‘Yok bende olan sende, kalite gör sayemde’

Başlık, Türkiye'nin en çok konuştuğu sosyal medya fenomenlerinden Dilan Polat'ın görgüsüz diyenlere cevabıymış. Müge Dağıstanlı'nın portresinde Polat'la ilgili ilginç detaylar var. 10Haber'in bu hafta hazırladığı haberler de hep görünenin ötesine bakıp farklı detaylar aktardı. Hadi beraber bakalım.

24 Eylül 2023
Dilan Polat önce doğum fotoğrafçılığı yaptı, sonra eşiyle birlikte kendi adını taşıyan bir güzellik salonu zincirinin ortağı oldu.

Gizli katil sepsis: Griple bile başlıyor, her beş ölümden birine yol açıyor

Gizli katil sepsis: Griple bile başlıyor, her beş ölümden birine yol açıyorHayat yolunda bizi bekleyen tehlikelerin ne kadar çok olduğunu böyle yazılarla anlıyorum. Buyrun bakın mesela Sepsis tehlikesi karşımızda öyle duruyormuş. Yaygın bilinen adıyla kan zehirlenmesi hayatı tehdit eden ve acil müdahale edilmesi gereken bir durummuş. Grip, zatürre, idrar yolu enfeksiyonu dahil olmak üzere hemen her enfeksiyon sepsisi tetikleyebiliyormu. Dr. Özcan Aydoğdu’nun anlatımıyla sepsisin belirtilerini öğrenebilir, hazırlıklı olabilirsiniz.

9 soruyla mağaracılık: Orada ne var?

9 soruyla mağaracılık: Orada ne var?ABD’li mağaracı Mark Dickey’nin Morca Mağarası’ndan kurtarılmasıyla gündeme gelen mağaracılık sporu, çoğu insanda merak ve kimi zaman da korku uyandırıyor. Soğuk, karanlık, dar, çamurlu bir ortam. Yukarıdan taş düşmesi riski var. Sel riski var. İçeride uçurumlar, çöküntüler var. Arkadaş Özakın, uzmanı olduğu alanda, hepimizi bilgilendiriyor. Kulak verelim.

Çip buldum diyerek 20 milyon toplayan kadın daha yeni bir de şirket kurmuş

Çip buldum diyerek 20 milyon toplayan kadın daha yeni bir de şirket kurmuşSon yılların en temiz dolandırıcılık hikâyelerinden biri olarak türbülansı önleyen çip yaptığını söyleyerek 20 milyon liradan fazla ‘yatırım’ topladığı iddia edilen Çiğdem İ., daha 10 gün önce dolandırıcılığa konu Cafa adıyla bir şirket kurmuş. Detaylar Masum Gök’ün haberinde. Masum Gök demişken, bu hafta 10Haber olarak hepimizi güldüren gelişme, kaynak verilerek kullanılan haberlerimizde Masum’un adının farklı şekillerde yazılmasıydı. Yakaladıklarımız, Temiz Gök ve Günahsız Gök şeklindekiler oldu. Anlaşıldı, artık alıntılanan haberlerimizde kaynak kullanılmasını isterken bir de haberi yazan muhabirin adının doğrusu için de mücadele etmek gerekecek.

O şuursuz video bir eğitim sorunu ama hangi eğitim

O şuursuz video bir eğitim sorunu ama hangi eğitim“Liseli bir çocuğun Atatürk resmine yaptığı şuursuz hareketlerin üzerine başlayan devasa sosyal medya linci hepimizi düşündürmeli. O video bu çocuğun bütün hayatı boyunca karşısına çıkacak, oysa belli ki 18 yaşında bile değil henüz” diyor Ümit Alan, infial yaratan görüntüler üzerine kaleme aldığı yazısında. Ümit Alan’ın tartışması hepimizin soluklanıp okuması gereken bir yazıyı bir araya getiriyor. Sosyal medya var olduğu sürece bu linçleri görmeye devam edeceğiz. En azından bu yazılarla biraz kendimizi törpüleyebilir, sakince düşünebiliriz.

