10Haber’de bu hafta herkes gibi biz de ekonomi politikasını anlamaya çalıştık

Seçim sonrası gözlerin çevrildiği yeni kabinede en merakla beklenen kısım ekonominin kime teslim edileceğiydi. O isim belli oldu, ve etrafındaki kadro da şekillendi. Sıra, kurulan ekibin neler yapmayı planladığını anlamaya geldi.

11 Haziran 2023

Aile şirketi yönetimine yeni bir model denemesi

Aile şirketi yönetimine yeni bir model denemesiAile şirketleri ikinci veya üçüncü kuşağa geçerken sarsıntı yaşayabiliyor. Bunu aşmak isteyen Polisan Holding’in sahibi Bitlis Ailesi, eski bankacı ve üst düzey yönetici Tayfun Bayazıt’ı göreve çağırdı. Bayazıt Polisan için ilginç bir yeni profesyonel yönetim modeli oluşturdu. Tüm bunları da biz Ruhi Sanyer’in kaleminden okuduk.

New Yorklu Rosanna ile Ankaralı Eren’in kusursuz evliliği

New Yorklu Rosanna ile Ankaralı Eren’in kusursuz evliliğiBu hikâye tüm interneti kasıp kavurdu ve üzerinde derin düşünceler içeren yazıları da beraberinde getirdi. New Yorklu Rosanna Ramos’la Ankaralı Eren Kartal’ın mutlu evliliği herkesin dikkatini çekti. 2 çocuk annesi Ramos ile yapay zekanın ürünü olan Kartal’ın ilişkisinin detayları, çağımızın garipliklerine ışık tutar cinstendi.

Nurhan Damcıoğlu hayatını kaybetti: Bize kantoyu sevdiren kadındı

Nurhan Damcıoğlu hayatını kaybetti: Bize kantoyu sevdiren kadındıKantoyu tekrar popüler hale getiren ve tüm Türkiye’nin tekrar sevmesini sağlayan Nurhan Damcıoğlu’nu bu hafta yitirdik. Damcıoğlu, sahnelerde geçen bir çocukluk sonrası İstanbul’da tanıştığı kantoya ömrünü adamış, yurtdışında da kantonun tekrar hatırlanmasını sağlamıştı. Damcıoğlu’na, Olkan Özyurt’un portresiyle veda ediyoruz.

Vize krizinde son perde: Türk pasaportuna büyüteçle inceleme

Vize krizinde son perde: Türk pasaportuna büyüteçle incelemeAvrupa ile Türkiye arasında vize krizi büyüyor ve buna bir çare bulunamıyor. Caner Polat, bu hafta Almanya Büyükelçiliği’nin ‘En çok Türkiye’ye vize veriyoruz’ açıklamasından yola çıktı ve vize alamayanların ddeneyimlerini aktardı. Fakat en acısı en sona kaldı: Polat’ın yazısından Hollanda’da Türk pasaportuna büyüteçle inceleme döneminin başladığını öğrendik.

Londralı yatırımcıların yeni gözdesi oldu: TL’nin düşüşüne oynuyorlar

Londralı yatırımcıların yeni gözdesi oldu: TL'nin düşüşüne oynuyorlar12 Mayıs’tan 7 Haziran’a kadar TL’nin dolar karşısında yüzde 8.8 değer kaybetmesi nedeniyle Londra’da vadeli işlem ve opsiyon piyasası (VIOP) vadeli dolar ve euro kontratlarının faizi hızla yükselmeye başlayınca yatırımcıların gözdesi haline gelmişti. Nuray Tarhan, Londralı yatırımcıların yeni gözdesi olan ‘Türk lirasının düşüşü’ hareketini anlattı.

Şahin Gözü Süper Lig’de… İşte yarı otomatik ofsayt sisteminin ayrıntıları

Şahin Gözü Süper Lig'de... İşte yarı otomatik ofsayt sisteminin ayrıntılarıTFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin açıkladığı ve yıllık 2 milyon euro maliyeti olacak yarı otomatik ofsayt sistemi için statlara 12 özel kamera monte edilecek. Ayrıca içinde sensör olan toplar kullanılacak. Cüneyt Muharremoğlu, bir türlü barışamadığımız VAR’ın yeni sezonda ‘geliştirilmiş’ versiyonunun hizmete sokulacağını detaylarıyla anlatıyor.

Doların ipi kaçınca Merkez eski usule geri döndü, kapı arkasından 2,5 milyar dolar sattı

Doların ipi kaçınca Merkez eski usule geri döndü, kapı arkasından 2,5 milyar dolar sattıDoların serbest bırakılmasıyla TL’nin çarşamba günü yüzde 7.5’in üzerinde değer kaybetmesine Merkez Bankası’nın ‘arka kapıdan’ 2,5 milyar dolar satarak müdahale ettiği ortaya çıktı. Ekonomist Dr. Murat Üçer, ‘Programsız ve ekipsiz ortodoksiye geçmek kaos yaratır’ dedi. Yeni ekonomi politikasını anlama çalışmalarımızı bu haberle de sürdürüyoruz.

Bomba kulis: Şimşek, Kavcıoğlu atamasını Resmi Gazete’den öğrenmiş

Bomba kulis: Şimşek, Kavcıoğlu atamasını Resmi Gazete’den öğrenmişMerkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun BDDK başkanlığına atanması piyasalarda şok etkisi yaptı çünkü pek beklenmeyen bir hamleydi. Yazarımız Erdal Sağlam, atamanın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek için de sürpriz olduğunu öğrendi. Sağlam’ın yazısına göre morali bozuk olan Şimşek, atamayı soran yakınlarına ‘Resmi Gazete’den öğrendiğini’ söylüyormuş.

85 milyonun veri sızıntısında yeni bir şey yok çünkü tüm o verilerimiz zaten ortalıktaydı

85 milyonun veri sızıntısında yeni bir şey yok çünkü tüm o verilerimiz zaten ortalıktaydıHazar Dost bu konuyu daha önce yazmış ve tehlikeye dikkat çekmişti. O yüzden sonda söyleyeceğimizi başta söylemekte yarar var: Free Web Turkey’in yayınladığı raporla tekrar gündem olan 85 milyonun verisi hakkındaki detaylar yeni değil. Fakat durum anlatılandan daha vahim. Hastane, ilaç, plaka, sicil kaydı gibi birçok bilgi de sızıntılar arasında.

‘Kilo verdiren iğneler obezite cerrahisi kadar etkili ama dikkatli kullanılmalı’

'Kilo verdiren iğneler obezite cerrahisi kadar etkili ama dikkatli kullanılmalı'Biz ekonomi politikamızı anlamaya çalışaduralım, dünyada gündemde bir sağlık konusu var. Çok hızlı ve zahmetsizce kilo verdiren mucizevi zayıflama iğneleri bir süredir dünya medyasının gündeminde. Önümüzdeki aylarda Türkiye’de de satılması beklenen Ozempic ve benzeri ilaçlarla ilgili merak edilen her şeyi Dr. Ayça Kaya, Özgür Gökmen Çelenk’e anlattı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.