Sevgili İrem, erkek arkadaşımın favori cinsel pozisyonu bana hiç zevk vermiyor, onunla nasıl konuşmalıyım?

Ayak fetişisti koca, karısının ayaklarına dokunamıyor. Erkek arkadaşının favori cinsel pozisyonu kadına zevk vermiyor. Prezervatif sevmeyen adamın doğum kontrolü konusunda kafası karışık. Okurlar soruyor, cinsel sağlık uzmanı İrem Hattat cevaplıyor.

2 Mart 2024
cinsel pozisyonlar konusunda partnerinizle anlaşabiliyor musunuz? Fotoğraf: Shutterstock

İrem Hanım merhaba,

41 yaşında bir erkeğim. Kız arkadaşımla bir kaç aydır birlikteyiz ve birlikte bir gelecek için büyük beklentilerim var. Seks hayatımız çok iyi ancak prezervatif takmak ve sonrasında atmak sinirimi bozuyor. Prezervatif kullanmayı bırakmak istiyorum, ancak sevgilimin doğum kontrol için herhangi bir şekilde baskı altında hissetmesini de istemiyorum. Bu konuyu sevgilime nasıl açabilirim?

Değerli okurum,
Birlikte bir gelecek düşünüyorsanız ikinizi de rahatsız eden herhangi bir şey hakkında (hele konu cinsellikse) samimi olarak konuşabilmeniz gerekir. Hatta bu vesile ile her ikinizin de çocuk sahibi olma konusunda ne hissettiğiniz de konuşulmuş olur. Bir doğum kontrol yöntemi olarak prezervatif yüzde 100 koruma sağlamaz, ama işin bir de cinsel yolla bulaşan hastalıklar kısmı var. Diyelim ikinizde de böyle bir endişe yok, tabi ki kadınlar için pek çok doğum kontrol yöntemi mevcut. Ancak herhangi bir doğum kontrol yöntemine karar vermeden önce kız arkadaşının bir uzmanla görüşmesini öneririm.

İrem Hanım,

Erkek arkadaşımın favori bir cinsel pozisyonu var ama ben bundan hiç hoşlanmıyorum. Kesinlikle bana zevk vermiyor. Bunu ona nasıl söyleyebilirim?

Değerli okurum,

Bence açıkça ifade edebilirsin. Sonuçta cinsellik ikinize de zevk vermeli. Erkek arkadaşın ona en çok zevk veren bir pozisyon bulmuş olabilir. Ama senin için böyle değilse, zaten ne kadar daha dayanabilirsin ki. Kadınlar genelde bunları konuşmaktan çekiniyor, sanki erkek ilişkiye soğuklaşacak, hemen bu pozisyonu deneyebileceği başka birine gidecek gibi geliyor. Öyleyse de buyursun gitsin. Senin keyfine, zevkine önem vermeyen biri ile olmamak daha hayırlı olabilir.

Sevgili İrem,

Ayak fetişim olduğumu itiraf ettiğimden beri, karım artık ayaklarına yaklaşmama izin vermiyor. Bunu açıklamak bağ kurmanın bir yolu gibi geldi ama şimdi benden uzaklaştı. Sanki seks hep onun şartlarına göre yapılıyormuş gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Değerli okurum,

Şimdi sen bunu söyleyince eşinde alarm çalmıştır. Önceki tüm ilişkilerinizi gözünün önüne getirmiştir, rahatsız olmuş da olabilir. Onunla açık ve nazik bir şekilde konuşmaya çalış. Özellikle bu olayı söylemenin senin için de kolay olmadığını ama daha yakınlaşmak için açıklamak istediğini belirt. Onun da kendi ihtiyaçları vardır, bu yüzden ona zevk vermek için ne yapabileceğini sor.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.