Ünlülerin dünyasında ‘0 takipçi’ modası ve ‘keşfet’e düşme telaşı

Yıldız Tilbe, Seda Sayan, Hadise'nin ardından Gülşen de '0 Takipçi' modasına uydu. Eşi Ozan Çolakoğlu dahil herkesi sildi. Buna 'Diva Sendromu' deniyor. Z kuşağını yakalama telaşı, 'keşfet'e düşme taktikleri ve hayatını kaybetmiş efsanelerin hala takipçi kazanması... Buyrun sosyal medya alemine.

8 Ekim 2023
Sosyal medyada herkes kendine göre br strateji belirliyor.

Şifre isteyen danışmanını kovdu

Sosyal medya danışmanları starların peşinde. Ajda Pekkan ekibiyle ‘takipçi silme modası’nı inceliyor. Her an o da yapabilir. Gülşen’i gören Bülent Ersoy “Bir kış temizliği şart oldu” demiş. Tarkan ve Serdar Ortaç’a da geçenlerde böyle teklifler gitmiş, “Samimi gelmiyor” deyip reddetmişler. Bir ünlümüz ise “Instagram şifreniz bende olmalı” diye ısrar eden sosyal danışmanını kovmuş. “Kredi kartı şifremi de vereyim mi, başka ne istersin” diye de bağırmış.

Aylık 60 bin liraya fikir sattılar

Ünlülerin kapısını çalıp sosyal medya tavsiyeleri veren danışmanlar eğer etkileşimi yükseltmeyi başarırlarsa iyi de maaş alıyor. Danışmanlık, aylık 35 bin TL’den başlayıp starına göre 60 bin TL’ye kadar çıkıyor. Ünlülerin onlardan istekleri de az değil. Neler mi?  “Bana Z kuşağı lazım”, “Beni ‘Keşfet’lere düşür”, “Caps olmak istiyorum”, “Bana TT gündemleri yarat.”

Eşini silen Gülşen

Gülşen’in eşi Ozan Çolakoğlu’nu silmesi önce ‘boşanıyorlar’ dedikodusuna neden oldu. Sonra anlaşıldı ki ‘O takipçi’ modasına uymuş

Seda Sayan takipçileri sıfıra indirirken “Eşim Çağlar ve oğlum Oğulcan kalacak” diye şart koştu. Gülşen “Eşimi silsem de böyle şeylere takılmaz” demiş. Ama en doğalı Yıldız Tilbe. Zaten genç kuşağı yakalayan da o. Gençler ona “Yıldız Kafası” diye takılıp, sözlerini paylaşıyor.

Taktik kabul etmeyen yıldız

Yıldız Tilbe sosyal medya hesabını kimseye emanet etmiyor. Özelliği kimseyi dinlememesi

Hayatını ‘danışmansız’ yaşayan Yıldız Tilbe ‘O Takip’e şöyle yaklaşıyor: “Kimseyi takip etmek istemediğim için etmiyorum. Fenomen olmak, dikkat çekmek, kuşak yakalamak gibi derdim yok.” Sosyal medya uzmanlarının “Ne yapacağı en merak konusu ünlü” olarak kabul ettiği Tilbe, nasıl göründüğüyle de ilgilenmiyor. Filtre, fotoşop kullanmıyor. “Twitter’a şu saatte gireyim, şu olayın arkasına takılayım, millete ayar vereyim” gibi durumlardan uzak duruyor.

Kadirizm cevabı

Kadir İnanır ve Türkan Şoray, Instagram’dan gelen reklam tekliflerine “Hayır” cevabı veriyor

Sosyal medyaya geç katılan Kadir İnanır’a birçok marka reklam için tekliflerde bulunmuş, “Sitenizi biz yönetelim” diyen danışmanlar peşinden koşmuş. Cevap ‘Kadirizm’ gibi: “Hayır istemiyorum!” Türkan Şoray sevdiği dostlarıyla etkileşim içindeyken Filiz Akın, Instagram’da aktif. Yeşilçam yıldızları 1980’lerdeki gibi naifler. Sosyal medyanın sert dilinden uzaklar.

Gittiler ama etkililer

Yeşilçam’ın efsane isimlerinin hiç eksilmeyen hatta artan takipçileri var… Kemal Sunal (solda) Cüneyt Arkın

Hayatını kaybetmiş olan efsane yıldızların, hayatta olan bazı ünlülere rağmen daha çok takipçisi olması da uzmanlar tarafından şöyle özetleniyor: “Onlar gerçekti, samimiydi ve çok özlendi.” Kemal Sunal, Müslüm Gürses, Cüneyt Arkın, Özkan Uğur, Tarık Akan ve Ayşen Gruda’ya hala mesaj yazanlar var. Sayfası en aktif olan Cüneyt Arkın. Çünkü ailesi yönetiyor.

Takipçi artırma taktikleri

Gelelim ünlülerin etkileşim konularına: 📌 Özel hayat itirafı 📌 Fotoşopu tartışılmak için abartmak 📌 Sosyal meselelerde “ters köşe yapmak” 📌 Sayfa altlarında polemik yaratmak. 📌 Annelik, yaş, fiziksel görüntü, estetik, medeni durum gibi konularda takipçilere ayar vermek.

Keşfet itirafı geldi

Şarkıcı Tuğba Ekinci ‘keşfet’lere düşmek için yaptığı taktiği 2. Sayfa’da açıkça itiraf etti: “Z kuşağı için bikinili danslar yapıyorum. ‘Keşfet’lere düşüyorum. Dünyada Cardi B de bunu yapıyor. Biz yapınca mı kötü?” Bu arada Hülya Avşar’ın bikinili dansı da ‘keşfet’lere düştü.

Link vermenin duygusal hali

Magazinden, sosyal medyadan bugüne kadar uzak durmakla övünen isimler de alışveriş sitelerine link verir hale geldi. Tabii ki “tamamen duygusal”… Çünkü ünlülerin ürün paylaşımları 80 bin liradan başlıyor, 400 bin liraya kadar çıkıyor. Hele ünlü hamileyse, yeni anne olduysa fiyat ikiye katlanıyor. Bu işin taktiği; bebeğin yüzünü hemen göstermemek.

Kraliçeler, potlar, detoneler revaçta

Taktiklerden, formüllerden bağımsız en çok yorum alan haber konularıyla bitirelim: Güzellik yarışmalarında kraliçe seçilenler, ünlülerin estetiksiz halleri, kırılan bir pot yapılan bir gaf, bir dizideki en saçma ya da en dokunaklı sahneler, şöhretlerin kazandığı astronomik rakamlar, ünlü bir şarkıcının detone olduğu anlar, ihanetler, çeşitli dallarda ‘kim en iyi’ anketleri…

Ünlüler ve dertleri saç baş yolduruyor: Allah başka keder vermesinÜnlüler ve dertleri saç baş yolduruyor: Allah başka keder vermesin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.