Savaşla geçen bir haftamız: İnsanlar ölüyor, herkes izliyor

İsrail-Hamas savaşının gölgesinde geçen bir haftayı geride bıraktık. Gördüğümüz her manzara acımızı katmerliyor. Öte yandan bunu söylemesi çok acı ama hayat da bombaların altında yaşamayan insanlar için bir şekilde maalesef devam ediyor. 10Haber'de bu hafta yaptıklarımızdan bir seçki huzurlarınızda.

15 Ekim 2023
45 kilometrekare alana kurulu Gazze'nin toplam 2 milyon 300 bin nüfusu var.

İsrail’in kara operasyonu başlarsa: Bölgesel savaş ve göç krizi ihtimali

İsrail'in kara operasyonu başlarsa: Bölgesel savaş ve göç krizi ihtimaliHamas’ın İsrail’e başlattığı saldırının tetiklediği savaşın altıncı gününden bu haberimiz. Can kayıpları binleri bulmuş, İsrail, Gazze’yi tam kontrol altına almayı hedeflediği ‘kara operasyonu’nun sinyallerini veriyordu. Bu sinyallerin ne anlam ifade ettiğini, Hizbullah’ın savaşa daha da müdahil olmasıyla nelerin yaşanacağını Beyza Topçu yazıyor.

Hamas’ın gölgesinde kalan mücadele: Sistematik şiddetin ülkesi Filistin

Hamas'ın gölgesinde kalan mücadele: Sistematik şiddetin ülkesi FilistinBerrak Güngör, savaş öncesini ve Filistin’i Batı Şeria’da araştırma yapan İrem Aydemir ile konuştu.

ChatGPT’yle gündem konuşmaları: İsrail-Filistin meselesine ve tarihçesine bakış

ChatGPT'yle gündem konuşmaları: İsrail-Filistin meselesine ve tarihçesine bakışBundan böyle her hafta ChatGPT’yi bir yorumcu olarak kullanıp, gündemdeki konulara dair 10 soruluk bir mülakat yapacağım. İlk yazışmamızda, 7 Ekim 2023’te başlayan İsrail-Hamas savaşından yola çıkıp bu çatışmanın geçmişini dinledim. ChatGPT’nin yetkinliğini kamuoyuna sunuyorum. Yorum sizin.

Bir Iraklı ve bir Suriyeli, bir Senegalliyi Aksaray’da dolar yüzünden dövdü

Bir Iraklı ve bir Suriyeli, bir Senegalliyi Aksaray'da dolar yüzünden dövdüİstanbul, Aksaray’da bir Türkiye gerçeği: Senegal’den geçimini sağlamak için kaçak yollardan Türkiye’ye gelen Dieng saat satarken Iraklı ve Suriyeli iki kişiden dayak yedi, malları gasp edildi.

Montella: Sihirli değneği mi var?

Montella: Sihirli değneği mi var?Maç öncesi ‘Kerem ve Barış arkaya koşacak’ dedi, koştular. ‘Samet’e güveniyorum’ dedi, takımın direği oldu. Tarihin en iyi savunma oyunlarından birini izledik. Montella mı sihirbaz, yoksa bazen her şey iyi mi denk geliyor? Göreceğiz. Bağış Erten’in yazısı.

Acemi kaldıraççının Borsa İstanbul’da 2,9 milyon liralık unutkanlığı (!)

Acemi kaldıraççının Borsa İstanbul'da 2,9 milyon liralık unutkanlığı (!)Sosyal medyadan takipçilerine al veya tut tavsiyesi verdikten sonra hisseleri sattığı için ceza yiyen Halil İbrahim Babadağı’ndan komik savunma: Kaldıraçlı işlem yaptığımı, hisseleri 5 gün taşıyamadığımı anlattım ama kabul etmediler. Ruhi Sanyer’den dinliyoruz.

Raf Gezgini Nobelli yazar Jon Fosse’nin kitaplığına bakıyor

Raf Gezgini Nobelli yazar Jon Fosse'nin kitaplığına bakıyorIlgaz Gökırmaklı, Raf Gezgini köşesinde 2023 Nobel Edebiyat Ödülü’nün çiçeği burnundaki sahibi Jon Fosse’nin kitaplığına dalıyor; Türkçenin en önemli yazarlarından Yaşar Kemal’in doğum gününü kutluyor ve yeni çıkanlara bakış atıyor.

Çocuklarda hastalık sezonu açıldı: Sık görülen 4 hastalık

Çocuklarda hastalık sezonu açıldı: Sık görülen 4 hastalıkBademcik iltihabı, orta kulak enfeksiyonu, sinüzit, larenjit… Sonbahar ve kış aylarında artışa geçen bu sorunlar basit yakınmalardan ciddi tıbbi müdahale gerektirecek durumlara kadar bir dizi soruna yol açabilir. Peki hangi belirtiler önemsenmeli? Tedavi nasıl yapılır? Özgür Gökmen Çelenk, Prof. Dr. Metin Önerci’yle konuştu.

Az vaktim var demişti, ressam Haluk Akakçe 53 yaşında aramızdan ayrıldı

Az vaktim var demişti, ressam Haluk Akakçe 53 yaşında aramızdan ayrıldıAkciğer kanseriyle mücadele eden çağdaş sanat dünyasının önemli isimlerinden Haluk Akakçe 53 yaşında yaşamını yitirdi. 90’ların sonunda itibaren eserleri dünyanın önemli galeri, müzelerinde sergilenen sanatçı renkli kişiliği ve eserleriyle ilgi odağı olmuştu. Ama özünde çok çalışan bir sanatçıydı. Aynı gün maalesef unutulmaz fotoğraf sanatçısı Manuel Çıtak’ı da kaybettik.

Filmekimi zamanı geldi: 10Haber’den ‘kaçmaz’ denilen 10 film

Filmekimi zamanı geldi: 10Haber'den 'kaçmaz' denilen 10 filmFilmekimi 13 Ekim’de başladı. Program iddialıydı… Cannes ve Venedik başta olmak üzere birçok festivalde gösterilen, yılın öne çıkan yapımlarının yer aldığı festivalde biletler satışa çıkarken pek göremeyeceğiniz şekilde 10Haber festivali günlük olarak haber yapıyor. 10 filmlik seçkiyle başlayıp, festivali gün gün haberlerimizde takip edebilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.