Ünlülerin yurt dışı yatırımları: Kim, nerede, niçin ev aldı?

Popüler isimler yurt dışı yatırımlarını hangi ülkeye yapıyor? Gökçe Bahadır ve Emir Ersoy Bodrum'da neden dağ başında bir evde kalıyor? Murat Cemcir Ahmet Kural'ın düğününde neden yoktu? Magazin dünyasının merak edilenleri bu yazıda.

22 Temmuz 2023
Yurt dışından ev sahibi olan ünlüler ABD ve İngiltere'nin ardından Yunanistan'ı da tercih ediyor. Demet Özdemir (sağda) ve Zeynep Bastık (solda) adaya milyonlar akıttı. Can Yaman (ortada) ise İtalya'yı tercih etti

Ünlülerin yurt dışındaki yatırımları arttı. ABD ve İngiltere’nin ardından bu halkaya bir süre önce Yunanistan da eklendi. Evlerin 450 bin euro’dan başlayıp 3.5 milyon euro’ya kadar çıktığı komşudan en son Demet Özdemir ile Zeynep Bastık ev aldı. Peki kimin nerede evi var? İşte liste…

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

Ebru Gündeş, Volkan Konak, Seda Sayan, Hamdi Alkan, Kenan Doğulu-Beren Saat, Türkan Şoray ve kardeşi Nazan Şoray, Tolgahan Sayışman, Mahsun Kırmızıgül, Sibel Can, Kenan İmirzalıoğlu, Yılmaz Erdoğan, Orhan Pamuk

İNGİLTERE

Aslı Enver, Haluk Bilginer, Aşkın Nur Yengi, Zerrin Tekindor, Halit Ergenç-Bergüzar Korel, Gülşen, Işıl-Rüştü Reçber, Hülya Avşar, Gülşen Bubikoğlu, Işın Karaca, Sibel Tüzün, Ziynet Sali, Mustafa Sandal

YUNANİSTAN

Demet Özdemir, Zeynep Bastık, Cengiz Abazoğlu, Ozan Güven, Eda Taşpınar

ALMANYA

Tarkan, Rafet El Roman, Zerrin Özer

İSPANYA

Gülşen

FRANSA

Tuba Büyüküstün, Okan Bayülgen, Kıvanç Tatlıtuğ

HOLLANDA

Erkan Kolçak Köstendil-Cansu Tosun

BELÇİKA

Hadise

İTALYA

Can Yaman, Mehmet Günsür, Serra Yılmaz

BALİ ADASI

Tuba Ünsal, Irmak Ünal, Bennu Gerede

Tuba Büyüküstün

Neden yurt dışında ev alıyorlar?

📌 Dünya çapındaki dükkan sayısı 33’ü bulan Nusret, Mikonos’ta açtığı 2 mekan nedeniyle yılın iki üç ayı adada geçiriyordu. Bu sebeple adayı tercih etti.

📌  Rahmi Koç, Midilli’deki marinanın işletmesini alırken burada hayran kaldığı bir evi de kaçırmamıştı.

📌  Demet Özdemir, Yunanistan’dan 1 milyon euro’ya ev aldı, şu an dekorasyonunu yaptırıyor.

📌  Zeynep Bastık, Urla’dan 40 milyon TL’lik çiftlik evi aldıktan sonra tatil için gittiği Yunanistan’dan 800 bin euro’ya villa seçti.

📌 Tuba Büyüküstün ikiz kızlarının eğitimi için Paris’den ev aldı. Hatta ikinci bir daire daha alıp kiraya verdi.

📌  Halit Ergenç-Bergüzar Korel çifti de çocuklarının eğitimi nedeniyle Londra’da.

📌  Hülya Avşar ve Sibel Can’ın, İngiltere’deki evleri, Hamdi Alkan’ın, ABD’deki beş dairesi kirada.

📌  Tarkan, Almanya’da ikinci evini yatırım amaçlı alırken, Rafet El Roman da, Almanya’daki evlerinin sayısını artırıp kiraya veriyor.

📌  Volkan Konak’ın, ABD-Washington’daki çiftlik evi dillerde…

📌  Kenan Doğulu-Beren Saat, Malibu sahilindeki villalarını yılda bir kez her şeyden uzaklaşıp dinlenmek amaçlı kullanıyorlar. Ve ünlü yıldızlara komşular.

Dağın başındaki tatilin nedeni ortaya çıktı

Emir Ersoy ve Gökçe Bahadır Bodrum’daki bu dağ evini çok sevdi

Gayrimenkulden söz açılmışken, Gökçe Bahadır ile müzisyen eşi Emir Ersoy’un, Bodrum’da dağın başında bir kulübede görüntülenmesi şaşkınlık yarattı. Ekranların en çok kazanan oyuncusu, 7 yıldızlı bir otelde kalabilir ya da tekne kirayalabilirdi. İşte Gökçe Bahadır’ın bu tercihinin nedeni…

O tekliflere hayır

Gökçe Bahadır, Çeşme’deki yazlığını satıp Bodrum-Yalıçiftlik’te villa almış. Yeni evini a’dan z’ye yeniliyor, havuz da yaptırıyormuş. Her gün inşaatı kontrol eden Bahadır bu süre içinde kirası 5 bin lira olan bir köy evi tutmuş. Görenler “Hayatta orada kalınmaz, nereden bulmuşlar o kulübeyi” diyor.

Bu arada çift, lüks ve ünlü plajlara uzak evden öyle memnunmuş ki, almayı bile düşünmüşler. Bazı lüks oteller de, Gökçe Bahadır’ı arayıp “Buyurun, sizi Instagram paylaşımı karşılığında otelimizde ağarlayalım” teklifinde bulunmuş. Bahadır bu yönde gelen birkaç teklifi “Teşekkür, tarzım değil” diyerek reddetmiş…

Düğünde ortağı neden yoktu? 

Dört yıllık sevgilisi Çağla Gizem Şahin’le evlenen Ahmet Kural’ın düğününde kader ve rol arkadaşı Murat Cemcir yoktu.

Ahmet Kural ile dört yıldır aşk yaşadığı Avukat Çağla Gizem Şahin, Bodrum-Cennet Koyu’nda nikah masasına oturdu. Ancak düğünde en yakın dostu, kader ve rol arkadaşı Murat Cemcir yoktu! Cemcir’in düğünle ilgili tek paylaşım yapmaması da aradaki dargınlığı açıkça belli etti. Bu söylenti daha önce de çıkmış, Cemcir iddiayı “İtibara saldırı amaçlı” diye yalanlamıştı.

2011’den bu yana altı filme imza atıp 22 milyona yakın izleyiciye ulaşarak rekor kıran ikili, bir süredir gelen ayrı teklifleri değerlendiriyor. İddiaya göre; ikili, iş konusunda fikir ayrılığına düşmüş. Ahmet Kural bu süre içinde özel hayatına daha çok zaman ayırmak istemiş. Murat Cemcir de bu duruma kırılmış.

O gece düğüne katılan, ama adını vermek istemeyen bir ünlümüz bakın ne söyledi: “Küs değiller, ama kırgınlık var. Düğünde de bu konuşuldu. Murat Cemcir’in, arkadaşına Instagram’da bile mutluluk dilememesi kimsenin dikkatinden kaçmadı.”

Murat Cemcir ve Ahmet Kural’ın arasında küslük değil ama kırgınlık var

 

Dört ünlü çift ayrıldı, herkes nedenini merak ediyor… İşte cevaplar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.