Ajda Pekkan’ın gençlik ve güzellik sırrı

6 Mart 2024

‘Ajda Pekkan gibisi dünyada yok’ yazımda Harper’s Bazaar dergisinde Elle MacPherson ile ilgili bir yazı olduğunu anlatmıştım. 

Kadının çok güzel fotoğraflarını da çektikleri dergide 60 yaşındaki Elle MacPherson’un bu yaşına rağmen bu kadar güzel ve seksi  görülebilmesi övülüyordu.

Derginin yayıncıları zamanımızda 60 yaşın artık yaşlı sayılmadığını bilmiyor galiba diye düşündüğümü yazmış ve sonra Elle MacPherson’un yaşı kadar sahnelerde olan Ajda Pekkan’ın aklıma geldiğini, onun gençlik sırrını bilmediğimi yazmış, eklemiştim: Elle MacPherson’u öven dergi yöneticileri Ajda’yı görse ne derdi kim bilir?

Yazılarımı takip eden kızlar grubumuzdan arkadaşlar bu sırrın ne olduğunu da yazmamı istedi.

Konu hakkında itaatkarıma internette bir araştırma yapması talimatı verdim. Hemen işe girişti tabii ki… 

78 yaşındaki Ajda’nın nasıl böyle seksi ve genç kalabildiği birçok defa merak ve yazı konusu olmuş geçmişte.

Örneğin Dr. Ender Saraç, Ajda Pekkan’ı gençleştiren Süperstar diyetini açıklamış, “Bol bol beyaz protein, soda ve yeşil çay. Şifalı bitkiler içeren doğal tabletler var. Sentetik hiçbir şey yok” demiş.

Ajda Pekkan, Ender Saraç’ın o günlerde yaptığı ‘Sağlıklı Günler’ adlı programına da katılmış ve formda kalmasının sırrını şöyle açıklamış: “Tatlıyı çok severim. Canım tatlı çekince bitter çikolata yerim.  Öğlen yeşil çay içerim. Bir de ılık su, yarım çorba kaşığı pekmez ve limon sıkarak hazırladığım karışımı içiyorum.”

Ajda Pekkan ayrıca sadece öğlenleri yemek yiyormuş, sabahları ise bahçeden toplanan organik meyvelerden yapılan suları içmeyi tercih ediyormuş. Buna ilaveten her sabah bir bardak süt, yulaf ezmesi, tarçın ve bal yiyormuş.

Boyu 1.65 cm, kilosu ise 55 olan süperstar tahmin ettiğim gibi formunu beslenme düzenine borçlu ağırlıklı olarak. ama düzenli ve disiplinli spor yaptığı da biliniyor.

Arkadaşlarıma da söyledim Ajda gibi olamasak da bence her kadın disiplinli ve düzenli beslenip spor yaparsa  ilerleyen yaşına rağmen genç ve sağlıklı kalabilir. Ama bunun temelinde sağlıklı beslenmenin yattığı da hiç unutulmamalı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.