Yoksa günün adını da 8 Mart Bayanlar Günü olarak mı değiştireceksiniz yani?

10 Mart 2024

8 Martta günümüzü aramızda kutlayalım diye akşamüstü içkisi için kız arkadaşlarımla toplandık. Bebek’teki mekan oldukça kalabalıktı. Ama içi de hayli büyük olduğundan kimseyi kendimize  kulak misafiri yapmadan rahatça sohbetimizi yaptık.

Günün anlam ve önemine uygun olarak konumuz bu ülkede erkeklerin ısrarla kadınlardan bayan diye söz etmesi, yani kadına kadın bile diyemeyenlerin beyinlerinin  dibinde yatan psikolojik bozukluktu.

Ben yıllardır bu bayan lafına karşı mücadelemi militanca yaptım. Etrafımda bana bayan diye hitap edenlerin kadın demeyi öğreninceye kadar suratlarına bile bakmadım.

Bundan sonra bu mücadelemizi arkadaşlarımla örgütlü yapacağız.

Hangi ortamda olursak olalım bizlere kadın değil bayan diye hitap edenleri kıro olarak afişe edeceğiz.

Ben zaten gece toplantımıza gün içinde yaşadıklarımdan dolayı dolu gelmiştim ve öfkeliydim. Arkadaşlarımın benimle aynı fikirde olduklarını görmek bana güzel geldi ve rahatladım gecenin sonunda.

Mutlaka duymuşunuzdur, Fenerbahçe çok güzel bir iş yaptı ve Kadın Milli Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Opet’in kaptanı Eda Erdem Dündar’ın heykelini  dikti, tam 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de açılış düzenledi. Açılışa  katılan Eda Erdem konuşmaları Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un yanında oturduğu koltuğunda dinledi. Dipnot olarak şunu da söylemeliyim heykeli fazla başarılı bulmadım, ama niyet çok güzeldi

Buna belki inanmayacaksınız ama konuşmacılardan biri, maalesef kim olduğunu şimdi hatırlamıyorum, Eda Erdem’i övmek için ona ‘Adam gibi adam’ dedi. Düşünebiliyor musunuz adamcağız, ‘kadın gibi kadın’ bile diyemiyor. Psikolojisi o kadar bozuk.

Bu lafı uyunca Ali Koç şaşırdı ve yanında oturan kadına baktı ama o ne yapsın, kibarlıktan işi umursamazlığa verip gülümsüyordu.

Erkeklerin hepsi şunu anlasın kadına bayan diye hitap etmek kibarlık değil aksine onu aşağılamaktır. Bayan lafını kullananların hepsinin niyetinin böyle olmadığını bilmekle birlikte onları da uyarıyorum. Biz kızlar çetesi siz düzelinceye, yani kadına kadın demeyi öğrenene kadar sizleri eğiteceğiz, artık eğitildiğinizi düşündüğümüzde de size ‘bayan yanı’ mizah dergisinin eski sayılarından vereceğiz. Okuduktan sonra da bakalım anladınız mı diye sizi sorgulayacağız. Sorguda başarısız olanlara ne yapacağımızı burada açıklamayacağım, bu da sürpriz olsun. Ama şunu bilin, başarısız olan adamın eğitimini ben devralacağım. Bunun anlamının ne olduğunu evdeki itaatkarıma sorup öğrenebilirsiniz!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.