edilmeyenlerin ortak dili bu: ‘Özel davetli’… Parayı cepten ödeyen, kırmızı halıda yürüyüp gazetecilere el sallayacak 8-10 ünlümüz var.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.