Erdoğan ve Netanyahu görüştü: İsrail gazetesi Türk medyasının sunumuna tepkili

Erdoğan ve Netanyahu görüştü: İsrail gazetesi Türk medyasının sunumuna tepkiliCumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu için gittiği ABD’de İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile bir araya geldi. İki lider ilk kez yüz yüze görüştü. İsrail basını bu görüşmenin Türkiye’de yeterince yer bulmadığını iddia ederken, bazı Araplar sosyal medyada bu görüşmeyi sert bir şekilde eleştirdi. Beyza Topçu, bu tarihi buluşmayı etraflıca sunuyor. Geçen haftanın dış politikadaki kritik adımını tüm detaylarıyla bu yazıda bulabilirsiniz.

Ünlü yazarlar ChatGPT ile mahkemede hesaplaşacak

Ünlü yazarlar ChatGPT ile mahkemede hesaplaşacakChatGPT hayatımıza girdi ve hemen evimizin orta yerine kuruldu. Artık o eve girdikten sonra onun yapacağı şeyleri kısıtlamamız pek mümkün olmayacağını, o eve girmeden önce biliyorduk. Edebiyatçılar, hukuk mücadelesiyle bu ChatGPT’yi ehlileştireceklerini düşünüyorlar. Pulitzer ödüllü kalemler, kitapları bütün dünyada satan ünlü isimler yapay zekayla girdikleri hukuk savaşında ChatGPT’nin kendi eserlerini özetleyebilmesinden, stillerini taklit ederek yeni çalışmalar üretebilmesinden şikayetçi oluyorlar. Hukuk ne derse desin sanki burada kazanamayacak olan taraf belli gibime geliyor.

Profesör Zoroğlu dosyasını açtıran olay: Her şey ‘A Plus’ hastayla başladı

Profesör Zoroğlu dosyasını açtıran olay: Her şey 'A Plus' hastayla başladıGeçen haftanın en çarpıcı olayı Prof. Dr. Salih Zoroğlu’nun Bakırköy’deki kliniğinde, çocuk hastalarına ketamin verip, ailelerine iftira atmalarını sağladığına dair iddialardı. Hapse giren Zoroğlu’na dair her detayı didik didik ederek konuyu incelemeye çalıştık. Hazar Dost-Ersin Eroğlu, dosyanın nasıl açıldığını kaleme aldı.

‘Kuru Otlar Üstüne’, yönetmenlerden ve eleştirmenlerden tam not aldı

'Kuru Otlar Üstüne', yönetmenlerden ve eleştirmenlerden tam not aldıNuri Bilge Ceylan’ın Cannes’dan ödülle dönen ‘Kuru Otlar Üstüne’nin Türkiye prömiyeri Adana Altın Koza Film Festivali’nde yapıldı. Olay yerinden bildiren Olkan Özyurt, gösterimi izlemeye gelen iki büyük yönetmenin de görüşlerini alarak filme eleştirmenlerin bakışını anlatıyor. Usta yönetmen Şerif Gören “Çok beğendim, kıskandım” derken bir başka usta Reis Çelik “Büyük bir roman film var karşımızda” demiş. Eleştirmenler de filme tam not vermiş.

Dilan Polat: Görgüsüz değilim, amacım gıcık etmek

Dilan Polat: Görgüsüz değilim, amacım gıcık etmekSloganı; “İyi insanlar enerci, diğerleri tinerci.” Kendisini eleştirenlere “Önce kibrit çakmayı öğren, sonra ortalığı yak” diyor. Görgüsüz diyenlere şöyle sesleniyor: “Yok bende olan sende, kalite gör sayemde.” İşte lüks hayatı tartışma konusu haline gelen 33 yaşındaki Dilan Polat’ın ilginç hikâyesi. Müge Dağıstanlı’nın yazısını kaçırmayın.

Bu da oldu, Sayıştay’ın DSİ raporunda ortaya çıktı: Barajkondu

Bu da oldu, Sayıştay'ın DSİ raporunda ortaya çıktı: Barajkondu“Koskoca baraj yapılırken kimse fark etmez mi yahu” diyeceksiniz bu haberi okuyunca. Fark edilmeyebiliyormuş. Ben demiyorum, Sayıştay raporu diyor. Buna göre etrafında yaşayan insanlar için büyük riskler taşıyan HES barajlarının bazılarında DSİ tarafından yer tespiti ve denetim protokolü yapılmadan inşaatlara başlandığı Sayıştay raporunda yer almış. Bazı inşaatlarda ise DSİ’nin inşaata başlandıktan birkaç ay sonra haberdar olduğu ortaya çıkmış.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.