Sevgili İrem, 21 yıllık evliliğim cinsel tutkum yüzünden bitti, şimdi sevgilim de gitti

Evli çiftlerin zaman zaman cinsellikle ilgili tökezlemesi normal. İrem Hattat gizli ilişkisini unutamayan evli bir kadını, sertleşmeyen 64 yaşındaki kocayı ve spiritüel meraklar geliştiren eşin andropoz sorununu masaya yatırıyor.

24 Şubat 2024
Tutkularına kapılıp 21 yıllık kocasından ayrılan kadın sevgilisiyle ilişkisini yürütemeyince yaşadığı çıkmazı İrem Hattat'la paylaştı. Fotoğraf: Shutterstock

İrem Merhaba,

48 yaşındayım. 21 yıl evli kaldım ve ilk tanıdığım erkek kocamdı. Evliliğimin bitmesine benim bir ilişkim sebep oldu. Eşimi aldattığım adam da evliydi ancak aramızda inanılmaz bir cinsel çekim vardı. Belki de aldatma sürecinin getirdiği heyecanla ilişkimiz cinsel olarak çok yoğundu. Beni ikna etti, olağanüstü şekilde fanteziler yaşadık, sınırları zorladık. Cinsellik dışında hiç bir paylaşımımız yoktu. Şimdi ayrıldık , çünkü o boşanmadı, ilişki de yürümedi, ancak onu unutamıyorum. Bir daha birisi ile bunu yaşar mıyım bilemiyorum. Acaba tekrar arasam, cinselliğimizi unutamadığımı söylesem (tam bir sapık gibi görünmeden) geri döner mi?

Değerli Okurum,

Yaşın 48 ise Kim Basinger’lı Mickey Rourke’lu 9,5 hafta filmini hatırlarsın. Bence gözünü kocana açmışın, sonra da bu cinsellikle yüklü ilişki seni şaşırtmış. Daha önce yaşamadığın heyecanları unutamaman çok normal. Yabancılar buna “sex haze” der, sekse kapılıp görüşünün bulanıklaşması anlamında. Ama bunu duygusal bir ilişkiyle karıştırmamak lazım. Belki de bu kişi de eşinden ayrılsaydı ve gerçek bir ilişki yaşamaya başlasaydınız, salondaki kirli çoraplar seni yine bıktıracaktı. Yani bir evlilik ilişkisini sorumluluk içermeyen, gündelik müthiş cinsel savrulmalarla kıyaslayamazsın. Dolayısıyla önce bir düşün. Sen bu adamdan sadece cinsellik mi bekliyorsun, yoksa karşılıklı güvene dayalı uzun süreli bir ilişki mi denemek istiyorsun. O durumda acaba daha önce terk etmediği eşini bu sefer terk eder mi, yoksa onun istediği sadece bir fantezi mi? İşin bir de bu tarafı var.

Sevgili İrem,

ben 36 yaşındayım, eşim 64. Bir süredir eşimde sertleşme sorunu var. Acaba onu bir ilaç kullanmaya nasıl ikna edebilirim? Onu seviyorum ama evlenirken böyle bir sorun yaşayacağımız hiç aklıma gelmedi. Ben dördüncü eşiyim ve üç çocuğu var. O nedenle çok şaşkınım. Benim de ihtiyaçlarım var. Onu kırmadan ifade etmek istiyorum. Lütfen yol göster.

Değerli Okurum,

Daha önce üç evlilik geçirmiş kocanın maşallah önceki evliliklerinde “istekti, testosteron hormonuydu” pek bir şikayeti yokmuş sanırım:) Şimdi yaşı itibariyle sertleşme sorunu yaşaması normal. Yani piyango sana vurmuş:) Üşenmeden yaş farkınızı hesapladım, aranızda 28 yaş var. Sen daha cinsel arzuların doruğundasın. Eşin de doğru tedavi ile tekrar eski Süperman günlerine dönebilir. Herhalde o da üç eş eskittiğine göre cinselliğin öneminin farkındadır ve kendini genç eşini tatmin edememekten ötürü bayağı kötü hissediyordur. Ama tedavisi için herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığına, damarsal, sinirsel sistemine bakılıp ona göre bir şey önerilmesi gerekir. Herkes ilaçla tedavi olacak diye bir koşul yok. O nedenle sen onu nazik bir şekilde bir uzmana başvurmaya ikna et. Mesele cinselliğin çift olarak sizi nasıl yakınlaştıracağını yeniden çerçevelemekle ilgili. Onun duygularını göz önünde bulundur, böylece köşeye sıkıştırılmak yerine desteklendiğini hissetsin.

İrem Hanım Merhaba,

Eşim 51 yaşında ben 46. 23 yıllık evliyiz ve iki çocuğumuz var. Çocuklar yurtdışında üniversite okuyor. Biz eşimle evde yalnızız. Çok iyi bir işi olmasına rağmen son günlerde numeroloji eğitimlerine taktı. Sürekli eğitimlere katılıyor. Spiritüel yaşam koçu olmakla ilgili planlar yapıyor. Üstelik son gittiği eğitimde tanıştığı 30 yaşlarında kızlı erkekli bir grupla tüm vaktini geçiriyor. Artık onu görmüyorum bile. O gruptan bir kızla yakınlaşmasından da endişe duyuyorum . Ne yapmalıyım?

Değerli Okurum,

Galiba bu andropoz:) Hani “Hayatım nereye gidiyor, nasılsa ölücem kendim için ne yaptım” şeklinde sorgulamaların olduğu dönem. Tabi hayatı sorgularken yeni heyecanlar da aranabiliyor, hem kariyer hem ilişkiler açısından. Sen neden onu bu döneminde yalnız bırakıp uzaktan seyrediyorsun? Bence sen de sürekli eleştirmek ve bu gidişatı ne kadar saçma bulduğunu belirtmek yerine, biraz adamcağızın yeni konularına ilgi göster. Hayatına gir, iletişim kur. Çocukların büyüyüp evden gittiği sizin tekrar baş başa bir hayata alışmak durumunda olduğunuz bir dönem bu. Yoksa göz göre yok numeroloji yok kuantum nefesi derken buhar olup uçarsınız.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.