Anlatılmayan hikâyeleri okuduğunuz bir hafta

Kurtuluş hikâyeleri de bir ülkedeki sistemin ne hale geldiğini gösteren hikâyeler de bu hafta 10Haber'in size sundukları arasındaydı. Ama en ilginci daha önce hiç okumadığınız Vasfiye Emekdar'ınkiydi.

17 Eylül 2023
Hadise en şanssız kiracılardan biri

10Haber’in geride kalan haftada sundukları arasında karşınıza sık sık insan hikâyeleri çıktı. Okuduysanız kurtuluş hikâyelerindeki dayanışmayı da detayları da bir insanın hikâyesi üzerinden ülkemizdeki sistemin halini de görmüşsünüz demektir. Okumayanlar için bu haftanın kaçırmamanız gereken haberlerini hatırlatalım.

Pişmanlık ve suçluluk hissettiren yeme bozuklukları: Bulimiya ve tıkınırcasına yeme

Pişmanlık ve suçluluk hissettiren yeme bozuklukları: Bulimiya ve tıkınırcasına yeme“Bulimiya nervoza” ve “tıkınırcasına yeme” sık görülen iki tehlikeli yeme bozukluğu. Ortak noktaları kısa sürede aşırı miktarda yemek ve bundan pişmanlık duymak. Birinde alınan kaloriler kusma, egzersiz ve ilaçlarla telafi ediliyor. Diğerinde ise telafi yöntemi yok. Dr. Başak Yücel detayları anlattı

9 gün sonra günışığına kavuştu! ABD’li mağaracı böyle kurtarıldı

9 gün sonra günışığına kavuştu! ABD'li mağaracı böyle kurtarıldıDünyanın en derin mağaraları arasındaki Mersin’deki Morca Mağarası’nda 1200 metre derinlikte araştırma yaparken mide kanaması geçiren ABD’li mağaracı Mark Dickey, 9 gün sonra kurtarıldı. Türkiye Mağaracılık Federasyonu Başkanı, mağaracılık tarihine geçen kurtarmanın detaylarını 10Haber’e anlattı.

Ünlüler dünyasının kira krizleri: Ev sahibine bedava konser veren de var mahkemelik olan da

Ünlüler dünyasının kira krizleri: Ev sahibine bedava konser veren de var mahkemelik olan daEv sahibi-kiracı davaları ünlüler dünyasının gündeminden düşmüyor. İş insanı Fırat Yiğit’in kiracısına yaptığı teklif, Kaan Urgancıoğlu’nun ev sahibine yaşattığı şok, ünlü bir şarkıcının kira yerine sunduğu teklif dillerde.

New York Moda Haftası: Teksaslı zengin kadınlar nasıl giyinir?

New York Moda Haftası: Teksaslı zengin kadınlar nasıl giyinir?Londra, Milano ve Paris’le birlikte dört büyük moda haftasının ilki olan New York Moda Haftası devam ediyor. Yaprak Gerçek 7-13 Eylül arasındaki etkinlikte bugüne kadar öne çıkanları yazdı.

Bir tarihin sonu: 83 yıllık Vakıf Zeytinlikleri mağazalarının kapısına kilit vuruyor

Bir tarihin sonu: 83 yıllık Vakıf Zeytinlikleri mağazalarının kapısına kilit vuruyor1940’ta kurulan Vakıflar Zeytinlikleri ay sonunda 15 şubesinin kapısına kilit vuruyor. Kapanma gerekçesi ‘fiyatlardaki belirsizlik nedeniyle artan maliyetler’ olarak belirtilirken vatandaşlar hızla tırmanan fiyatlar karşısında ucuz ve kaliteli zeytinyağını nereden alacaklarını kara kara düşünüyor.

Topal ördek Kuntz ve aportta bekleyen beş hoca

Topal ördek Kuntz ve aportta bekleyen beş hocaTFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz için ‘Kendi bacağına ateş etti’ ifadesi kullanmasıyla hoca değişikliği kesinleşti gibi. Fatih Terim ve Abdullah Avcı isimleri ön plana çıkarken Sergen Yalçın, Aykut Kocaman, Rıza Çalımbay görev bekliyor.

Ayhan Bora Kaplan adı geçince bir dosya böyle kapanmış: Organize’de benimle alay ettiler

Ayhan Bora Kaplan adı geçince bir dosya böyle kapanmış: Organize’de benimle alay ettilerAnkara yeraltı dünyasının bilinen isimlerinden Ayhan Bora Kaplan, geçtiğimiz hafta yurt dışına çıkmak üzereyken düzenlenen operasyonla yakalandı. Kaplan’a ve diğer şüphelilere, geçtiğimiz yıllarda işlenen birçok suç üzerine sorular soruldu.

‘Demirkubuz sendromu’nu aşmak mümkün mü?

‘Demirkubuz sendromu’nu aşmak mümkün mü?Seçim sonrası neredeyse herkeste oluşan ümitsizlikten ve hayata küsme halinden kurtulmak mümkün mü? Bunun için neler yapabiliriz? Acaba mega makro şeyler yerine mikro şeylere odaklanmak daha mı doğru?

Doların yükselmesi neden kaçınılmaz?

Doların yükselmesi neden kaçınılmaz?Türkiye’nin 12 aylık birikimli cari açığı 60 milyar dolara yakın. Bu çok yüksek bir tutar, kapatılmak zorunda. Nasıl kapatılacak? İhracatı artırıp ithalatı azaltarak. Onun da nasıl yapılacağı belli: Kur artışıyla.

Vasfiye Emekdar’ın anlatılmayan hikayesi

Vasfiye Emekdar'ın anlatılmayan hikayesiYatağa bağlı yaşasa da göründüğünden daha güçlü bir erkek, yorgun ama özverili bir kadın, elalem ne der endişesi, kıskançlığın zihni çürüten zehiri… Vasfiye Emekdar bundan 1,5 yıl önce kocası tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Hikayesinin tamamı neredeyse hiç anlatılmadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.