Sevgili İrem, kız arkadaşım sert seksten hoşlanıyor, bundan çok rahatsız oluyorum

Sert seksten hoşlanan bir kız arkadaşla ne yapacağını bilemeyen erkek, kız kıza tatilde yaşadığı tek gecelik ilişkiden pişman olan evli kadın, ilk gece korkusuna kapılan nişanlı kız soruyor, İrem Hattat cevaplıyor. 

13 Nisan 2024
İyi yetişkin arasındaki sekste her şey serbest, yeter ki her iki tarafın da rızası olsun. Fotoğraf: Shutterstock

Sevgili İrem, 25 yaşındayım ve mayısta evleniyorum. Ancak ilk geceden çok korkuyorum. Bizim muhafazakar bir aile yapımız var. Anne kız olarak dahi bu konular hiç açılmaz. O nedenle annemle konuşamıyorum. Konuştuğum tüm arkadaşlarım çok acı vereceğini söylüyor. Bir kız için hiç zevkli olmuyor, çabucak bitmesini isteyeceksin diyorlar. İnternetten de baktığımda aynı bilgileri gördüm. Gerçekten bunlar doğru mu?

Değerli okurum,
İlk gece hep müthiş şehir efsanelerine konu oluyor. İlk kez seks yapmak garip gelebilir. Kızlık zarı yırtılacağı için rahatsızlık hissedebilir, muhtemelen biraz da kan gelebilir. Kızlık zarı vajinanın girişini kısmen veya tamamen kaplayabilen ince, halka benzeri bir zar. Vücudun diğer kısımları gibi hiçbir kızlık zarı birbirine benzemez; boyutları, kalınlığı ve elastikiyeti farklılık gösterebilir. Kızlık zarına nüfuz edildiğinde gerilebilir ve yırtılabilir, bu da az miktarda kanamaya ve rahatsızlığa neden olabilir. Ancak bu herkes için aynı değildir; kızlık zarın gerilebilir veya yırtılabilir ve bunu hiç fark etmeyebilirsin de. Hatta bazıları yırtılmaz bile. Bunla ilgili bir yığın iyi kötü öykü vardır.
Ayrıca söz konusu acı ile ilgili hikayelere de fazla kaptırmamak lazım kendini. Bu hikayeler daha da gerginlik yaratır. Ön sevişmeyi uzun tutar, rahatlar, yavaşlarsanız ilk gece keyifli, acısız olabilir. Tabii her şeyden önemlisi de müstakbel eşinle bu duygularını paylaşman. Sana karşı anlayışlı olursa, beklentileri de çok yükseltmezseniz bu iletişimle ikiniz de rahatlarsınız.

İrem Hanım Merhaba,
Eşim kendisi tatil izni alamadığından kız kıza tatile çıkmama müsade etti. Ancak kız arkadaşlarımla gece eğlenirken aramıza onların tanıdıkları erkekler de katıldı. Yazmaya utanıyorum ancak birisi ile gece beraberlik yaşadım. Üstelik ben alkolde kullanmam aklım da başımdaydı. Birlikte olduğun kişiye evli olduğumu söylemedim. Şimdi eşime bunu anlatmadığım için içim içimi yiyor. Bu arada geceyi geçirdiğim kişi de sürekli mesaj atıyor ve arıyor, tekrar görüşmek istiyor. Ne yapmalıyım?

Değerli Okurum,
Pek hoş bir durum olmamış. Ancak böyle bir tatilde karşına çıkan ilk beyefendi ile yatağa giriyorsan demek evliliğinde iyi gitmeyen bir şeyler var. Belki kendine bile itiraf edemiyordun ama artık kabul etmenin zamanı gelmiş. Bence eşine bu maceranı söyleyip de kırmadan önce aranızda eksik, yanlış giden şeyleri konuşmanız lazım. Düzelebilecek bir durumsa bu maceranı anlatmanın ne ona ne ilişkine yararı olmaz. Geceyi geçirdiğin kişiye de durumu açıkla ve evliliğine şans vermek istediğini ve görüşemeyeceğini açıkça belirt. İnşallah kız arkadaşların veya bu adamdan eşine bir laf gitmez.

Merhaba İrem,
Kız arkadaşım son derece tatlı, melek gibi bir kız. Ancak birlikteliğimizde rahatladıkça değişik şeyler istemeye başladı. Ona sözlü tacizde bulunmamı, saçını çekmemi hatta seks sırasında kendisine tokat atmamı istiyor. Bana şiddet içeren bir evde büyüdüğünü itiraf etti ancak bunun cinsel arzularıyla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Birkaç birlikteliğimizde bunu yaptım. Ama aşırı rahatsız oluyorum. Yapmazsam da seksten zevk almayıp beni terk edeceğinden endişeleniyorum. Sence ne yapmalıyım?

Değerli Okurum,
Pardon da seçme hakkı ikiniz için de geçerli. Kız arkadaşının tercihi bu yönde olsa da ( büyüdüğü ortam etkili olsun ya da olmasın) eğer seni rahatsız eden bir durum varsa kesinlikle devam ettirmek zorunda değilsin. Bence bunu açıkça konuş, rahatsızlığını belirt. Senin de herkes gibi kırmızı çizgilerin olması çok normal. Eğer onun için sert seks vazgeçilmezse artık görüşmemeyi de düşün derim. Belli ki bu uyumsuzluğunuz devam edecek ve ilişkinizde de sorun yaratmaya başlayacak.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.